Voorzitter LPF: Politici schuldig aan moord Fortuyn

ExtReMisT had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De nieuwe voorzitter van de LPF, Peter Langendam, vindt dat premier Kok en de lijsttrekkers van vooral PvdA, D'66 en GroenLinks moeten toegeven dat ze hebben aangezet tot haat ten opzichte van Fortuyn.

Langendam hecht geen enkele waarde aan de veroordelingen van de moord die deze politici hebben uitgesproken. ''Grote krokodillentranen. De mensen in het land zien wel wat voor dubbele bodem daarachter zit. Dat geldt ook voor Kok, die dinsdag ons (een delegatie van LPF, onder wie Langendam), op het Catshuis ontving. Ik heb hem terechtgewezen''.

De uitspraken van Langendam zijn overigens in strijd met een verklaring van gisteren, waarin de LPF afstand neemt van uitspraken dat Kok en Melkert medeschuldig zijn aan de moord.

Proffesionele moordenaar

Langendam is er verder van overtuigd dat de dader van de moord op Fortuyn een proffesionele terrorist was: "De aanslag werd uitgevoerd door een 'professionele huurmoordenaar'. Als Smolders (kandidaat-Kamerlid van LPF) er niet bij was geweest, was hij niet gepakt. Smolders is een held. De moordenaar richtte een paar keer zijn pistool op hem tijdens de achtervolging. Hij dook weg, want hij wist niet dat de moordenaar geen kogels meer had. Die kerel is gepakt, daarom weten we uit welke hoek het komt."


Zie ook: Leider LPF volhardt: kogel kwam van links in het Parool.