Mols hoop

Eens in de twee weken op dinsdagavond een bijdrage van onze nieuwe columnist NaatjeNaaitje .

Johnny de Mol is een zwaar onderschat multitalent. Om te beginnen worstelde hij zich door een sollicitatieprocedure waar die van het corps mariniers bij verbleekt. Daarna is helemaal onderaan de ladder begonnen, achter de schermen van radio- en televisieprogramma’s. (Niet bij de publieke omroep, maar dat is puur toeval. Daar hadden ze op dat moment even geen vacatures.)

Na een tijdje kwam Johnny zelf in beeld. Hij kreeg een mooie acteursrol in GTST. Zo’n Hollandse jongen met haar dat als spaghetti carbonaraslierten om zijn volle, adolescente gezicht hangt, is een soaphoofd waar geen castingdirecteur om heen kan. Maar Johnny heeft die rol niet alleen op zijn mooie koppie gekregen!
Nee, Johnny kan ook echt acteren.
En geloof me: dat is ‘m niet aan komen waaien.
Al die op een houtje bijtende, van een doorbraak dromende acteurs blijven maar denken dat ze mooie rollen cadeau krijgen. Maar Johnny niet!
Johnny is naar de States gegaan, de bakermat van het acteren.
Via allerlei workshops heeft ‘ie zichzelf ‘method acting’ aangeleerd. Logisch dat Johnny inmiddels zijn sporen heeft verdiend op acteergebied.
Zelfs in toneelstukken, dus dan kun je echt wel acteren. (Ook als ze allemaal door een oud-soapie zijn geproduceerd.)

In zijn nieuwste programma, Down met Johnny, toont Johnny zijn serieuze kant. Hij klimt op de tandem, bakt pannenkoeken en bekijkt aapjes, allemaal samen met mensen met het syndroom van Down. Hij lacht en huilt in elk fragment met ze mee. Wat een fantastisch inlevingsvermogen! Je moet het maar kunnen.

Ondertussen geniet ik van oude afleveringen van Waar is de Mol? (Wat leuk bedacht die titel, ook weer zo’n overmoed talent van Johnny.) In dit tv-programma gaat hij op reis met andere bn-ers.
Niemand zegt nee tegen Johnny’s uitnodiging voor dit programma.
Dat komt omdat hij zo’n aardige vent is.
Eerlijk is eerlijk: dat werkt wel een beetje in zijn voordeel.

Johnny heeft in zijn programma een voorkeur voor exotische bestemmingen. Zijn gasten moeten goed in dat concept passen. Logisch dat er vooral mooie vrouwen te gast zijn, zoals modellen Doutzen Kroes en Kim Feenstra. Want zeg nou zelf, een palmboom met Johnny en Rita Verdonk eronder, daar scoor je ook geen kijkcijfers mee. Dat heeft Johnny gewoon goed bekeken.
Met activiteiten als bodyboarden en bodytobodybungyjumping komt Johnny in korte tijd in contact met zijn gasten, heel knap! Spaghetti Johnny spat trouwens van het scherm af, met zijn lovely handles die parmantig boven zijn driekwartbroek uitsteken. Vind je het gek dat na een paar afleveringen roddels de ronde doen over vermeende relaties tussen Johnny en zijn modellen?
Bij elke andere presentator zou je toch denken dat ‘ie het erom doet?
Maar daarin toont Johnny zich een professional:
hij verklapt niet wie er aan zijn liaan heeft gehangen!
Respect!

In ‘Waar is de Mol’ zie je hoe ontwapenend eerlijk Johnny is.
Een doodgewone jongen met een doodgewone jongensdroom.
Johnny wil ooit nog eens achter de schermen van de lingeriemodeshow van Victoria’s Secret kijken. Schattig toch? Hij hoopte dat model Doutzen Kroes dat kon regelen.
Helaas.
Johnny, ik weet zeker dat het je ooit zal lukken.
Een multitalent als jij is vindingrijk genoeg!