Uitslag Feyenoord - Ajax

Feyenoord heeft in de klassieker vanmiddag Ajax zijn grootste nederlaag ooit in de Eredivisie bezorgt. In de Kuip werd het maar liefst 6-0.

Vanaf de aftrap was duidelijk dat het voor Ajax een lastige middag zou worden. feyenoord schoot uit de startblokken en kreeg direct kansen via Gimenez en Minteh, maar deze werden niet benut. Net toen Ajax wat meer in de wedstrijd leek te komen gaf de thuisploeg weer gas en opnieuw regende het kansen. Uiteindelijk was het Paixao die de openingstreffer maakte. Een minuut later was het al 2-0, na balverlies van hato scoorde Minteh. Nog voor rust werd het zelfs 3-0, Gimenez gaf met een omhaal de assist waaruit Hanco met een kopbal scoorde.

Ook in de tweede helft was het eenrichtingsverkeer. Tien minuten na rust profiteerde Minteh van balverlies van Tahirovic en bracht zo de stand op 4-0. De individuele fouten bij Ajax bleven zich ook daarna opstapelen. Nadat Van den Boomen in de fout ging was het Timber die profiteerde en de 5-0 maakte.

Het was Paixai die daarna de 6-0 scoorde en even leek het ook nog 7-0 te worden, maar het doelpunt van Jahanbanbakhsh werd afgekeurd wegens buitenspel van Ueda. In de 83e minuut was er toch nog een kans voor Ajax, Rijkhoff kon alleen op Wellenreuther aflopen maar de keeper van Feyenoord bracht redding.

De nederlaag van 6-0 is de grootste ooit voor Ajax in de Eredivisie. Het oude record van 9-4 tegen Feijenoord in 1964 is daarmee uit de boeken.