'Flitsfoto geen bewijs voor begane snelheidsovertreding'

DarkShine had ons via de nieuws-submit te melden:

Clemens Meerts, de jurist uit Baexem die eerder al in het nieuws kwam door met succes het bewijs van radarcontroles tegen snelheidsovertredingen van tafel te vegen, beweert andermaal dat een flitsfoto van een auto geen bewijs zou zijn voor een snelheidsovertreding.

Voorbeeld van zo\'n gewraakte fotoMet deze bewering reageert hij op de uitspraak van een medewerker van de politie Limburg-Noord. Die heeft namelijk gemeld dat de radar in de controle-auto afzonderlijk werkt van het fototoestel in de wagen. Hiermee probeerde de medewerker het argument van Meerts, namelijk dat een verkeerde opstelling van de radar een onacceptabele meetafwijking veroorzaakt, te ondermijnen. Meerts repliceerde door te stellen dat indien de radar en de camera inderdaad los van elkaar functioneren, er dan ook geen bewijs is dat de geconstateerde snelheid daadwerkelijk hoort bij de auto op de foto.

Meerts, van huis uit een fiscaal jurist, heeft bij diverse rechtszaken wegens snelheidsovertredingen al meerdere malen het gelijk van de rechters aan zijn zijde gehad.