Vierde wereldtitel F1 is voor Verstappen een zekerheid, volgens Toto Wolff

Toto Wolff, teamleider van Mercedes, kan al met zekerheid zeggen dat Max Verstappen dit jaar voor de vierde keer wereldkampioen wordt in de Formule 1. Het seizoen is nog maar vier raceweekends onderweg maar de Oostenrijker zegt dat Verstappen dit jaar niet te verslaan is. Onze landgenoot heeft dit kalenderjaar drie van de vier Grand Prix' op zijn naam geschreven en staat aan de leiding van het kampioenschap met dertien punten.

Toto Wolff zei na de race van Japan het volgende: "Niemand kan dit jaar Max tegenhouden. Zijn auto is spectaculair goed en hij rijdt spectaculair goed. Dit seizoen gaat het er eigenlijk alleen nog om wie de beste van de rest is. Red Bull ligt ver voor, dan komen de andere teams. Ook Mercedes zal moeten vechten voor die tweede plaats, dat is de realiteit."

Lewis Hamilton maakt in 2025 de overstap naar Ferrari en Wolff ziet in Max de ideale opvolger van de Brit, ook al heeft de Nederlander nog een contract tot 2028 bij zijn huidige team Red Bull Racing.

Het Duitse team presteerde matig in Suzuka. George Russell eindigde als zevende met een achterstand van 46 seconden op Verstappen, Hamilton finishte uiteindelijk als negende. Mercedes staat nu vierde in het constructeurskampioenschap met een grote achterstand op Red Bull Racing. Toch ziet Wolff lichtpuntjes: "Als je alleen maar naar de cijfers kijkt, is dat niet goed. Maar we hebben wel vooruitgang geboekt in de afstellingen van de auto. Er is hoop dat het de komende races beter zal gaan.”