NOS begint met nieuwssite voor jongeren

Nieuwe logo van de NOSDe NOS heeft vanmiddag haar jongerenwebsite NOSheadlines.nl gelanceerd. Met de site wil de landelijke publieke nieuwsomroep de jongeren doelgroep beter gaan bedienen. De redactie van de nieuwssite is gevestigd in Rotterdam, bij de publieke radiozender FunX. Dit station richt zich op stadsjongeren en zendt uit in de vier grote steden.

Ook het 3FM Nieuws gaat NOS 3FM Headlines heten. Daarnaast worden alle nieuwsuitzendingen op FunX, de nieuwe kabelzender FunX supported bij BNN en het webradiostation BNN.fm voortaan NOS Headlines genoemd. "NOS Headlines wordt de nieuwe merknaam van de NOS voor jongeren", zo zei 3FM Nieuws eindredacteur Arjan Penders onlangs in een interview met Broadcast Magazine. Hij heeft veel vertrouwen in het nieuwe jongerenmerk van de NOS. "Het is een nieuwe, flashy naam die hopelijk veel mensen aanspreekt."

Vorig jaar oktober berichtte FOK! al over de plannen. Toen zei de NOS al te onderzoeken wat mogelijk was. Aan FOK! werd zelfs gevraagd hoe er voor de FrontPage gewerkt werd.

Andere merken van de NOS, zoals Radionieuws en NOS Nieuws gaan juist op de schop. De omroepstichting zal straks alle nieuwsuitendingen onder gaan brengen onder de naam 'Journaal'. Zo werd de site NOSnieuws.nl onlangs ingeruild voor NOSJournaal.nl. Daarnaast zal er binnenkort een nieuw logo en nieuwe vormgeving worden gepresenteerd (zie logo bij dit bericht).