Youri mag geen Postbank-leeuw zijn

RASmit had ons via de nieuws-submit te melden:

Niet alleen Jan Mulder, maar ook diens zoon Youri is door de Postbank benaderd om mee te werken aan tv-reclames. De voetbal-analyticus moest het aanbod echter afslaan omdat het niet samen zou gaan met zijn medewerking aan Studio Sport. Het sportprogramma heeft medewerkers de regel opgelegd dat ze zich niet mogen lenen voor zaken als tv-reclames.

Columnist/schrijver Jan Mulder duikt inmiddels geregeld op in de reclameblokken. In plaats van Youri is acteur Antonie Kamerling aangetrokken om in de spots te verschijnen. Hoofdredacteur Maarten Nooter van Studio Sport vindt dat medewerkers van het programma onafhankelijk moeten zijn. "Ik heb Youri gezegd dat het niet handig zou zijn als hij, als beeldbepalend figuur van Studio Sport, zou opduiken in een Postbank-reclame. Daar was hij het volledig mee eens", aldus Nooter. Youri Mulder wil als enig commentaar kwijt dat hij het aanbod direct heeft afgeslagen.

Jan Mulder zou volgens geruchten een miljoen euro toucheren voor zijn medewerking aan de reclame. Het bedrag dat Youri is aangeboden is onbekend.