FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 29 april 2003

Vrouw vindt orgasme machine uit

In Groot Brittannië is een vrouw genomineerd voor een award omdat ze een apparaat uitgevonden heeft waarbij vrouwen makkelijker een orgasme krijgen.

De clitoris stimulator die Liz Paul heeft uitgevonden wordt op internet al goed verkocht onder vrouwen die moeilijkheden hebben. Pauls uitvinding heeft de aandacht getrokken van de Female Inventor of the Year Awards. Ze kwam met de uitvinding op de proppen om de geschatte 5 miljoen vrouwen die problemen hebben met het bereiken van een orgasme te helpen. Paul claimt dat klinische studies hebben bewezen dat haar uitvinding de benodigde tijd zou halveren.

Uiteindelijke winnaar van de award was de uitvindster van de 'Lite-Life Shaving Fork', bedoeld voor schoonmaken van stallen.

Berger: "Wurz moet naar Jaguar"

Alexander Wurz moet een eventuele kans om bij Jaguar te gaan rijden accepteren. Dat zegt Gerhard Berger, voormalig Formule 1-coureur en tevens landgenoot van Wurz.

Ironisch genoeg was het Berger die het Formule 1 debuut van Alexander Wurz als racecoureur mogelijk maakte. Hij miste in 1997 als Benetton-coureur enkele races vanwege zijn gezondheid, zodat Wurz, die toen testcoureur bij het team was, hem kon vervangen.

Dat Wurz nu misschien bij Jaguar kan instappen is Berger niet ontgaan. Hij heeft er een duidelijke mening over. "Er is geen twijfel mogelijk: als hij de kans krijgt, dan moet hij die grijpen."

Toch houdt hij een slag om de arm. "De vraag is meer of er wel echt plek voor hem is. Het is niet de eerste keer dat we dit soort verhalen horen." Waarschijnlijk verwijst Berger hiermee naar de geruchten dat Wurz de afgelopen twee jaar voor Prost, McLaren of Toyota zou gaan rijden.

Bestuurslid AEL in opspraak

Bestuurslid Nabil Marmouch van de Arabisch Europese Liga Nederland is in opspraak geraakt door een beschuldiging over de verkoop van gestolen spullen. Bij het tv-programma Netwerk heeft zich een getuige gemeld die zegt dat Marmouch aan hem gestolen computerapparatuur heeft geleverd.

Het Openbaar Ministerie in Almelo bevestigt dat Marmouch verdachte is, maar doet verder geen mededelingen.

Marmouch zelf wil niet dat een opgenomen gesprek met hem op tv uitgezonden wordt. Het enige dat hij kwijt wil is dat hij niets ontkent danwel bevestigd. Netwerk ontdekte dat Marmouch waarschijnlijk ook via internet gestolen laptops heeft aangeboden.

De uit Marokko afkomstige bestuurder van de AEL kwam eerder in het nieuws toen hij gearresteerd werd bij een demonstratie waaraan de AEL deelnam. Daar verbrandde men vlaggen en vertoonde zij volgens de politie opruiend gedrag. In het verleden is Marmouch al eens met jusitie in aanraking geweest. In een interview bevestigde hij een tijd terug dat hij vroeger een lastige jeugdcrimineeltje was.

Twee weken geleden verklaarde Marmouch samen met aankomend AEL-voorzitter Mohammed Cheppih nog dat er in Israel geen onschuldige burgers wonen, en dat zelfmoordaanslagen zijn gerechtvaardigd.

AEL Nederland heeft de bevindingen van Netwerk "voor kennisgeving aangenomen." Volgens de organisatie heeft de ontdekking geen verdere consequenties voor de positie van Nabil Marmouch binnen het bestuur van de AEL.

Marmouch: "Ik bevestig of ontken niets''.

Nieuwe penis inclusief gevoel mogelijk

Wetenschappers van de Universiteit van Washington School, faculteit der Medicijnen in Seattle zijn er in geslaagd een andere penis aan levende konijnen te zetten inclusief het gevoel in de eikel.

De nieuwe techniek heeft het mogelijk gemaakt een (grotere) penis inclusief zenuwen te reproduceren, en ze te koppelen aan de zenuwen van het lichaam, zodat het gevoel tijdens het copuleren gelijk blijft. Binnen tien jaar is de techniek ook toepasbaar op mensen.

Een diepgaander wetenschappelijk artikel staat op New Scientist.

ABN-Amro wil van clusterbommen af

Kraker81 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

ABN Amro wil zijn belang in het bedrijf Insys afgestoten. Insys is een bedrijf dat clusterwapens test voor de Britse luchtmacht. Topman Groenink van ABN Amro maakte dit dinsdag tijdens de aandeelhoudersvergadering bekend.

"We doen er alles aan om dit belang zo snel mogelijk te beëindigen", aldus de bestuursvoorzitter. De socialistische partij (SP) voert al een tijd actie tegen het belang van de bank in het bedrijf. Dit omdat de activiteiten van Insys volgens de SP niet stroken met de werkwijze van ABN Amro, die het maatschappelijk ondernemen hoog in het vaandel heeft staan.

Groenink waarschuwde dat het belang niet zomaar afgestoten kan worden, mede omdat er meerdere partijen in deelnemen die allemaal nog moeten instemmen met de verkoop. Dan is het nog wachten op een koper voor het kleine pakket aandelen.

Festivaloverzicht Koninginnedag

Tijdens en rond koninginnedag is er op festivalgebied weer veel te doen in Nederland. Een overzicht:

29/04/2003 Koninginne Nach, Den Haag
Van 18.30 tot ca. 04.00 uur zijn op vier podia door de stad heen diverse livebands uit binnen- en buitenland te zien. Daarnaast zijn er twee openlucht dancepleinen en VJ's en DJ's. Op het Korte Voorhout, het Spuiplein, het Kerkplein, het Plein, de Hofplaats en de Grote Markt zijn onder andere Zornik, Relax, Beef, Caesar en te zien.

30/04/2003 Lolliepop, Groenlo
Op koninginnedag vindt het grootste pop/rockfestival van Groenlo plaats: Lolliepop. Voor ¤12,50 kun je van 12 tot 12 op de Maliebaan kijken naar ondere anderen Dimension 7 en Dreadlock Pussy.

30/04/2003 Ravage Royaal, Amsterdam
Festival Ravage Royaal is een festival 'vol tegendraadse geluiden' op het gebied van live muziek, poëzie en cabaret. Van 12.00-20.00 uur kunnen liefhebbers van alternatieve stromingen terecht op de Kop van het Java-eiland om onder anderen Human Alert, Gone Bald en ZZZ te zien.

30/04/2003 Koninginnedag - Amsterdam Museumplein
Radio 538 organiseert weer een groot aantal optredens op het museumplein. Veel bekende namen, waaronder Di-rect, Junkie XL, Van Dik Hout, Krezip, Big Brovaz en vele anderen. Sponsor Orange maakt daarnaast bekend dat bezoekers een 'super verrassing' kunnen verwachten.

30/04/2003 Grentpop, Noordwijk
In Noordwijk wordt voor de eerste maal het gratis toegankelijke festival Grentpop georganiseerd, door de gezamelijke horecaondernemers. In het Noordwijkse uitgaansecentrum kunnen belangstellenden optredens van bijvoorbeeld Di-rect en DJ Erick E verwachten.

30/04/2003 Oranjepop, Nijmegen
In Nijmegen wordt een 'gratis festival ter ere van het Oranje gevoel' georganisserd. Onder anderen Boo!, Luie Hond en Zober zullen een optreden verzorgen.

30/04/2003 Boulevard Of Dance, Dordrecht
Op de spuiboulevard in Dordrecht kunnen danceliefhebbers, van 13.00-21.00 uur, hun hart ophalen. DJ's Ton TB, Johan Gielen, Yves Deruyter, Marco V en Tom Harding zullen de 20.000 tot 25.000 bezoekers bijna de hele dag vermaken met de beste dance. De entree is gratis.

VS wil Informatie minister al-Sahaf niet arresteren

Par4n0id, PRNSTR, Laakie, OYO, Linz, Slashdotter , verba092, NLBADBOY en revy hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De inmiddels bijna legendarische ex-minister van Informatie van Irak, Mohammed al-Sahaf, wil zich overgeven aan de Amerikanen. Maar die willen op hun beurt al-Sahaf niet gevangennemen omdat hij niet voorkomt op de lijst van meestgezochte Irakezen.

Al-Sahhaf, die beroemd is geworden door zijn aanblijvende optimisme over een Iraakse overwinning én door zijn vindingrijke vervloekingen van de Amerikanen, zou sinds vier dagen verblijven in het huis van zijn tante in Bagdad. Hij wil zich overgeven aan Amerikaanse militairen, zodat die hem kunnen beschermen tegen de bevolking.

Al-Sahaf in zijn ''glorietijd''

LPF boos over lintje voor Leemhuis

In totaal 3.182 Nederlanders worden dit jaar bij de traditionele Lintjesregen met een onderscheiding toebedeeld. Onder hen cabaretier Herman Finkers en schrijver Maarten 't Hart (beiden Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw), de populaire tv-maker Rik Felderhof, schaatser Erben Wennemars en gewezen marathoncrack Jos Niesten (Officier en/of Ridder in de Orde van Oranje-Nassau). Maar ook voormalig commissaris van de Koningin in Zuid-Holland Joan Marika Leemhuis-Stout krijgt een lintje.

En dat laatste bevalt de LPF-fractie allerminst. Als commissaris van de Koningin in Zuid-Holland was Leemhuis-Stout verantwoordelijk voor de Ceteco-affaire. Onder haar verantwoordelijkheid handelde de provincie Zuid-Holland op grote schaal in geld. Daardoor leed de provincie in 1999 zo'n 22 miljoen euro verlies. Leemhuis-Stout trad, samen met drie gedeputeerden, vanwege de affaire uiteindelijk af als commissaris van de Koningin.

De LPF-fractie noemt het dan ook onbergrijpelijk dat een falend bestuurder in aanmerking komt voor een lintje. De fractie heeft vandaag Kamervragen gesteld aan de minister Johan Remkes van Binnenlandse Zaken over de toekenning van het lintje aan 'een falend bestuurder'.

Enige tijd geleden werd bekend dat de chauffeur van Pim Fortuyn, H. Smolders, die Volkert van der Graaf na de moord achtervolgde en zo zijn arrestatie mogelijk maakte, géén lintje kreeg. Hij zou niet aan alle criteria voor een lintje hebben voldaan.

[Up]Afzeggingen voor Oranje

Dick Advocaat en van Hanegem hebben in de aanloop naar de interland met Portugal te kampen met een reeks afzeggingen van Mark van Bommel, Michael Reiziger en Ronald de Boer. Daarnaast zijn Hasselbaink en Kuijt niet geheel fris.

Ronald de Boer meldde zich niet eens in Noordwijk, hij liet uit Schotland weten te veel last te hebben van een kuitblessure. Van Bommel (scheenbeen) en Reiziger (knie) kwamen wel naar Noordwijk maar bleken niet voldoende gezond. Dirk Kuijt, voor de eerste keer bij de selectie, vervolgt zijn stage wel, hij heeft last van een enkel. Jerrel Hasselbaink tenslotte kampt met een kuitblessure.
Eerder vielen vaste krachten als Stam, Waterreus en Seedorf al af. Advocaat heeft Arjen Robben van PSV opgeroepen als vervanger, ook wordt verdediger Mario Melchiot van Chelsea aan de selectie toegevoegd.

29-4-2003 Voetbal.nl
Naar nu blijkt heeft bondscoach Advocaat gister Kees van Wonderen van Feyenoord benadert om zich beschikbaar te stellen voor Oranje. De 34-jarige verdediger bedankte echter voor de eer, "dat hoofdstuk heb ik afgesloten". Van Wonderen speelde in zijn carriere 5 interlands.

UEFA besluit tot Silver Goal

De UEFA heeft besloten dat tijdens de Champions League finale van 28 mei en de UEFA Cup finale van 21 mei de Silver Goal regel van toepassing is.

Indien een wedstrijd onbeslist eindigt, zal bij een doelpunt in de verlenging de helft worden uitgespeeld. Staat het dan weer gelijk, dan zal de wedstrijd verder gaan, zo nodig met strafschoppen.
De Silver Goal komt in de plaats voor de Golden Goal die sinds het EK van 1996 gebruikelijk werd toegepast in de extra speeltijd. De beslissende Golden Goal is daarmee passee.

Winterswijkse club haalt A1 uit competitie

De voetbalclub heet Sport Kweekt Vriendschap Winterswijk (SKVW) maar dat lijkt niet besteed aan het A1-team van de Winterwijkers. Na veel problemen heeft de, van oudsher christelijke voetbalclub, de A1 teruggetrokken uit de competitie.

Vorige week weigerde Ajax Breedenbroek om tegen SKVW A1 te spelen, omdat de ouders niet wilden dat hun kroost nog tegen SKVW zou aantreden. En dit weekend in het duel tegen Erix in Lievelde hadden de jeugdige SKVW'ers zoveel commentaar op de leiding, dat er op een gegeven moment nog slechts 8 man in het veld stond.

Andere clubs beschuldigen de Achterhoekers, variërend in de leeftijd van 16 tot 18 jaar, ervan een waar schrikbewind te hebben gevoerd in hun competitie. Meerdere duels zijn in veldslagen geëindigd. Het bestuur van SKVW had zelfs een convenant met de spelers van de A1 gesloten met duidelijke afspraken. Dat mocht kennelijk niet baten en daarom heeft men nu zelf het team uit de competitie verwijderd.

Nederlander geeft weinig aan Irak

NLBADBOY had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De inzameling in Nederland voor oorlogsslachtoffers in Irak loopt niet best. In twaalf dagen tijd is er op giro 800800 een bedrag van slechts 125.000 euro binnengekomen.

De inzameling van de Samenwerkende Hulporganisaties (SHO) - bestaande uit Artsen zonder Grenzen, Novib, Rode Kruis, Memisa/Mensen in Nood, Unicef, Kerk in Actie, Terre des Hommes, Tearfund en Stichting Vluchteling - begon op 16 april.

Een woordvoerder van Unicef bevestigde vandaag de tegenvallende opbrengst. De actie dreigt daardoor te mislukken.

Porno op computer Abou Jahjah [Update]

NLBADBOY had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In België doet Justitie onderzoek naar de mogelijkheid dat er kinderporno staat op de computer van de leider van de Arabisch Europese Liga (AEL), Dyab Abou Jahjah. Het onderzoek is een gevolg van een onderzoek naar de financiering van Liga.

Volgens een Belgische rechercheur is er wel porno aangetroffen maar zou er niet veel aan de hand zijn. Toch laat het parket in België een en ander onderzoeken. Abou Jahjah zelf noemt het nieuws 'een politiek spel in aanloop naar de verkiezingen'.

Over twee weken worden verkiezingen gehouden in België. De AEL doet daar aan mee in samenwerking met de extreem-linkse Belgische PVDA onder de naam Resist. Uit peilingen blijkt overigens dat het verbond tussen de twee op slechts zo'n 0,2% van de stemmen kan rekenen.

Update 14:03

Het ANP radionieuws meldt dat Justitie in België er ook rekening mee houdt dat de porno middels zogenaamde hatemails naar Abou Jahjah is verzonden.

AIVD: Dreiging moslimterreur blijft

NLBADBOY had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD) waarschuwt dat, ondanks de successen die zijn geboekt in de strijd tegen terrorisme, islamistisch-terroristische netwerken nog altijd in staat zijn om overal in de wereld aanslagen te plegen. Dat blijkt uit het jaarverslag van de dienst dat minister Remkes van Binnenlandse Zaken vandaag aan de Tweede Kamer heeft aangeboden.

Uit het verslag blijkt dat ook in Nederland radicaal-islamitische netwerken actief zijn. Deze houden zich vooral bezig met ondersteunende activiteiten van financiële, materiele en logistieke aard. Ook rekruteren zij jonge moslims voor de jihad, de heilige oorlog tegen de vijanden van de islam, aldus de AIVD.

AEL

De AIVD signaleert de opkomst van bewegingen die de moslimidentiteit benadrukken. Een groepering die hieraan uitdrukking geeft is de Arabisch Europese Liga (AEL). Wanneer sprake is van het inspelen op etnische of religieuze sentimenten kunnen volgens de AIVD aan deze beweging veiligheidsrisico's verbonden zijn.

Op het terrein van het politiek gewelddadig activisme signaleert de AIVD dat sprake is van een opleving van het antimilitarisme als gevolg van de oorlog in Irak. Daarnaast is binnen het dierenrechtenactivisme sprake van een toename van geweld zowel tegen objecten als tegen personen. Doelwit is met name het Biomedical Primate Research Centre (BPRC) te Rijswijk.

De AIVD zegt verder dat er het afgelopen jaar wel degelijk ook in Nederland slagen zijn toegebracht aan het islamitisch terrorisme. Ze wijst op het oprollen van terroristische cellen en het arresteren van leiders van terroristische cellen. Ook zijn er aanslagen voorkomen en geldstromen voor terroristische doeleinden opgespoord en tot stoppen gebracht.

Het beeld van Nederland als gedoogland voor potentiële terroristen is volgens de dienst dan ook niet juist, zo staat in het jaarverslag.

Alonso naar huis

Fernando Alonso hoopt komend weekend punten te scoren voor zijn thuispubliek. De Spanjaard heeft tot nu toe in alle races punten binnengesleept.

De 21-jarige coureur is vastbesloten om zijn 100%-puntenresultaat uit te bouwen naar vijf races. "Ik ben natuurlijk een professional en mijn motivatie is hoog voor elke race. Het maakt niet uit naar welk circuit ik ga, ik presteer altijd maximaal en dat is belangrijk. Ondanks dat denk ik dat elke coureur nét een beetje meer probeert te doen voor zijn thuis Grand Prix, en dat geldt ook voor mij - een goed resultaat zou inderdaad heel speciaal zijn."

Alonso gaat verder over het rijden in eigen land. "Het betekent veel voor me om te weten dat een hoop mensen op het circuit naar mij kijken. Ik krijg altijd geweldige steun van het publiek in Barcelona", zegt de Renault-coureur.

"Ik moet wel eerlijk zeggen dat ik niet zo heel veel geracet heb op Barcelona, maar ik heb hier wel veel getest in lagere raceklassen. Toch heb ik hier in de Formule Nissan in 1999 een race gewonnen, en in 2001 ging het bij Minardi ook goed."

Ten slotte waagt Alonso zich nog aan een kleine voorspelling. "Ik denk dat we een goed weekend kunnen meemaken, omdat op het circuit van Barcelona de aerodynamica het belangrijkst is. We hebben al eerder gezien dat we best sterk zijn op dat gebied."

Albers praat met Jordan, of...?

Vóór de aanvang van het seizoen 2003 verloor Christijan Albers de strijd van Jos Verstappen toen het ging om een stoeltje bij Minardi. Nu probeert de Nederlander testcoureur bij Jordan te worden.

In de Telegraaf zegt Lodewijk Varossieau, de manager van Albers, dat de gesprekken met Jordan positief verlopen. "We hebben 75% van het budget binnen en we blijven enthousiast werken aan de carrière van Chris."

Opmerkelijk is dat Albers, die nu in de DTM voor Mercedes rijdt, op de achtergrond invloed ondervindt van motorenconcurrentie. "Christijans status bij Mercedes is duidelijk verbeterd. Die positie mag niet in gevaar komen door perse Formule 1 te willen testen bij een team dat met Ford-motoren rijdt", aldus Varossieau.

Geruchten beweren nu echter heel andere dingen. Albers zou vanwege zijn Mercedes-achtergrond kunnen instappen als testcoureur bij het team van McLaren-Mercedes, omdat Alexander Wurz de stal zou verlaten en naar Jaguar zou gaan. Hoeveel waarheid hierin schuilt is onduidelijk.

Prijs "beste" hulp aan armen voor Nederland

NLBADBOY had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Nederland staat bovenaan als het gaat om hulp aan de armen. Dit blijkt uit een, door het Center for Global Development, gepubliceerde studie. De top drie in de lijst wordt bezet door de "kleinere" landen: na Nederland volgen Denemarken en Portugal. Nieuw-Zeeland eindigt op de vierde plaats, hoewel het land niet echt bekend staat om zijn generositeit inzake hulpverlening.

Opvallend in de lijst is dat landen als de Verenigde Staten en Japan onder aan de lijst staan. Dit komt voornamelijk door hun migratiebeleid en het aankleven in hun ontwikkelingshulp van het idee van "gebonden hulp". Dit laatste is hulp dat afhankelijk is van politieke en economische voorwaarden. De twee landen brengen wél de grootste bijdragen, maar scoren op andere grote gebieden gewoon slecht: de VS in milieubeleid en het koppelen van hulp aan de verplichte aankoop van Amerikaanse goederen en diensten; Japan voornamelijk op het vlak van migratiebeleid.

De G-7-landen staan wel in voor tweederde van de economische productie in de wereld, maar de zeven rijkste landen ter wereld zijn niet geneigd, de armen te helpen.

Veerboot naar koninginnedag in Amsterdam

NLBADBOY had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Rederij V&O uit Zaandam biedt een leuk alternatief om morgen met koninginnedag in Amsterdam te komen. Aangezien de Nederlandse Spoorwegen al hebben aangekondigd grote problemen te verwachten met de stroom mensen die morgen naar Amsterdam wil komen met de trein, zet V&O morgen twee versierde salonboten in.

De veerboten zullen varen tussen de Burcht in Zaandam en steiger 10 achter het Centraal Station. Morgen om kwart over acht zal de eerste boot vertrekken en vanaf dat moment gaat er elke drie kwartier eentje. Op dezelfde manier varen er vanuit Amsterdam naar Zaandam ook boten.

De precieze vertrektijden staan op veerboot.info. Een retourtje Amsterdam met de boot kost drie euro vijftig.

Shakira vindt Madonna slappeling

NLBADBOY had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De populaire zangeres Shakira heeft Madonna voor een slappeling uitgemaakt. Volgens Shakira zou Madonna geen durf tonen omdat ze haar originele videoclip heeft vervangen door een nieuwe videoclip, aangezien de eerste versie te controversieel was. In de clip was Madonna te zien in legerkleding waarbij ze onder andere een handgranaat in de schoot van een George Bush look-a-like gooit. De clip werd teruggetrokken vanwege 'de gevoeligheid in verband met de oorlog in Irak'.

Shakira liet hierover echter weten dat ze meer ruggengraat van Madonna had verwacht. Volgens de zangeres is goede popmuziek altijd politiek, dus ook in crisistijden.

Lidstaten keuren plan EU-leger af

victorv8 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De twee grootste landen Frankrijk en Duitsland, die meedoen aan de Europese defensietop, zien een vorming van een Europees leger niet zitten. Vandaag komen de regeringsleiders van Duitsland, Luxemburg, België en Frankrijk bijeen in Brussel om te praten over de opzet van een Europees leger. Het initiatief voor het voorstel kwam van de Belgische premier Verhofstadt.

De opzet zou vrij eenvoudig worden: de deelnemers verbinden zich aan minimumuitgaven aan defensie en er wordt een geïntegreerde Europese gevechtseenheid opgericht. Dit initiatief moet voornamelijk gezien worden als een duwtje in de rug van het bestaande EU-beleid voor defensie.

Volgens Verhofstadt kunnen afspraken met een beperkt aantal EU-landen over defensie een basis zijn voor een Europese defensiepolitiek. Hij liet ook weten dat hij niet wil wachten tot alle EU-landen er klaar voor zijn en redeneert dat de euro er ook is gekomen met slechts twaalf van de vijftien lidstaten.

Anderhalf uur vast in kermisattractie

Dertien bezoekers van de kermis in Apeldoorn hebben gisteren bijna anderhalf uur lang vastgezeten in attractie 'De Tornado'. Door een kapotte versnellingsbak bleef de kooi waarin ze zaten in een hoek van negentig graden hangen, op een hoogte van 15 meter.

De eigenaar van de attractie probeerde eerst zelf de kooi naar beneden te krijgen. De schokken die daarmee gepaard gingen, zorgden echter voor angst bij de vastzittende mensen. In de paniek die ontstond wilde een jongen zelfs naar beneden springen, maar de brandweer wist hem tot bedaren te brengen.

De brandweer prees overigens de hulp die ze kregen van eigenaar Albers. Hij ging mee in het bakje van de hoogwerker om te vertellen hoe de beugels los konden. 'De eigenaar wist exact te vertellen wat wel en niet kon. Voor ons is dit ook echt een zeldzaamheid', aldus brandweerofficier Kok.

SER luidt noodklok onderwijs in Nederland

NLBADBOY had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Sociaal-Economische Raad (SER) luidt de noodklok over de alsmaar afnemende kwaliteit van het onderwijs en het kennisniveau in Nederland. Het adviesorgaan van de Nederlandse regering heeft gisteren besloten om daarover een brandbrief te sturen aan de informateurs Korthals Altes en Hoekstra, die om dit moment onderzoeken welke partij(en) er eventueel meedoen met een CDA-VVD regering.

Zowel werkgevers- als werknemersorganisaties die vertegenwoordigd zijn in de SER, hekelen de bezuinigingswoede die momenteel heerst bij de kabinetsformatie.

J. Schraven, voorzitter van werkgeversorganisatie VNO-NCW zegt daarover: "Het hele formatieproces gaat voortdurend over hoe bezuinigingen en tegenvallers verdeeld moeten worden. Te weinig wordt gekeken hoe er weer perspectief voor de toekomst kan worden geboden. Terwijl in economisch slechte tijden er één zaak is waarin je juist moet blijven investeren, en dat is onderwijs en innovatie."

Voorzitter G. van Huygevoort van de Abvakabo FNV meent dat de geplande bezuinigingen erg dom zijn: "Kennisontwikkeling heeft naast een economische ontegenzeggelijk ook een sociaal-maatschappelijke functie. Het kent grote collectieve en persoonlijke opbrengsten. Vooral nu het economisch tegenzit, is geld voor onderwijs dan ook absoluut geen weggegooid geld." Krachtige investeringen zijn volgens Van Huygevoort nodig, wil Nederland de beoogde koppositie in de kenniseconomie kunnen innemen. Fijntjes wijst hij op de "grote woorden" waarmee de nu demissionaire regering in 2002 tijdens de EU-top in Lissabon verkondigde dat het in 2010 "het beste jongetje van de klas zou worden."

De SER gaf ook een advies over het verbeteren van de kwaliteit van het hoger onderwijs. Van de Raad mag behalve extra investeringen van de overheid ook meer worden verwacht vanuit het onderwijsinstellingen zelf, het bedrijfsleven en de studenten.

Uitspraken als deze versterken overigens de kansen voor D66 in een nieuw kabinet met de CDA en de VVD. D66 heeft het investeren en versterken van de kenniseconomie als één van de speerpunten van de partij gekozen.

"Bezuinigingsplan CDA-VVD onuitvoerbaar"

victorv8 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het verwachte kabinet van CDA en VVD kan zijn belofte om meer controle en minder gedogen niet nakomen als de voorgenomen bezuinigingen op het ambtenarenapparaat doorgaan. Dit stelt Guus van Huygevoort, voorzitter van de ambtenarenvakbond Abvakabo. CDA en VVD liggen volgens hem "op ramkoers". De voorgenomen bezuinigingen zouden ertoe leiden dat er veel van de geplande beleidmaatregelen in de praktijk straks onuitvoerbaar worden.

In een interview met het Eindhovens Dagbad waarschuwt Van Huygevoort ervoor dat de komende vier jaar op sommige ministeries de helft van het aantal ambtenaren zal moeten verdwijnen, als de bezuinigingsplannen van CDA en VVD worden doorgezet. "Door alle bezuinigingen van de laatste jaren is alle lucht al uit het apparaat. Als ze nog meer wil bezuinigen, moet het kabinet maar aangeven welke taken ze vindt dat de overheid niet meer moet uitvoeren."
Voorbeelden die worden aangehaald noemt zijn onder meer de controles op veiligheidsregels door de overheid, na de rampen in Volendam en Enschede.

In de tot nu toe uitgelekte plannen voor het toekomstige regeerakkoord staat onder meer dat de salarissen van de ambtenaren in de komende vier jaar met niet meer dan 1,5% mogen stijgen. Van Huygenvoort zegt daarover: "Er wordt onvoldoende rekening gehouden met onze wensen. Ze gaan er in hun plannen als vanzelfsprekend vanuit dat wij de lonen wel zullen matigen. Maar dat is niet zo. Wij gaan over de CAO's in de publieke sector. En ik laat me niet door de politiek in een bepaalde richting dwingen, als ze zelf niet de voorwaarden biedt waaronder wij akkoord kunnen gaan met loonmatiging."

Van Huygevoort wil liever dat de overheid en de werkgevers als tegenprestatie voor loonmatiging werk maken van de huidige pensioenproblematiek. "De pensioenpremies zijn niet overal kostendekkend. Ik hoor steeds meer signalen dat de overheid als werkgever niet langer bereid is hogere premies te betalen. Werknemers zijn dat wel." Een ander punt dat hoog op de vakbondslijst staat is de alsmaar duurder wordende kinderopvang. "Werkgevers zijn nog steeds te ouderwets in hun denken over de combinatie van werk en privéleven. De kosten van de kinderopvang rijzen de pan uit. Werkgevers dragen daaraan te weinig bij."

Kerk heft entree voor dienst met Paus

En wederom gooide NLBADBOY een bericht in onze newssubmit:

Wie de paus tijdens zijn bezoek aan Spanje volgend weekeinde wil komen bekijken, moet entree betalen. De Spaanse katholieke kerk heeft besloten om aan volwassenen 20 euro en jongeren 10 euro entree te vragen voor een dienst waarbij paus Johannes Paulus II de mis opdraagt. Volgens de Spaanse bisschoppen moeten zij de entree heffen om daarmee de kosten van het evenement te helpen dekken.

Voor deze 20 euro krijgt de bezoeker niet alleen een maar toegang tot dit gebeuren, maar ook een cd, een rozenkrans en een gebedenboek. Wie nog eens 20 euro betaalt, krijgt bovendien een maaltijd bij McDonald's (McAvondmaal? ) en een lunchpakket.

Het evenement vindt -zoals reeds gezegd- volgend weekeinde plaats, even buiten Madrid. De kerk hoopt daarbij op het bezoek van een half miljoen gelovigen.

Bloembak op balkon werd afgeraden

submitter had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Directeur P. Smeets van het gelijknamige bouwbedrijf heeft gisteren verklaard dat een uitvoerder voor het instorten van de balkons een van bewoonsters terecht had gewaarschuwd geen zware bloembak op het balkon te plaatsen, omdat het balkon hier niet tegen zou kunnen.

De balkons hebben een maximale belasting van 200 kilo per vierkante meter aldus het bedrijf. "De bloembak van de bewoonster woog al 200 kilo", volgens Smeets. "Als zij daar ook water ingiet en naast de bloembak staat, wordt de belasting te zwaar. Vandaar dat de uitvoerder haar gezegd heeft de bloembak niet te plaatsen."

Ook liet Smeets weten dat de bewoners van vier van de appartementen waarvan de balkons afgelopen donderdagavond afbraken weer terug willen naar hun oude woning. Hij had ze dit weekend aangeboden de appartementen terug te willen kopen. Het bedrijf is inmiddels begonnen met het stofferen van vier appartementen in het complex die nog leeg waren. De vier gezinnen kunnen daar wonen tot de balkons van hun oude woningen zijn hersteld.

De gezinnen verblijven nu tijdelijk in appartementen in het Maastrichtse stadsdeel Wyck.

Agent gewond bij arrestatie

j0han had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Tijdens het verrichten van een aanhouding gisteren is een lid van een arrestatieteam gewond geraakt. Het team wilde een woning aan de Van Speijkstraat in Amsterdam binnen gaan om een verdachte te arresteren. Een lid van het team raakte in zijn arm gewond.

De verdachte die werd aangehouden wordt verdacht van een ernstig misdrijf. De politie wilde echter niet zeggen welk misdrijf.

De verdachte en de schutter bleken het bezoek te verwachten en namen het arrestatieteam meteen onder vuur toen ze binnenkwamen. De verdachte sprong vervolgens van één hoog naar beneden, recht in de armen van de politie. De schutter werd even later ook ingerekend.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1261
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1260
special
Random Pics van de Dag #1258
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
©FOK.nl e.a.