Vliegtickets in ruil voor seks

Icoon BuitenlandsNieuw Zeelands nationale luchtvaartmaatschappij doet een intern onderzoek naar een "sex-for-travel"-scam. Personeelsleden van Air New Zealand gebruiken hun privileges om prostituees te laten vliegen in ruil voor seks. Dit is gisteren bevestigd door de luchtvaartmaatschappij.

De verklaring kwam een dag voordat Air New Zealand het zelf naar buiten had willen brengen door een cover story van het tijdschrift "Investigate". Het tijdschrift citeert een hotelmedewerker die claimt dat een aantal personeelsleden van Air New Zealand in Auckland een mondelinge overeenkomst hadden met prostituees voor vliegtickets met korting in ruil voor seksuele diensten.

De hotelmedewerker heeft het tijdschrift ingelicht omdat deze bang was geworden nadat CEO's van luchtvaartmaatschappijen een vrouwelijk personeelslid hadden geconfronteerd, welke een e-mail had rond laten gaan over All Black rugbyspeler Dan Carter in een "Jockey"-reclame. Volgens de hotelmedewerker gebruiken de prostituees het luchtvaartpersoneel om zo goedkoop aan "buddy fares" te komen. Dit zijn lage vliegtarieven voor personeelsleden.

Air New Zealand heeft gisteren toegegeven dat tenminste één personeelslid onderzocht wordt. De luchtvaartmaatschappij geeft geen details weg over de persoon. Volgens Air New Zealand zijn de "buddy fares" een privilege en geen recht. De zaak wordt dan ook extreem serieus opgenomen.Met dank aan Jaguarized voor de herschreven submit.