Veel klachten over 'keihard' housefestival

MuziekHet hardcore housefestival A Nightmare Outdoor dat afgelopen week in recreatieoord Binnenmaas werd gehouden, is mogelijk een éénmalig festijn op die lokatie geweest. Geluidsoverlast en brandende kruizen op het festival leiden momenteel tot veel politieke weerzin tegen een eventueel vervolg.

Afgelopen zaterdagavond werd er van 19.00 uur tot 7.00 uur in de vroege zondagochtend op vijf podia snoeiharde house gedraaid. Van Happy Hardcore tot Old School. Het terrein had twee grote decoraties: lichtgevende kruizen, die bij het christelijke deel van de bevolking van de Hoeksche Waard kwaad bloed hadden gezet. Het lokale CDA beschouwt de kruizen als 'godslastering'.

De gemeente Binnenmaas zet de ervaringen van het afgelopen weekeinde nu op een rijtje. De lokale CDA-fractie wacht de conclusies niet af en zal bij de eerstvolgende gemeenteraadsvergadering een initiatiefvoorstel indienen om nachtelijke festivals op het Recreatieoord niet meer toe te staan. Volgens de fractie waren er te veel klachten over geluidsoverlast en waren er ook nog eens 'godslasterlijke kruizen' op het terrein.



In totaal kwamen er zo'n 150 klachten over geluidsoverlast binnen. Behalve uit de Hoeksche Waard zelf kwamen er klachten uit Barendrecht, Ridderkerk en zelfs het zuiden van Rotterdam.

De organisatoren van A Nightmare Outdoor gaan trouwens zelf ook eerst nog bekijken of zij volgend jaar weer naar het Recreatieoord willen.