Prijs "beste" hulp aan armen voor Nederland

NLBADBOY had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Nederland staat bovenaan als het gaat om hulp aan de armen. Dit blijkt uit een, door het Center for Global Development, gepubliceerde studie. De top drie in de lijst wordt bezet door de "kleinere" landen: na Nederland volgen Denemarken en Portugal. Nieuw-Zeeland eindigt op de vierde plaats, hoewel het land niet echt bekend staat om zijn generositeit inzake hulpverlening.

Opvallend in de lijst is dat landen als de Verenigde Staten en Japan onder aan de lijst staan. Dit komt voornamelijk door hun migratiebeleid en het aankleven in hun ontwikkelingshulp van het idee van "gebonden hulp". Dit laatste is hulp dat afhankelijk is van politieke en economische voorwaarden. De twee landen brengen wél de grootste bijdragen, maar scoren op andere grote gebieden gewoon slecht: de VS in milieubeleid en het koppelen van hulp aan de verplichte aankoop van Amerikaanse goederen en diensten; Japan voornamelijk op het vlak van migratiebeleid.

De G-7-landen staan wel in voor tweederde van de economische productie in de wereld, maar de zeven rijkste landen ter wereld zijn niet geneigd, de armen te helpen.