Van der Poel wint Parijs-Roubaix na een solo van zestig kilometer

Mathieu van der Poel heeft op magistrale wijze zijn tweede Parijs-Roubaix gewonnen. De Nederlandse wereldkampioen versnelde op zestig kilometer van de streep en won met bijna drie minuten voorsprong. Zijn ploeggenoot Jasper Philipsen sprintte naar de tweede plaats, voor Mads Pedersen.

Parijs-Roubaix kende een snelle aanloop en na een half uur reed er een gevaarlijke kopgroep weg met onder meer Kasper Asgreen, Per Strand Hagenes en Rasmus Tiller als belangrijkste namen. De kopgroep die uiteindelijk negen renners groot zou zijn kreeg een maximale voorsprong van 1.40 op het peloton, waar vooral de ploeg van Mathieu van der Poel de achtervolging leidde.

Op de eerste kasseistrook van de dag voerde Alpecin-Deceuninck het tempo aan en kwam het peloton snel aansluiten bij de koplopers. Na de eerste kasseien trok de ploeg van Van der Poel ook nog eens door op de gewone weg en gaf die controle nooit meer weg.

Richting het Bos van Wallers, een van de belangrijkste kasseistroken, was de groep nog maar dertig renners groot en versnelde Van der Poel voor het eerst zelf. Ploeggenoot Jasper Philipsen, Mads Pedersen en Mick van Dijke konden als enigen volgen, maar snel daarna zou alles weer samen komen. Even later kregen Stefan Küng, Nils Politt en Gianni Vermeersch wat ruimte, maar dat werd onschadelijk gemaakt door de ploeg van Pedersen.

Daarna plaatste Van der Poel op zestig kilometer zijn versnelling. Op de kasseienstrook van Orchies kon niemand de wereldkampioen volgen en was de wedstrijd beslist. Van der Poel nam al snel een halve minuut voorsprong en zou die alleen maar uitbouwen en uiteindelijk met bijna drie minuten voorsprong winnen op Philipsen, die het sprintje won voor de tweede plaats, voor Pedersen.

Results powered by FirstCycling.com