AH en Peijnenburg leggen ruzie bij

Albert Heijn en Peijnenburg hebben hun ruzie weer bijgelegd. In een paginagrote advertentie in de krant lieten ze aan de consument weten dat alles weer koek en ei is. Opvallend is echter dat de 600-grams ontbijtkoek waarover de ruzie ging, niet meer terug zal keren in de schappen. Volgens Woordvoerder Marco de Leeuw van Peijnenburg is dat maar bijzaak. "Het gaat erom dat we weer contact met elkaar hebben. De strijdbijl is begraven."

Albert Heijn wilde de 600-grams koek verkopen onder de kostprijs. Peijnenburg vreesde imagoschade, besloot de ontbijtkoek niet meer te leveren en kreeg gelijk van de rechter. In de advertentie staan nu het eigen merk koek van de AH en de koek van Peijnenburg. Volgens supermarktdeskundige Gerard Rutte is de advertentie meer in het voordeel van Albert Heijn. "Peijnenburg wil uiteraard wel in de schappen blijven. Die omzet kunnen ze gewoonweg niet missen."

Volgens Rutte is de consument vergeten. "Daar hebben ze gewoon maling aan. De super heeft nooit aan hun klanten gevraagd wat die er van vonden dat de Peijnenburg-koek uit de schappen verdween."


De advertentie in De Telegraaf