Expeditie Robinson begint met 'kruisiging'

Icoon Media nieuwsDe vijfde editie van het realityprogramma Expeditie Robinson begint met een kruisiging. "Als programmamaker moet je steeds meer de grenzen opzoeken om op te vallen", zo zegt presentator Ernst Hasselbach hierover in een interview. Hij denkt dat gelovigen niet blij zullen zijn met de beelden.

Het programma waarvan de vorige edities te zien waren bij NET5, wordt vanaf morgenavond uitgezonden door Talpa. De eerste aflevering is twee weken vervroegd, om beter de concurrentie te kunnen aangaan met het nieuwe NET5-programma Terra Incognita, dat vanaf 4 september wordt uitgezonden. Volgens Hasselbach is de concurrentie onder realityshows dit seizoen 'enorm'. "Ik denk echter dat je als instituut, als A-merk, een voorsprong hebt op nieuwkomers. Die moeten nog maar bewijzen dat ze de kijkers aan zich kunnen binden", aldus de presentator.

Hasselbach heeft bij de vijfde editie van ER een nieuwe Belgische co-presentator, Lotte Verlackt. Zij was eerder te zien in Het Klokhuis en Yorin Travel. De strijd in het realityprogramma zal aanvankelijk tussen jong en oud gaan. In het ene kamp zijn deelnemers te vinden tussen de 18 en 30 jaar oud, en in het andere kamp de 30-plussers. Ook familieleden van de kandidaten zullen op de proef worden gesteld. Als onderdeel van het programma komen ze een weeklang op een naburig eiland terecht.

Kruisiging in Expeditie Robinson
Expeditie Robinson begint met een kruisiging van de kandidaten