Aangifte na seksfoto's op het internet

Icoon InternetEen vrouw uit Bussum heeft bij de politie aangifte gedaan nadat deze week enkele foto's op het internet verschenen, waarop zij op straat seks heeft met een veel jongere man. De politie Gooi- en Vechtstreek doet momenteel onderzoek of er sprake is van een strafbaar feit. Mogelijk valt het onder belediging of smaad, zo verklaarde een woordvoerder.

Op de weblogs van GeenStijl en VKMag werd de vrouw 'ontmaskerd' als een medewerkster van het Sint Vituscollege in Bussum. Volgens de school zit de vrouw, die geen docente is, inmiddels ziek thuis. De jongeman met wie ze in een steeg de liefde bedreef, zou een weddenschap hebben gehad met vrienden. 'Olivier', naar verluidt een 20-jarige student, vertelde in De Telegraaf dat hij zich net zo goed slachtoffer voelt. "Ik had dit niet kunnen voorzien. Die foto's zijn gewoon gemaakt, en die gingen als een speer. Niet dat ik iets verstuurd heb, maar goed."

De politie heeft GeenStijl en VKMag verzocht de foto's te verwijderen. Dominique Weesie, alias Fleischbaum van GeenStijl, verklaarde tegenover de media dat hij de foto's in eerste instantie heeft verwijderd, maar later weer heeft teruggeplaatst omdat ze inmiddels ook op televisie zijn verschenen. "Geyle neuqseks op de openbare weg is prima, maar dit vervolgens trots het net opflikkeren is schending van de privacy. Wellicht dat de juf van de administratie hier vooraf wat beter over had moeten nadenken toen zij op straat met de Sloggi op de enkels over de student heen zakte", schrijft Fleischbaum in een commentaar op GeenStijl.