Karel van de Graaf woedend op NOS

Icoon Media nieuwsTwee Vandaag-presentator Karel van de Graaf reageerde zaterdag woedend toen zijn actualiteitenprogramma zonder overleg werd onderbroken door een extra NOS-journaal. In het nieuws werd een update gegeven van de gezondheidstoestand van de paus, die op dat moment nog niet overleden was.

Het actualiteitenprogramma stond op het punt over te schakelen naar het D66-congres in Den Haag, waar partijleider Boris Dittrich klaarstond voor een interview. Dittrich bleef laconiek op het uitstel. "Ach meneer Van de Graaf. Ik ben al heel wat gewend van de publieke omroep", stelde de D66'er. Van de Graaf deed echter geen moeite voor de camera's zijn woede te verbergen. "Ik heb geen zin dit ongemanierde gedrag goed te te praten", fulmineerde de AVRO-presentator, die de NOS verweet hem 'zomaar van de zender te sodemieteren'.

De NOS stelde later dat het voorval op een misverstand berustte. De eindregie had geprobeerd contact te leggen met Twee Vandaag, maar wendde zich tot de verkeerde studio. Toen er geen antwoord kwam besloot men toch het programma te onderbreken. Iedereen op de redactie van het Journaal 'schrok zich te pletter' toen er werd ingebroken in de uitzending, zo stelde een woordvoerder.