Speciale BH met hartslagmeter voor hockeysters

De Nederlandse vrouwenhockeyploeg gaat de komende maanden trainen met een hartslagmeter die verpakt is in een speciaal daarvoor geproduceerde sportbh. De hartslagmeter moet precies bijhouden hoe intensief er getraind is door de Oranjevrouwen.

De hartslagmeter leest per training uit hoe intensief de training geweest is voor de vrouwen. Jos van Geysel, fysioloog van het Nederlandse damesteam, verwerkt vervolgens de gegevens in de computer en kan ze analyseren.

De coach van de hockeydames, Marc Lammers, verklaarde vandaag over de hartslagmeter: "Na een training of een wedstrijd weten we vrijwel meteen hoe snel de speelsters herstellen van bepaalde inspanningen. Het experiment duurt tot aan de Champions Trophy eind augustus. Daarna volgt een evaluatie. Indien de informatie zeer nuttig is en de hartslagmeters geen irritatie veroorzaken bij de speelsters, gaan we er misschien mee door. Uiteraard moeten we daarvoor ook nog toestemming hebben van de internationale hockeyfederatie."

Verder zei Lammers vandaag dat hij nog veel meer in petto zal hebben voor het komende WK: "Op technologisch, technisch en tactisch gebied heb ik nog wat zaken achter de hand. Die houd ik voorlopig voor mezelf. Bij het WK eind november in Perth wil ik ervan kunnen profiteren, zonder dat de tegenstanders al op de hoogte zijn."