FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 13 mei 2002

ME veegt Leidseplein schoon

Michael Wensing had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Na de huldiging in Amsterdam van Ajax, voor het behalen van de Amstelcup, zijn er op het Leidseplein rellen ontstaan. De onrust ontstond toen een grote groep jongeren na afloop van de ceremonie bleef hangen op het plein en daar vernielingen aanrichtte.

De Mobiele Eenheid riep meerdere keren op dat iedereen het plein moest verlaten, maar verscheidene jongeren hadden daar geen boodschap aan. Uiteindelijk zette de ME een waterkanon in en voerde enkele charges uit. Er zijn 20 arrestaties verricht.

Extra beveiliging op uitslagavond LN

Dat de schrik er na de moord op Pim Fortuyn er bij de politieke partijen goed in zit blijkt wel uit het volgende. In een persbericht aan haar leden laat Leefbaar Nederland weten dat de uitslagavond op woensdagavond 15 mei in Cafe Gooiland in besloten kring plaats zal vinden. Alleen leden van Leefbaar Nederland en hun partners zullen toegelaten worden tot de slotavond.

Leefbaar Nederland laat verder weten extra beveiligingsmaatregelen te hebben genomen voor deze avond. Zo moeten alle leden zich legitimeren en zullen er detectiepoortjes aanwezig zijn. Mensen die zich niet kunnen of willen legitimeren zullen niet toegelaten worden. Het is onduidelijk of Leefbaar Nederland ook buiten het pand extra beveiliging heeft opgesteld.

Levende etalage bij Harrods

Vier Britten zullen een week lang gaan leven in een etalage van het statige warenhuis Harrods in het centrum van Londen. Vanaf 20 mei kan het viertal vanaf de straat en via het internet worden gevolgd. De vier deelnemers zijn Carl Newman, Sarah Wooster, Steve Wilson and Charlie Parker en zijn via een prijsvraag op Internet uitgekozen.

De deelnemers krijgen van de sponsor een luxe uitrusting in het huis; een internet-ijskast, een plasmatelevisie en een door internet te regelen airco.

Bekende Britse sterren zullen het 'huis' elke dag bezoeken. Internetters kunnen de vier steeds dagopdrachten geven. Een soort "Big Brother" in de etalage van Harrods dus.

FIA roept Ferrari op het matje

De wereldautosportbond FIA heeft het volledige Ferrari-team op het matje geroepen. Op 26 juni zullen de mannen zich moeten verantwoorden voor de schaamteloze vertoning tijdens de Grand Prix van Oostenrijk, waar Rubens Barrichello de overwinning in de laatste meters aan zijn teamgenoot Michael Schumacher schonk. De FIA laat in een persverklaring weten dat zij een onderzoek instelt.

Barrichello lag gisteren tijdens de Grand Prix op de A1-ring vrijwel de gehele race voorop. In de laatste meters trapte de Braziliaan op zijn rem, zodat ploeggenoot Michael Schumacher hem alsnog kon passeren. Schumacher breidde daardoor zijn voorsprong in de WK-strijd uit tot 27 punten.

Ludieke aktie van Kane

Kane staat op 30 juni a.s. op Torhout Werchter 2002 en dat willen ze de wereld wel op een heel bijzondere manier laten weten. Op hun eigen website www.kane.nl roepen ze fans op om op een originele manier promotie te maken voor dit evenement. Zoals zij op hun eigen website melden:
"Gebruik je fantasie: een spandoek op een gebouw, een kettingmail naar 400 mensen, een luchtballon, een radio- of tv-interview, ... (deze voorbeelden vallen dus af als inzending!)" De origineelste inzending wint een Frontstage pas voor het optreden van Kane in Werchter, Belgie.

Op 22 mei a.s. komt overigens de nieuwe single van Kane uit. Dit zal "Rain down on me" worden van het inmiddels met platina bekroonde album "So glad you made it"

[F1] FIA roept Ferrari op het matje

De wereldautosportbond FIA heeft het volledige Ferrari-team op het matje geroepen. Op 26 juni zullen de mannen zich moeten verantwoorden voor de schaamteloze vertoning tijdens de Grand Prix van Oostenrijk, waar Rubens Barrichello de overwinning in de laatste meters aan zijn teamgenoot Michael Schumacher schonk. De FIA laat in een persverklaring weten dat zij een onderzoek instelt.

Barrichello lag gisteren tijdens de Grand Prix op de A1-ring vrijwel de gehele race voorop. In de laatste meters trapte de Braziliaan op zijn rem, zodat ploeggenoot Michael Schumacher hem alsnog kon passeren. Schumacher breidde daardoor zijn voorsprong in de WK-strijd uit tot 27 punten.

MaddieMax, Realist_ik, Jazza en vleermuis bedankt voor de submit!

Pentagon traint 'bom-bijen'

TinTin had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Amerikaanse wetenschappers in dienst van het ministerie van Defensie, onderzoeken de mogelijkheid om honingbijen in te zetten om verborgen explosieven of mijnen te detecteren. Het onderzoek loopt al drie jaar. Eerste testen hebben al uitgewezen dat bijen hun werk uitstekend doen.

Er zitten wel enkele nadelen aan de 'bom-bijen'. De insecten kunnen 's nachts en tijdens slecht weer niet worden ingezet. Toch denken de onderzoekers dat bijen een belangrijke nieuwe publieke rol kunnen vervullen. "Het blijkt dat ze zeker zo gevoelig of zelfs gevoeliger zijn voor geuren dan honden", aldus Alan Rudolph, leider van het onderzoeksteam.

Bij het inzetten van de bijen krijgen sommige eenheden zendertjes zo groot als een zoutkorreltje. Daardoor moet het mogelijk worden snuffelende bijen te volgen die een spoor van explosief materiaal natrekken. De beestjes worden steeds beloond met suikerwater.

In de komende weken mogen de bijen voor het eerst het veld in.

Advocaten Fortuyn doen aangifte

De advocaten van Pim Fortuyn hebben maandag bij het Openbaar Ministerie in Rotterdam aangifte gedaan tegen een aantal politici en journalisten wegens het aanzetten tot haat tegen de doodgeschoten Pim Fortuyn.

Aangeklaagde politici zijn:

D66-lijsttrekker Thom de Graaf,
VVD-voorzitter Bas Eenhoorn,
en PvdA'er Rob Oudkerk.

De Graaf trok een vergelijking van Fortuyn en het nazisme van Hitler, door met het dagboek van Anne Frank op de proppen te komen. Eenhoorn vergeleek Fortuyn met Mussolini, en Oudkerk zei dat Fortuyn hem deed denken aan Anton Mussert.

Aangeklaagde journalisten zijn:

Marcel van Dam (Vara),
Peter Storm (De Socialist),
en Matty Verkamman (Trouw).

Tevens is aangifte gedaan tegen de complete hoofdredactie van het NRC.

Het NRC stelde in een hoofdredactioneel commentaar dat Fortuyn als minister-president de dodenherdenking op 4 mei nooit kon bijwonen. Van Dam noemde Fortuyn onder andere een minderwaardig mens, en Peter Storm noemde Fortuyn een fascistisch kopstuk.

Volgens de advocaten G. Spong en O. Hammerstein geven ze hiermee gevolg aan het verzoek van Pim Fortuyn.

Update

Er is ook aangifte gedaan tegen enkele verantwoordelijken van websites.

De LPF steunt de aangiften.

Volgens Hammerstein wilde Fortuyn dat politici en kranten die hem hadden uitgemaakt voor Hitler, Himmler, Eichmann, Mussert, Mussolini, kortom, voor alle hoge pieten uit het nazirijk, zouden worden aangeklaagd mocht hij gedood worden. ''Fortuyn heeft van die vergelijkingen heel veel verdriet gehad.'', aldus mr. Hammerstein.

OM: Verdachte was niet in Breda

Volgens het Openbaar Ministerie was de verdachte van de moord op Pim Fortuyn, Volkert van der G, enkele uren voor de aanslag niet bij een verkiezingsbijeenkomst van Fortuyn in Breda. Het OM komt tot deze conclusie na een analyse van videobeelden van die bijeenkomst.

Getuigen hadden gezegd dat ze Volkert van der G. in Breda hadden gezien. Volgens één van de getuigen had Van der G. ook gesproken met twee andere mannen.

Volgens justitie hebben de getuigen een ander voor de verdachte aangezien. Het OM gaat er nog altijd vanuit dat Van der G. alleen heeft gehandeld. De verdachte houdt nog steeds zijn kaken stijf opelkaar. Tot nu toe heeft hij alleen zijn naam gezegd.

Kok woedend over uitlatingen Langendam

Minister- president Kok is woedend over de uitlatingen van LPF-voorzitter Langendam. Hij vindt dat hiermee een grens is overschreden. De uitspraak dat Pim Fortuyn is vermoord als gevolg van een haatcampagne van links, is werkelijk alle perken te buiten meent de premier.

"Langendam gooit olie op het vuur. Dat is een gevaar voor het maatschappelijk klimaat. Ik heb vorige week mijn uiterste best gedaan om in ons land de kalmte te bewaren.", aldus een ontgoochelde Kok.

Pvda-voorzitter Koole zei eerder dat Langendam zij excuses moet aanbieden voor zijn opmerkingen, temeer omdat de LPF juist in een verklaring had gezegd afstand te nemen van de suggestie dat links (mede)verantwoordelijk zou zijn voor de moord. Koole: ,,Hij moet excuses maken aan het bestuur en aan het volk''.

Langendam heeft spijt

Langendam heeft inmiddels zijn spijt betuigd over het interview in het Parool. ,,De officiële lijn van de partij is anders'', verwijst hij naar een verklaring waarin de LPF juist bezweert dat Kok en Melkert geen schuld hebben aan de dood van Fortuyn.

Langendam weet nog niet of hij behalve als partijvoorzitter ook persoonlijk afstand van het interview neemt. ,,Daar moet ik over nadenken, maar ik heb nooit tijd om na te denken. Ik zit in een horrorfilm, waarin mensen met kogelvrije vesten voor mijn huis staan.''

Volgens Langendam zijn zijn uitlatingen ,,emotioneel'', en realiseert niemand zich wat voor week hij heeft gehad ,,na de moord op mijn vriend Pim.''

De Woordvoerder van de LPF neemt ook afstand van de uitlatingen van Langendam. Het officiële standpunt van de LPF is dat de linkse partijen geen schuld hebben aan de moord op Fortuyn. De uitlatingen van Langendam, noemt het LPF ''te emotioneel''. Ze wijst erop dat het interview met het Parool niet geautoriseerd was.

Ruud de Wild blijft voorlopig nog thuis

Peter had ons via de newssubmit het volgende te melden:

3FM dj Ruud de Wild zal ook vandaag thuis blijven. Dat heeft zendercoördinator Paul van der Lugt vandaag gezegd. Sinds vorige week woensdag wordt het BNN-programma niet meer gemaakt omdat de redactie thuis zit om de aanslag op Pim Fortuyn te verwerken. Deze werd vermoord nadat hij te gast was in het radioprogramma.

Op de website van het radioprogramma meldt De Wild:
"We durven nog niet te zeggen wanneer we precies weer met goed fatsoen een radioprogramma kunnen maken, maar geloof ons als we zeggen dat we ook aan jou, als Ruuddewild.nl-luisteraar denken. Daarom zijn we ergens deze week weer 'at your service'".

SBS6 houdt grootste politieke enquête ooit

Athloni had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Ruim 150.000 mensen deden via de SBS6 mee aan de grootste politieke enquête ooit gehouden in ons land. Nog eens 42.000 mensen deden via SMS mee en nog een onbekend aantal mensen nam deel aan de enquête via een speciaal telefoonnummer.

De kijkers moesten een aantal vragen beantwoorden, vervolgens kwam er aan het eind van de test een stemadvies uit. Het geheel werd geleid door Maurice de Hond.

Houdt men zich volledig aan het stemadvies, dan kan de volgende zetelverdeling voor de Tweede Kamer worden vastgesteld:

CDA 34 zetels
VVD 29 zetels
LPF 26 zetels

PvdA 21 zetels
Groen Links 15 zetels
SP 8 zetels
D'66 7 zetels
ChristenUnie 5 zetels
Leefbaar Nederland 3 zetels
SGP 2 zetels

IND gaat personeelsbestand inkrimpen

erik0666 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Voor het eerst in de geschiedenis gaat de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) van het ministerie van Justitie het personeelsbestand verkleinen.

Het aantal asielzoekers dat ieder jaar naar Nederland komt neemt wat af en daarom heeft de IND minder personeel nodig. Directeur Dick Schoof van de IND verwacht dat eind dit jaar 150 van de 3.700 medewerkers via natuurlijk verloop vertrokken zijn.

Kamerlid D66 voert toch verkiezingscampagne

MonsterMind had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Turkse kandidaat-kamerlid I. Yildirim van D66 voert, geheel tegen wat door de lijsttrekkers was afgesproken, toch campagne voor de verkiezingen van aanstaande woensdag.

De Turk heeft voorkeurstemmen nodig om in de Tweede Kamer te komen, daar hij op een onverkiesbare plaats staat. Afgelopen zondag voerde hij campagne op een Turks festival.

Yildirim vindt zelf dat de kiezer recht heeft om te weten wie hij is en waar hij voor staat.

Dreigbrief met foto Beatrix bij RTV Oost

Tal had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Opnieuw heeft de regionale omroep RTV Oost in Hengelo een dreigbrief gekregen. In de envelop zat een foto van koningin Beatrix met de tekst 'is dood'.

De afgelopen week kreeg men bij RTV Oost een brief met drie kogels en een kieslijst waarop de namen van lijsttrekkers waren omcirkeld en het woord 'dood' diverse malen was geschreven.

Net zoals deze eerste dreigbrief werd ook de brief met foto van onze koningin voorafgegaan door een telefoontje. De politie vermoedt dat beide dreigbrieven van een en dezelfde afzender komen en heeft ze meegenomen voor verder onderzoek.

Dinsdag bezoekt koningin Beatrix twee zorgboerderijen in Luttenberg en Haaksbergen. De RVD zegt dat het bezoek gewoon doorgaat. "Uiteraard is de gebruikelijke beveiliging van kracht." aldus de Rijksvoorlichtingsdienst.

NIPO peiling: CDA grootste, LPF tweede

Uit de eerste peiling van 2Vandaag/NIPO, na de moord op Pim Fortuyn, blijkt dat de Lijst Pim Fortuyn met 28 zetels de op één na grootste partij zou worden, na het CDA (31). Het CDA wint tov de vorige Nipo-peiling twee zetels, net als de LPF.

Vooral de PvdA krijgt een zware klap en verliest tov de vorige peiling maar liefst 5 zetels. Voor GroenLinks en de SP lijkt de dood van Fortuyn weinig gevolgen te hebben.
Leefbaar Nederland profiteert met slechts twee zetels ook niet.


De uitslag. (tussen haakjes het virtuele verschil met de Kamer nu)

PvdA ---> 25 (-20)
VVD ---> 25 (-13)
CDA ---> 31 (+2)
D66 ---> 8 (-6)
GroenLinks ---> 14 (+3)
SP ---> 8 (+3)
ChristenUnie ---> 6 (+1)
SGP ---> 2 (-1)
Leefbaar Nederland ---> 2 (+2)
Lijst Pim Fortuyn ---> 28 (+28)
Ver. Senioren Partij ---> 1 (+1)

Uitslag NIPO peiling vorige week staat hier.

Verontwaardiging over LPF uitlatingen

PvdA-voorzitter Koole heeft verontwaardigd gereageerd op de aantijgingen van LPF-voorzitter Langendam dat politici verantwoordelijk zouden zijn voor het aanzetten van haat tegen Fortuyn, en zo (mede) verantwoordelijk voor de moord zouden zijn.

Koole noemt het in het Radio1-journaal onbegrijpelijk dat Langendam zich zo uitlaat over politici. Hij wil dat de LPF-voorzitter zijn excuses aanbiedt.

Paul Rosenmöller van GroenLinks zegt dat hij niet wist wat hij las, toen hij het Parool-artikel van Langendam onder ogen kreeg. In dat artikel zegt Langendam dat GroenLinks, nog meer dan de PvdA, het brein is achter het geweld.
Rosenmöller neemt fel afstand van de uitlatingen, en zegt dat dit meer kwaad dan goed doet om de situatie te normaliseren: "Het is volstrekt onverantwoordelijk om je in dit klimaat zo te uiten"

Rosenmöller vindt het artikel eigenlijk niet serieus te nemen. Volgens hem zit het vol met aantijgingen en verdachtmakingen, die gezien de huidige situatie volstrekt ontoelaatbaar zijn.

Baby verdronken in wasmachine

gerritdekzijl had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Italië is een baby van 8 maanden oud overleden in een wasmachine. De Italiaanse media melden dat de baby tijdens het draaien van een was in de machine zou zijn verdronken.

De vader ontdekte het kind in de wastrommel toen hij op zondagavond terugkwam van een uitstapje met zijn oudste dochter. De moeder (31) zat in verwarde toestand voor de wasmachine.

De politie zoekt nog uit hoe het kind in de wasmachine is terechtgekomen. De moeder is naar een inrichting gebracht en daar onder bewaking gesteld. De vrouw kampte al geruime tijd met mentale problemen.

Australië: excuses voor misbruik kinderen

Australië heeft vandaag officieel zijn excuses gemaakt voor de slechte behandeling van Europese kinderen die na de Tweede Wereldoorlog naar Australië zijn overgebracht.

Na de Tweede Wereldoorlog nam Australië kinderen op uit Groot-Brittannië en Malta die zwaar te lijden hadden onder de armoede na de oorlog. Hun ouders stuurden een groot deel van de in totaal 3.000 kinderen slechts voor korte tijd weg, maar de meesten kregen in Australië te horen dat zij wees waren en werden in kindertehuizen gestopt

Veel kinderen werden daar slachtoffer van seksueel misbruik en ander lichamelijk en psychisch geweld.

Het Australische parlement bracht vorig jaar een rapport uit dat de praktijken uit de doeken deed. De regering keert een schadevergoeding van in totaal ruim 2 miljoen euro uit.

Voorzitter LPF: Politici schuldig aan moord Fortuyn

ExtReMisT had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De nieuwe voorzitter van de LPF, Peter Langendam, vindt dat premier Kok en de lijsttrekkers van vooral PvdA, D'66 en GroenLinks moeten toegeven dat ze hebben aangezet tot haat ten opzichte van Fortuyn.

Langendam hecht geen enkele waarde aan de veroordelingen van de moord die deze politici hebben uitgesproken. ''Grote krokodillentranen. De mensen in het land zien wel wat voor dubbele bodem daarachter zit. Dat geldt ook voor Kok, die dinsdag ons (een delegatie van LPF, onder wie Langendam), op het Catshuis ontving. Ik heb hem terechtgewezen''.

De uitspraken van Langendam zijn overigens in strijd met een verklaring van gisteren, waarin de LPF afstand neemt van uitspraken dat Kok en Melkert medeschuldig zijn aan de moord.

Proffesionele moordenaar

Langendam is er verder van overtuigd dat de dader van de moord op Fortuyn een proffesionele terrorist was: "De aanslag werd uitgevoerd door een 'professionele huurmoordenaar'. Als Smolders (kandidaat-Kamerlid van LPF) er niet bij was geweest, was hij niet gepakt. Smolders is een held. De moordenaar richtte een paar keer zijn pistool op hem tijdens de achtervolging. Hij dook weg, want hij wist niet dat de moordenaar geen kogels meer had. Die kerel is gepakt, daarom weten we uit welke hoek het komt."


Zie ook: Leider LPF volhardt: kogel kwam van links in het Parool.

Eindexamens op FOK!

Woensdag begint in Nederland het Centraal Schriftelijk Eindexamen, en dat betekent spanning en concentratie alom voor de vele eindexamenkandidaten, maar ook een extraatje op FOK!forum en Frontpage.
Twee weken geleden openden we, naast het al bestaande School en Studie Forum, het jaarlijkse aparte forum voor de Eindexamens, en vandaag gaat het examenhoekje op de Frontpage open.

Verslagen
Vorig jaar was het belangrijkste onderdeel van de Examen-aanwezigheid op de Frontpage de grote verzameling aan verslagen, geschreven door en voor FOK!kers die eindexamen deden. Dat wilden we dit jaar voortzetten, en daarom is dit bericht een oproep aan alle FOK!kers die een halve maand van leren en presteren tegemoet gaan.
Als je examen hebt gedaan, en je wilt dat even van je af schrijven, dan ben je van harte welkom je tekstje in de speciale examensubmit te gooien. Aan het eind van de dag, als alles geweest is, zullen de meeste gesubmitte verslagen op de FP verschijnen.

Naast de examenverslagen houden we je graag op de hoogte van het laatste Examennieuws en kun je in het rooster opzoeken wanneer ook alweer welk examen was...

Deze week beginnen de examens, ook op FOK!, en daarom wensen we alle examinandi veel succes de komende periode.

Advocaten Fortuyn verruimen onderzoek

Momitsu had ons via de newssubmit te melden:

De advocaten Oscar Hammerstein en Gerard Spong overwegen bij justitie namens de overleden Pim Fortuyn niet alleen aangifte te doen tegen politici, maar ook tegen journalisten. De afgelopen tijd zijn er veel artikelen in bladen verschenen waarin een link werd gelegd tussen Fortuyn en nazisme of opkomend extreem-rechts.
De aanklacht zal het aanzetten tot haat jegens de vermoorde politicus behelzen. Fortuyn heeft volgens Spong het advocatenduo ooit gevraagd onderzoek te doen als er iets met hem zou gebeuren.

Het onderzoek of er daadwerkelijk strafrechtelijk vervolgd kan worden voor het aanzetten van haat, vindt plaats op grond van artikel 137 van het Wetboek van Strafrecht.

Van Dam en De Graaf

Spong liet eerder doorschemeren dat het onderzoek zich weleens zou kunnen uitstrekken tot leden van de regering. Politici die aangeklaagd kunnen worden zijn de lijsttrekkers Melkert, Rosenmöller, Dijkstal en De Graaf.
Met name tegen D66'er De Graaf, die op het pleidooi van Fortuyn voor het afschaffen van artikel 1 van de grondwet het dagboek van Anne Frank erbij haalde voorzien de advocaten mogelijkheden.

Maar ook voormalig PvdA-minister, VARA presentator en columnist Marcel van Dam is volgens Spong te ver gegaan door Fortuyn "een minderwaardig mens" te noemen en hem op één lijn te stellen met Eichmann. Door een verband te leggen met het nazisme insinueerden De Graaf en Van Dam volgens de raadsman dat de ideeën van Fortuyn verwant zijn aan die van de nazi's. Daarmee hebben ze een grens overschreden, meent Spong.

Melkert geen premier

PvdA-coryfee Peper zei gisteren dat de kansen voor Melkert om premier te worden erg klein zijn geworden door de moord op Fortuyn. Volgens Peper zijn er teveel Nederlanders die Melkert verantwoordelijk houden voor het klimaat waarin Fortuyn is vermoord. De functie van minister-president, die er voor alle Nederlanders is, wordt hierdoor moeilijk meent Peper.

Peper noemt het overigens 'schandelijk' dat de PvdA-lijsttrekker door sommigen verantwoordelijk wordt gehouden voor de moord.

Slapende bewoner aangezien voor lijk

mr.db had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Toen een inwoonster van Drachten zaterdagmiddag water vanuit de woning van haar buurman naar buiten zag stromen, besloot ze eens te kijken wat er aan de hand was. Eenmaal op het balkon zag ze een bloot been uit het bad steken. Toen er op haar roepen niet werd gereageerd belde ze hevig geschrokken de politie met de mededeling dat er een lijk in het bad lag.

De toegesnelde politie klom op het balkon en opende het doucheraam. Toen bewoog het 'lijk' weer. De 18-jarige bewoner was in slaap gevallen.

De paus geeft het Internet zijn zegen

VonK had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In zijn wekelijkse toespraak op het Sint Pieters plein heeft de Paus zijn zegen aan het Internet gegeven. Ook stuurde hij aan tot het gebruik van dit medium voor het verspreiden van het Christelijk geloof.

"De ontwikkeling in communicatie" zegt hij "geeft ons voor het verspreiden van ons evangelie compleet nieuwe mogelijkheden. We moeten niet terugschrikken van deze zee van informatie. Doen we dat wel, dan ontnemen we ons de mogelijkheid om alle mannen en vrouwen van het nieuwe millenium te bereiken."

De Paus gaf echter niet aan wat zijn gebruik van het Internet zelf is. Of hij bijvoorbeeld ook fanatiek surft op het web. Hij heeft zelfs niet eens een e-mail adres.

De uitspraken van de Paus zijn een vooruitgang ten opzichte van zijn uitspraken in januari. Toen sprak hij nog over het kwaad wat het voortbracht, maar niet over de voordelen ervan.

Python van 7 meter gevangen in Maleisië

realist_ik had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Maleisië is een zeven meter lange python gevangen. Brandweerlieden vonden het dier, dat zeventig kilo woog, in een houtfabriek. De slang is één van de grootste die ooit is gevangen. Alleen al om de kop van het dier uit zijn schuilplaats te halen waren vijftien brandweermannen nodig.

In Maleisië komen pythons vaak voor. Ze zijn niet giftig, maar vanwege hun vermogen om dieren ter grootte van runderen te doden en in te slikken boezemen ze wel angst in bij de lokale bevolking.

Nep-ontvoering gaat Veronica geld kosten

joris had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Toen een agente zondagmiddag in 's-Hertogenbosch getuige was van een geweldadige ontvoering, sloeg ze onmiddelijk groot alarm. De recherche werd op de zaak gezet en die wist het slachtoffer uiteindelijk te bevrijden. Pas toen bleek het echter om een scéne uit de Pulpshow, een televisieprogramma van Veronica, te zijn. De politie wil nu de kosten van de actie op de programmamakers verhalen.

Een man met bivakmuts sprong op straat uit een bestelbus en viel een man aan. Hij smeet zijn slachtoffer in de bus en sprong er zelf ook in. Vervolgens reed het voertuig met grote snelheid weg, diverse ooggetuigen verbijsterd achterlatend.

Rond 17 uur werd de bestelbus door de politie gevonden. Vijf mensen werden daarbij aangehouden. Toen werd al snel duidelijk dat het ging om een misverstand.

Scholier geschorst wegens erectie opstel

Tomsworld had ons via de newssubmit het volgende te melden: I

In Nieuw-Zeeland is de 15-jarige Mike Scherger voor vijf dagen geschorst van school. In die vijf dagen ontving hij veel steunbetuigingen.

Mike werd geschorst van school omdat hij een schunnig opstel had geschreven en die voor de klas vertelde. De klas had voor het vak Engels de opdracht gekregen om een verhaal te schrijven met als onderwerp "Hoe je lichaam je kan verraden". Scherger kwam met een verhaal over een tiener die omwille van een erectie in verlegenheid wordt gebracht wanneer hij in de klas naar voren wordt geroepen.

De directrice van de school Alison Annan vond het geschreven stuk van Mike "totaal ongepast" en stuurde Mike vijf dagen van school en wilde Scherger pas weer in de klas hebben nadat hij in therapie was geweest, zo meldde de Waikato Times.

De moeder van Mike Scherger met verpleegster als beroep verklaarde in de krant "Waar hij over schreef is het echte leven, het gebeurt". De vader dreigde met een advocaat "wanneer de situatie voorbij het punt van stupiditeit gaat, de hele toestand is volledig absurd. Ze schieten met een kanon op een mug".

Of de zaak tot een rechtszaak gaat leiden is nog niet bekend.

Ab Harrewijn overleden aan gevolgen infarct

Ab Harrewijn, Tweede-Kamerlid voor GroenLinks, is vanmorgen vroeg in Utrecht overleden aan de gevolgen van een herseninfarct. Hij werd 47 jaar. Het infarct verlamde Harrewijn aan de rechterzijde van zijn lichaam.

Harrewijn was woordvoerder van zijn fractie voor Defensie en Sociale Zaken. Hij zat vanaf 1998 in de kamer. Van 1995 tot 1998 was hij partijvoorzitter van GroenLinks. Harrewijn stond op nummer 11 van de kandidatenlijst.


Getty en Mass bedankt voor de tip.

Man zonder rijbewijs schept vier kinderen

gerritdekzijl,dmace en joris hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De politie heeft zondagavond een 37-jarige Maastrichtenaar aangehouden. De man reed namelijk vier kinderen aan. De 37-jarige Maastrichtenaar startte de motor zonder de koppeling in te drukken. Hij schoot naar voren, de stoep op, waar de kinderen stonden. De man wilde nog remmen, maar trapte per ongeluk op het gaspedaal. De kinderen hadden een leeftijd variërend van vijf tot twaalf jaar.

Eén van de kinderen (het zoontje van de man) raakte bekneld onder een van de wielen. De buurtbewoners wisten de jongen te bevrijden door de auto op te tillen. Het jongetje is met ernstige borst- en hoofdletsel naar het AZM gebracht net zoals de andere kinderen die ernstig gewond raakte.

De man sprong direct na het ongeluk uit de auto en zette het op het lopen. De politie wist toch de man aan te houden. Tevens heeft de politie een 33-jarige eveneens uit Maastricht aangehouden. Hij zat naast de brokkenpiloot in de auto. De politie vermoed dat hij de bestuurder rijles wilde geven.

Deventenaar bekent moord op plaatsgenoot

Een 30-jarige man uit Deventer heeft in de nacht van donderdag op vrijdag op het politiebureau in Twello een moord bekend op een 21-jarige plaatsgenoot. Het slachtoffer is door de deventenaar door messteken om het leven gebracht.

De dader meldde zich enkele uren na het misdrijf bij de politie. Het motief van de moordenaar is nog niet bekend. Maandag wordt hij voorgeleid aan de officier van justitie in Zutphen.

Winnaars CD Forbidden Paradise

Zoals elke maandag hebben we weer wat winnaars!

De afgelopen week maakte je o.a. kans op de CD Forbidden Paradise - Changing Colours. Om kans te maken op deze dubbel cd moest je de volgende vraag goed beantwoorden:
Bij welke discotheek startten Steef & Leontine hun carrierre?
Het goede antwoord was: Hollywood Music Hall

Uit de vele goede inzendingen hebben wij de volgende winnaars geplukt:

Shakkademus
Hitman
koestraat27
JaKaLa
_snip_


Jullie hebben inmiddels een mailtje ontvangen en de CD komt zo spoedig mogelijk naar jullie toe. Gefeliciteerd!

Supportersbussen botsen op de A15

hefaistos had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Op de A15 tussen Sliedrecht en Hardinxveld-Giessendam zijn zondag twee supportersbussen van FC Utrecht op elkaar gebotst. Volgens de politie raakten acht inzittende lichtgewond waaronder een van de chauffeurs. Het ging om een zogenaamde kop-staartbotsing na de bekerfinale in De Kuip tussen Ajax en FC Utrecht.

Alle gewonden zijn voor de zekerheid naar het ziekenhuis gebracht. De gewonden hadden onder meer nekklachten. Voor de andere inzittenden werd vervangend vervoer geregeld.

Likud wil geen Palestijnse staat

Chadi had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Premier Sharon van Israël ligt onder vuur bij zijn eigen Likud-partij. Op aanraden van oud-premier Netanyahu sprak de partij zich opnieuw uit tegen een onafhankelijke Palestijnse staat.

Dat betekent een gevoelige nederlaag voor premier Sharon. Hij wilde de mogelijkheid voor een Palestijnse staat juist openhouden voor eventuele onderhandelingen. Wel wil hij dan dat eerst het geweld van Palestijnse kant ophoudt.

Ongeneeslijk zieke Diane Pretty overleden

Slashdotter had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Diane Pretty, de ongeneeslijke zieke vrouw die tevergeefs toestemming vroeg een einde aan haar leven te mogen maken, is zaterdag op 43-jarige leeftijd overleden. Dit is gisteren door haar familie bekend gemaakt.

Zij overleed in een verpleeghuis voor terminale patiënten. Eind april bepaalde het Europese hof voor de Rechten van de Mens dat zij niet een einde haar leven mocht maken met hulp van haar man. Pretty was naar het hof gestapt nadat ze in Groot-Brittannië vergeefs had geprobeerd om hier toestemming voor te krijgen.

Michele Bartoli breekt heup bij valpartij

Tijdens een grote valpartij in de Giro heeft Michele Bartoli zijn rechterheup gebroken. Dit gebeurde in de slotfase van de rit van Groningen naar Münster. Hij ligt momenteel nog in het ziekenhuis in Duitsland en het is nog niet bekend of hij wordt overgebracht naar zijn geboorteland Italië. Waarschijnlijk is hij twee maanden uitgeschakeld.

Michael Boogerd gaat vandaag gewoon van start in de tweede etappe van de ronde van Italië. De kopman van Rabobank was ook betrokken bij de valpartij. Volgens de ploegarts is een handbreuk onwaarschijnlijk. Ook pijn aan de binnenkant van zijn rechterdijbeen valt mee. De rechterelleboog van Boogerd moest wel worden gehecht.
Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1258
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
©FOK.nl e.a.