Uitslag Vitesse - NEC

Vitesse heeft in de Eredivisie een zure nederlaag geleden tegen NEC. Ondanks dat het lange tijd de bovenliggende partij was verloren de tegen degradatie strijdende Arnhemmers de derby met 0-3.

Vitesse begon sterk aan de wedstrijd en het regende aanvallen. Het was aan keeper Cillessen te danken dat de bezoekers uit Nijmegen niet op achterstand kwamen. Gaandeweg de eerste helft bleef Vitesse de bovenliggende partij maar werd het aantal kansen schaarser, de grootste was nog voor Aaronson nadat Nuytinck in de fout ging.

In de tweede helft had Vitesse ondanks het overwicht moeite om mogelijkheden te creeeren en dat brak de club uiteindelijk op, het was NEC dat na dik een uur spelen op voorsprong kwam via Hoedemakers. Bij de thuisploeg leek het vertrouwen daarna weg maar langzaam kwam het weer beter in de wedstrijd totdat tien minuten voor tijd Hansen de wedstrijd besliste. Nadat de wedstrijd vervolgens nog even stil lag wegens een gegooide fakkel op het veld werd de eindstand door Hansen in de blessuretijd nog op 0-3 bepaald.