Nederlands platenlabel verlaagt prijzen CD's

Of het te maken heeft met de strijd tegen het thuiskopiëren of downloaden van muziek of dat het een publiciteitsstunt is, is niet bekend, maar het platenlabel Ramp Records, het Nederhoplabel van onder meer de Osdorp Posse, biedt z'n CD's in het vervolg aan voor een verkoopprijs van maximaal 10 euro. Dit kan volgens hen, omdat zij de groothandelsprijzen hebben vastgesteld op 5 euro. De adviesverkoop prijs zal op ca. 9 euro komen te liggen.

De prijsverlaging zal niet alleen voor de reeds verschenen CD's gaan gelden, maar ook voor de nieuw te verschijnen albums, waaronder de nieuwe CD van het Ramp Records "All Star Collective" de Onderhonden. Het nieuwe prijsbeleid gaat in op 1 januari 2004. Daarnaast worden er nog acties voorbereid als het maken van speciale CD's, die alleen tijdens de (club)concerten gratis(!) worden uitgegeven.

Overigens is het niet voor het eerst dat een Nederlands platenlabel een dergelijke actie onderneemt. Ruim een jaar geleden voerde Excelsior Records een soortgelijke actie uit, door een prijsplafond van 15 euro in te stellen voor hun releases.