'Big Brother is bedrog'

Volgens ex-Big Brother-deelnemer (2001) Gert-Jan de Boer, is Big Brother volledig doorgestoken kaart. De Boer, die deze week aangifte gaat doen tegen producent Endemol, vertelt vanmorgen in De Telegraaf dat er massaal wordt gesjoemeld: "Ik heb draaiboeken van de live uitzendingen gekregen van medewerkers van Endemol, waaruit blijkt dat al dagen van tevoren vaststond wie in het huis mochten blijven wonen".

Volgens De Boer wordt er ook gerommeld met de ranking: "Kandidaten die goed scoren worden bewust onderaan in de ranking geplaatst om kijkers te stimuleren zo veel mogelijk te bellen. Dat is puur kijkersbedrog. Deze informatie kreeg ik van Endemol- medewerkers.".

Naar eigen zeggen, zou De Boer in 2001 eigenlijk de winnaar van Big Brother zijn geweest, maar werd Sandy tot winnares uitgeroepen omdat dat Endemol beter uitkwam. Ook dit zou blijken uit de draaiboeken van de live uitzendingen.

Het notariskantoor dat volgens Endemol toezicht zou houden op Big Brother, schijnt alleen betrokken te zijn bij de kijkersprijs van de bel- en sms-winnaars, maar niet bij het stemmen op de Big Brother-kandidaten. "Die eindverantwoording ligt bij de televisieproducent Endemol, niet bij ons", aldus notaris T. Reijnen.

Endemol ontkent bij monde van Paul R÷mer dat er bij Big Brother wordt gefraudeerd: "Wij verloochenen onze kijkers niet. Daarvoor maak je geen televisieprogramma. Alles gaat volgens het uitzendprotocol".

Het volledige verhaal van Gert-Jan de Boer is te lezen op de Big Brother Blog.


Gert-Jan de Boer (37)