Uitslag FC Volendam - RKC

FC Volendam mag na een 3-2-zege op RKC Waalwijk blijven hopen op handhaving in de eredivisie. Door de zege op RKC is het verschil tussen de nummer Excelsior nu nog maar drie punten. Volgende week spelen beide teams tegen elkaar.

FC Volendam begon weer eens met Robert Mühren, weliswaar door een blessure van eerste spits Vivaldo, en dat pakte goed uit voor de thuisploeg. Halverwege de eerste helft stond Volendam met 2-0 voor dankzij twee doelpunten van de Volendamse spits. Daarnaast was Mühren ook nog dicht bij zijn derde doelpunt van de dag, maar zijn kopbal raakte de lat.

Volendam ging met 2-0 de rust in, maar na een kwartier in de tweede helft was de voorsprong weg. Reuven Niemeijer maakte na tien minuten in de tweede helft de aansluitingstreffer, en drie minuten later maakte Michiel Kramer de 2-2.

Toch zou de winst alsnog naar FC Volendam gaan. Eerst raakte Benaissa Benamar nog de paal, maar niet veel later viel toch de 3-2 voor de thuisploeg dankzij een doelpunt van Darius Johnson. De Volendammers moesten met nog een kwartier te gaan hun voorsprong verdedigen en dit keer slaagde ze daar wel in, al kwam het goed omdat David Min uit een vrije trap de lat raakte.