Lerares afgetuigd door boze moeder

Icoon MisdaadEen lerares van een Arnhemse basisschool is door een moeder in elkaar geslagen. De juf, die les gaf aan groep 3, had de vrouw net verteld dat haar kind een verhaal over pesterijen uit zijn duim had gezogen.

Het zesjarige kind had vorige week aan zijn moeder verteld dat hij gepest werd op school, waarop de docente direct werd ingelicht. De juf ondernam meteen actie en stelde het probleem in haar klas aan de kaak. Later bekende de leerling dat hij het verhaal volledig verzonnen had. Toen de lerares dat echter aan de moeder van het jongetje vertelde, ontstak die in woede en sloeg en schopte ze de juf tegen de grond. Na enige tijd konden collega's ingrijpen. De school heeft aangifte gedaan tegen de vrouw.

Voor de Onderwijsbond CNV is de maat nu vol. De bond meent dat de gebeurtenissen in Arnhem niet op zichzelf staan. Zo werd kort geleden op een Amsterdamse school ook al een lerares mishandeld door een ouder. Het OM deed die zaak destijds af met een boete van 150 euro. "Voor invoegen op de verkeerde rijstrook krijg je ongeveer hetzelfde. Welk signaal geven ze hiermee af?", aldus vakbondsvoorzitter Marleen Barth. Volgens de bond moet er nu echt werk worden gemaakt van betere bescherming van het onderwijspersoneel.

Met dank aan vlaspld voor de submit.