Achterbankseks

Jan Willem Grift

Jonge meiden met een kleine beurs opgelet! Er is een rijschool actief waar je helemaal gratis je rijbewijs kunt halen. Rijlessen kosten je geen cent, omdat de betaling ervan geheel in natura geschiedt. Hoewel de site het niet expliciet vermeldt, gaat het uitsluitend om afrekenen door middel van seks. Je kunt je er niet van af maken met een aai over de bol van de instructeur. Er moet echt geneukt worden voor de geleverde dienst. Na een rijles rijden jullie samen naar een afgelegen plek en lever je op de achterbank een lichamelijke tegenprestatie. Ik verzin dit niet. Ik vind het een baanbrekend idee van de initiatiefnemers. Want waarom met geld betalen voor producten en diensten als het ook anders kan?

De rijinstructeurs verdienen geen geld met hun werkzaamheden, maar dat deert niet. Hebben ze helemaal niet nodig! Als zij een tros bananen en twee zakken Vlaamse friet moeten afrekenen bij de supermarkt, vragen ze gewoon of ze de filiaalhouder niet even kunnen aflurken in het magazijn. Voor vier biefstukken extra nemen ze ook de Chef Kassa flink te grazen. Als rijinstructeurs iets willen kopen, kost het ze slechts een investering in tijd. En eens in de zoveel tijd een schone doek. Zo ketsen de instructeurs hun hele huisraad bij elkaar. Niets is ze te gek. Stofzuigers, racefietsen en zelfs belastingaanslagen regelen de rijschoolmedewerkers met betaling in natura. Menig belastinginspecteur hebben ze aan de deur gehad en die keerden allemaal zonder ook maar één euro huiswaarts. Maar betaald was er wel! Moeilijkste klus is het aflossen van de hypotheekschuld. Die is doorgaans hoog en daarvoor moet elke medewerker van een middelmatige bank minimaal drie keer worden afgewerkt. Een uitputtingsslag van jewelste, maar het kost de instructeurs geen euro!

Toch zie ik ook risico’s naarmate deze rijschool meer klandizie krijgt. Zo vrees ik bijvoorbeeld een enorme chaos op de Nederlandse snelwegen. Want wat doen ze met lélijke 18-jarigen die zich aanmelden? Vadsige bebrilde dames met puisterige achterwerken hebben de instructeurs liever niet op hun versnellingspook. Die wordt na een half uur lessen en wat vluchtig handwerk verteld dat ze helemaal klaar zijn voor zelfstandig autorijden! Als er uit het voorste wrak van een kettingbotsing een vadsig mokkel klautert, dan weet je waar zij haar rijbewijs heeft gehaald.

Beste tienermeiden van Nederland: ga eens met je pa in gesprek over financiering van je rijlessen. Leg uit dat je twee mogelijkheden ziet om goedkoop aan je rijbewijs te komen. De eerste optie is het van hem cadeau krijgen door niet te gaan roken voor je achttiende en de tweede is dat je gaat lessen bij deze rijschool ‘nieuwe stijl’. Aan je vader de keus.