FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 5 januari 2007

Di-rect als eerste band live in Second Life

InternetDe rockband Di-rect gaat als eerste Nederlandse band live optreden in de virtuele wereld Second Life. Dat heeft een woordvoerder van de band vrijdag bekendgemaakt. Terwijl de bandleden in een studio optreden, doen hun virtuele karakters dat na in Second Life.

Op internet is dezelfde muziek te horen als op dat moment in de studio wordt gespeeld. TV-zender TMF zendt het virtuele optreden live uit. Volgens de woordvoerder is de uitzenddatum nog niet gepland en wordt die volgende week bekendgemaakt.

Aan de virtuele karakters van de bandleden wordt momenteel nog geknutseld. Daarbij is het een uitdaging om de bewegingen van de bandleden zo goed mogelijk te laten imiteren door de internetfiguurtjes. Voor het optreden is speciaal virtuele grond aangekocht.

Second Life is een online wereld waarin deelnemers door middel van een zelf ontworpen alter ego een virtueel leven kunnen leiden. Inmiddels doen wereldwijd al meer dan een miljoen mensen mee aan het rollenspel.

Ruime meerderheid jongeren vertrouwt media

MediaJongeren hebben vertrouwen in de media. Dit bleek vrijdag uit een onderzoek van het VARA tv-programma 'De Leugen regeert'. Het onderzoek is uitgevoerd door onderzoeksbureau De Vos & Jansen onder 500 jongeren in de leeftijd van 13 tot en met 29 jaar.

Nieuwslezer Philip Freriks is volgens 67,8% de meest betrouwbare persoon als het gaat om informatievoorziening. Van de jongeren noemt 34,2% de televisie de belangrijkste bron van informatie. Internet en kranten delen de tweede plaats met 21,3%.

De nieuwssite van de NOS vinden jongeren het meest betrouwbaar. Dit vindt 65,4% van de ondervraagden. Het meest betrouwbare dagblad is volgens 75,9% van de jongeren het Algemeen Dagblad.

12. naar de Sodemietersz

Het was 1621, en ook in dat jaar gebeurde er van alles. Hugo de Groot ontsnapte via een boekenkist, de West-Indische Compagnie werd opgericht, en Jan Pieterszoon Coen roeide de bevolking van de Banda-eilanden uit met alle riemen die hij had.
Boze tongen in de 'taverns' van Londen, Brighton en Bristol beweerden dat Coen en die andere vervloekte Hollanders ten koste van hen, de Engelsen, het monopolie op nootmuskaat in 'de Oost' wilden verkrijgen. Dubbele tongen in de Hollandse taveernes van Amsterdam, Hoorn en Enkhuizen beweerden echter dat Coen bezig was met een roman over een onbewoond eiland. En vanwege dit nobele doel diende de eilanden eerst ontvolkt te worden, op voorspraak van Jan Pieterszoon Coens ghostwriter; de heer Robinszoon Cruis of iets Dergeleijcks.
Vijf jaar later, in 1626, kwamen deze verschrikkelijke feiten pas mondjesmaat bovendrijven. "Wij hebben het niet geweten", zouden de Hollanders destijds geschrokken hebben opgemerkt; al die jaren was spinazie gegeten zonder op smaak te zijn gebracht door nootmuskaat!

Hoe dan ook, een stuk dichter bij huis, enkele uren varen onder Hoorn, dobberde er een krakkemikkig schip op de haast rimpelloze Zuiderzee. Enkele meeuwen krijsten fladderend rond de grote mast. De bemanning op het schip rookte verveeld hun pijp, lui hangend in de wanten van het schip.
Op de achterzijde van dit schip stond de naam d'Enter ende Lete gekerfd. Daarboven, achter de gebroken, bruine ruitjes van het kapiteinsvertrek had kapitein Hein Pietersz zijn dolk geslepen. Hij mompelde wat, en krabde vervolgens achter zijn linkeroor. Het jeukte daar. Vanwege de luizen. Maar dat jeuken duurde al sinds zijn nachtelijke bezoek aan Truitje de luizige snuifhoer, in 'Huyze Syfilus' een week eerder, aan wal. De Oudezijds Voorburgwal om precies te zijn.
De reden dat Hein achter zijn oor krabde was vooral omdat hij aan het peinzen was. Er was nogal wat gebeurd de afgelopen dagen. Terwijl het enkel zijn doel was geweest om in de taveernes wat varensgezellen te ronselen, om te koersen naar de schat met de zeven schatkaarten. Deze schat lag op het eiland Nieu Flevolandt, bij Batavia stuurboord, zeven dagen benedenwinds, bij de gezonken Portugese Kraak overstag.
Hein keek naar de schatkaart, die voor hem op tafel lag.


Hein zuchtte. "Ik ben helaas niet de enige die de plek van deze schat weet." Hij stond op van achter de tafel, greep de dolk, en verliet zijn hut om de verrader aan boord te vermoorden. Eenmaal aan dek zag hij zijn beoogde slachtoffer. Deze had ook een dolk, waar hij mee in de grote mast aan het kerven was.
"Endenee! ik moet jou even spreken!"
Endenee, de bootsman keek om. Hij was niet geschrokken.
"Ja, jij ja! Je zult je keel verder niet hoeven te schrapen, want veel hoef je niet meer te zeggen. Alleen je laatste woorden misschien..'

(wordt vervolgd)

Echtgenote dumpt Marilyn Manson

Icoon ShowbizzShockrocker Marilyn Manson (38) kan op zoek naar een nieuwe vrouw, zo meldt The New York Post. Zijn huidige eega, pin-up model en burlesque danseres Dita Von Teese (34), zou de scheidingspapieren vandaag hebben laten bezorgen bij een opnamestudio in Los Angeles, waar Manson aan zijn nieuwe album werkt.

Het stel is nog maar een jaar getrouwd. Daarvoor hadden ze wel al 7 jaar een relatie. Dita zou de controversiële 'shockrocker' onder meer willen dumpen wegens 'gebrek aan contact'.

De zichzelf 'antichrist superstar' noemende Manson zou al een tijd niet meer aanspreekbaar zijn voor zijn vrouw. Dita, die bekend is van een act waarin ze zich naakt in een levensgroot martiniglas liet zakken, zou alles hebben geprobeerd om het huwelijk te doen slagen, zo meldde een bron aan The Post. Niets lukte echter. ''Ze is inmiddels ook ergens anders gaan wonen, maar hij heeft het niet eens gemerkt.''



In gelukkiger tijden

Juve richt pijlen op Crouch

Italiaanse media melden dat Juventus binnenkort een bod gaat doen op Liverpool-spits Peter Crouch. De Engelsman kan bij zijn club niet rekenen op een basisplaats.

De Italiaanse club wil een extra aanvaller, zeker nu het vertrek van David Trezeguet dichterbij komt. Daarom heeft de Oude Dame een lijst van mogelijke vervangers samengesteld. Crouch staat daar ook op, vooral vanwege zijn aan Craig Bellamy verloren basisplaats.

Geruchten gingen zelfs zo ver dat de twee clubs Crouch en Trezeguet zouden ruilen. Ondanks dat Crouch reeds aangaf geen intentie te hebben de club te verlaten, heeft ook Newcastle United interesse in de spits. Naast Crouch heeft Juventus nog meer spelers op het lijstje staan, waaronder Ajax-spits Klaas Jan Huntelaar en Werder Bremen-aanvaller Miroslav Klose.

Williams presenteert op 2 februari

Williams heeft bekend gemaakt dat zij hun wagen op 2 februari aan het grote publiek tentoonstellen. Dit zal gebeuren bij hun fabriek in Grove.

De met Toyota aangedreven FW29 is geproduceert onder het leiderschap van technisch directeur Sam Michael. Het team wil graag terug naar de top na een zeer teleurstellend seizoen in 2006. Na de presentatie zal de bolide voor het eerst getest worden op Jerez en zal aan een intensief testprogramma worden onderworpen om op tijd klaar te staan voor de seizoensstart.

'Geen bod op Cristiano Ronaldo'

Manchester United-trainer Sir Alex Ferguson heeft in een interview verteld dat de geruchten dat Real Madrid een bod heeft gedaan op Portugees sterspeler Cristiano Ronaldo onzin zijn.

Eerder vandaag gaven we aan dat de Madrilenen een bod van ¤40 miljoen hadden gedaan op de Portugese aanvaller. Ferguson, huidig coach van Ronaldo, meldt nu echter dat het verhaal niet klopt, en dat er helemaal geen contact is geweest.

"Het is complete nonsens. Ze hebben allereerst niet eens een bod gedaan, dus waar praten we over?" zei de Schot. Over zijn eigen plannen om nieuwe spelers aan te trekken kon hij kort zijn. "Wellicht kopen we een paar spelers in januari. In de zaak Owen Hargreaves zit geen beweging op dit moment."

Honda presentatie op 25 januari

Honda Racing F1 heeft bevestigt dat zij hun nieuwe wagen op 25 januari in Barcelona aan het grote publiek zullen presenteren, maar hun nieuwe kleurstelling zal pas in februari voor het eerst te zien zijn.

Tijdens de testweek in Barcelona zal Honda voor het eerst met de nieuwe wagen op het circuit komen, maar zal dit nog in een compleet zwarte kleurstelling doen. Deze presentatie is bedoeld om de media alvast een technisch inzicht in de wagen te geven. Racecoureurs Rubens Barrichello en Jenson Button zullen samen met de testcoureurs Christian Klien en James Rossiter aanwezig allen aanwezig zijn bij deze launch.

In februari zal de nieuwe kleurstelling gepresenteerd worden, waarbij de nieuwe kleuren voor het eerst niets te maken zullen hebben met British American Tobacco, die afgelopen seizoen afzwaaide als sponsor.

Top Gear toont ongeluk Richard Hammond

Icoon OngelukHet auto-ongeluk waarbij Top Gear-presentator Richard Hammond zwaargewond is geraakt wordt deze maand vertoond op televisie. Zijn collega Jeremy Clarkson heeft dit bevestigd tegen de Britse krant The Sun, waarvoor hij werkzaam is als columnist. "De halve wereld wil het ongeluk zien, dus ik weet zeker dat we het uitzenden."

In september liep de 37-jarige Hammond ernstig hersenletsel op en leed twee weken lang aan geheugenverlies nadat een test met een auto met straalmotoren een verkeerde afloop had. Zijn auto crashte met 450 kilometer per uur, waarna hij direct per helikopter naar het ziekenhuis werd gebracht. Inmiddels kan hij er weer volledig tegenaan en kan hij niet wachten weer aan het werk te gaan.

Clarkson noemt het waarschijnlijk dat het ongeluk al in de eerste aflevering van het nieuwe seizoen wordt uitgezonden. Het meest nieuwsgierig is Hammond zelf, zegt hij. "Richard heeft geen idee wat hem precies is overkomen en kan niet wachten om het te zien." Op 28 januari op BBC 2 begint het nieuwe seizoen van Top Gear.

Met dank aan meneer draak voor de submit.

Coach Meulensteen weg bij Brøndby

De Nederlandse trainer René Meulensteen heeft ontslag genomen bij het Deense Brøndby. Dit is vandaag bekend gemaakt door de Deense voetbalclub. Meulensteen was pas zes maanden in dienst. Hij heeft besloten terug te keren naar zijn familie in Engeland.

Voor zijn overgang naar Brøndby was Meulensteen trainer van het reserveteam van Manchester United. Brøndby heeft oud-coach Tom Koehlert inmiddels als vervanger aangesteld.

Jongetje overleden door ongeluk met Game Boy-oplader

Het zevenjarige jongetje Connor Dean O'Keefe is tijdens een vakantie in Thailand op lugubere wijze om het leven gekomen. De jongen had voor de kerstdagen een Game Boy gekregen, die de vakantie in Thailand een tikkeltje aangenamer zou moeten maken. Helaas zorgde een in Thailand gekochte oplader voor een ander scenario.

O'Keefe schakelde de Game Boy aan de oplader, om vervolgens te gaan zwemmen. Nadat hij terugkeerde naar het appartement waar de familie in verbleef kwam hij niet meer terug naar het zwembad. Zijn inmiddels lichtelijk bezorgde moeder besloot binnen even te kijken waar hij toch bleef, alwaar ze tezamen met de Game Boy het levenloze lichaam van haar zoon aantrof.

De oorzaak van het ongeluk bleek een grote stroomschok uit de oplader te zijn. Mogelijk was de jongen nog nat van het zwemmen, waardoor elektriciteit zich in combinatie met kwalitatief slechte kabels en apparatuur makkelijk kan verspreiden. Zijn moeder sluit mogelijkheden vanwege eigen stommiteiten uit: "He was aware of the dangers of electricity and was not stupid - he would not mess around with plugs."

In elk geval is het ongeluk niet veroorzaakt door de Game Boy zelf; de handheld van Nintendo blijft dus een veilig apparaat voor onder de kerstboom.

Pedo laat site van pedojaagster offline halen

Icoon InternetHostingbedrijf Uniserver Internet uit Heerhugowaard heeft vandaag de site Stopkindersexnu.nl van pedofielenjaagster Yvonne van Hertum van het net gehaald. Dat deed de provider onder dreiging van een kort geding dat aanstaande dinsdag zou dienen voor de rechtbank in Alkmaar.

Het geding was aangespannen door de voor kindermisbruik veroordeelde pedofiel René W., die voorheen in Purmerend woonde. Op de site werden onder meer zijn persoonsgegevens gepubliceerd alsmede een foto.

De 43-jarige W. werd in 1996 veroordeeld tot 3,5 jaar cel wegens pedosexualiteit. Hij werd destijds opgepakt voor seks met kinderen en baby's waarvan video-opnames werden gemaakt en verkocht. Zowel in Nederland als België lopen er nu nog onderzoeken tegen hem wegens bezit van kinderporno.

W. woonde de laatste jaren in Assen. Doordat op de anti-pedosite zijn gegevens stonden, raakte ook daar zijn identiteit bekend. In november brak in zijn woning in de wijk Kloosterveen brand uit, die mogelijk is aangestoken. W. is daarna ondergedoken.

Hostingbedrijf Uniserver wilde vandaag geen commentaar geven op de gang van zaken. De niet geheel onomstreden Van Hertum van Stopkindersex.nu raakte onlangs nog in opspraak omdat ze diverse mensen op de site onterecht zou hebben beschuldigd van pedofilie. Ook zou ze zelf actief op internet jagen op pedo's door zich, 'vermomd' als 14-jarige chick, in chatboxen te mengen en mannen aan te spreken. Wie hapt nagelt ze aan de schandpaal. De politie startte daarom in november een onderzoek naar haar activiteiten.

De anti-pedosite mag dan nu wel van het internet zijn gehaald, op het weblog Witheet.com is nog van alles te lezen over de handel en wandel van Rene W., in maar liefst drie delen (Deel een, twee en drie).

[gerucht] Derde versie PS3 op komst?

Volgens geruchten zal er een derde variant van de PS3 op de markt komen. Deze zal de volgende verschillen met z'n kleinere broertjes kennen:

* Anti-tril-mechanisme voor de BD-ROM-drive
* 512MB XDR geheugen
* Verbeterde PSU
* Twee HDMI-connectors om audio en video te kunnen scheiden

Behalve bovenstaande features zal er nog een groot verschil zijn met de andere consoles: deze versie zal niet als gaming-console op de markt geplaatst worden, maar als audio-/video-centre. Om het verschil duidelijker te maken zal de casing van het apparaat significant anders zijn dan de game-versies. Ook zal hij niet door SCEI uitgebracht worden, maar direct onder de Sony-vlag. Wees echter gerust: hij kan nog steeds PS3-games spelen.

Deze media-georiënteerde versie van de PS3 doet natuurlijk denken aan de media-versie van de PS2, die als naam PSX kreeg. Deze laatste is alleen in Japan uitgebracht.


De PSX, krijgen wij straks PSX2?

Volgens het gerucht is de prijs ook niet langer op gamers gericht, de prijs ligt namelijk hoog genoeg om de prijs van een 60GB-pack op een koopje te laten lijken. Voor de media-centric PS3-console zou je namelijk $2.500,00 neer mogen leggen.
Over de inhoud van de bundel is nog niets bekend. Of dit inclusief of exclusief Talladega Nights: The Ballad of Ricky Bobby is, is dus onbekend.

CDA, PvdA en ChristenUnie formeren verder

Icoon PolitiekCDA, PvdA en ChristenUnie delen een gezamenlijke analyse en hebben dezelfde visie over wat Nederland de komende jaren nodig heeft. Dat heeft informateur Herman Wijffels vrijdag gezegd over de coalitiebesprekingen tussen de drie partijen. Vanochtend werd al verwacht dat de besprekingen in Beetsterzwaag met succes zouden worden afgesloten.

''Er zijn vruchtbare gesprekken geweest die een goede basis geven voor een vervolg'', stelt Wijffels. ''Iedere partij legt zijn eigen accenten, maar er is wel een brede gezamenlijke basis.'' De drie partijen hebben de wil om er samen uit te komen. Er zijn dan ook ''geen punten genoemd die op voorhand als een absoluut breekpunt kunnen worden beschouwd.''

Reizend gezelschap
Volgens Wijffels is het ''hele veld overzien''. De oud-voorzitter van de Sociaal-Economische Raad (SER) voegde er wel aan toe dat ''sommige punten heel zwaar liggen''.

Balkenende, Bos en Rouvoet zullen ook de komende weken van tijd tot tijd in beslotenheid op geheime locaties praten over de mogelijkheid om een coalitie te vormen. In zekere zin worden we een reizend gezelschap, aldus Wijffels.

Volgens hem bestaat er bij zijn gesprekspartners weinig animo om steeds in de bekende hoek van het Binnenhof te vergaderen. Het is de onderhandelaars goed bevallen om ver van de ''hectiek in Den Haag'', waarvan de media deel uitmaken, in alle stilte hun gesprekken te voeren.

Hij wil de komende drie tot vier weken ''flink meters maken'' door drie tot vier dagen per week te onderhandelen. De informateur wil de hete hangijzers niet tot het laatste bewaren. De onderhandelaars zien vergrijzing, ecologie en sociale samenhang als belangrijke thema's.

Belg gestraft voor zonnebankfilmpjes

Icoon Not Safe For Work (NSFW)De rechtbank in het Belgische Hasselt heeft vrijdag een 41-jarige man veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van 16 maanden, een geldboete van 5.500 euro en opschorting van de burgerrechten voor vijf jaar.

De voyeur moest zich verantwoorden voor het verkopen van verdovende middelen en aantasting van de eerbaarheid. In zijn zonnebankcentrum in Beringen had de man met een digitale camera drie vrouwen gefilmd terwijl die zich ontkleedden om onder de zonnebank te gaan liggen. Hij toonde de opnamen aan een kameraad.

Zijn toenmalige vriendin verklapte wat hij had gedaan. De feiten vonden plaats tussen 2003 en 2005. In 2004 kreeg een Belg nog een alternatieve straf opgelegd nadat hij plaatjes maakte van strippende vrouwen in een zonnebankcentrum.

Medusa on zonnebank - (c) Diana Blok
Niet te filmen!

Regering maakt verhoor prins Laurent mogelijk

Icoon KoningshuisDe Belgische minister van Justitie Laurette Onkelinx heeft een koninklijk besluit opgesteld waardoor prins Laurent, zoon van koning Albert II, kan worden opgeroepen als getuige in het proces over fraude bij de marine. Koning Albert heeft het besluit ondertekend.

Het proces begint maandag in Hasselt. Twaalf mensen zitten in de beklaagdenbank. Ze worden verdacht van gesjoemel met facturen, oplichting en omkoping. Het bedrag aan valse facturen loopt op tot 2,2 miljoen euro.

Eén van de aangeklaagden is Noël Vaessen, een gepensioneerde kapitein-ter-zee en de gewezen adviseur van prins Laurent. Zijn verdediging wil nu dat prins Laurent als getuige wordt gehoord. Dat verhoor zal niet tijdens het proces in Hasselt plaatshebben.Volgens sommige verdachten zou Laurent geprofiteerd hebben van de fraude en zou hij daar ook van hebben geweten. Laurent is formeel geen verdachte.

Prins Laurent heeft ondertussen een advocaat in de arm genomen om voorbereid te zijn op eventuele ontwikkelingen tijdens het proces. Laurent heeft ook besloten niet op skivakantie te gaan gedurende het proces, zo meldden Belgische kranten. Een voormalige privéleraar van de prins zegt in de krant La Dernière Heure dat Laurent ''zeer gedeprimeerd en volledig ontredderd'' is door de beschuldigingen aan zijn adres.

Laurent staat in België bekend als iemand die graag met geld smijt en voortdurend financiële zorgen heeft. 'Vrienden' bij de marine zouden zijn huis in Tervuren voor enkele tonnen hebben opgeknapt. Volgens verdachten in de fraudezaak wist Laurent ervan dat dat niet volgens de regels was. Zijn vader, koning Albert II, zei in zijn kersttoespraak vorige week dat "niemand boven de wet staat".

Vrijspraak voor anti-Verdonkposter

Icoon BinnenlandsEen poster waarop minister Rita Verdonk (destijds Vreemdelingenzaken) beschimpt is wegens de brand in het cellencomplex op Schiphol was mogelijk wel kwetsend, maar geen smaadschrift. Dat heeft het gerechtshof in Arnhem deze week bepaald.

Eerder sprak de politierechter deze activist al vrij van smaad. Het Openbaar Ministerie (OM) ging toen in hoger beroep tegen de Nijmeegse actievoerder.

Op de poster, die kort na de Schipholbrand in actiekringen circuleerde stond de tekst "Reisbureau Rita arrestatie - deportatie - crematie adequaat tot het bittere einde". De politie haalde in Nijmegen en Amsterdam dergelijke posters op last van het OM weg.

Het hof is het oneens met het OM dat een foto op de poster doet denken aan een concentratiekamp. Ook vindt het hof niet dat in de tekst een vergelijking met nazipraktijken ligt besloten. Dat de poster impliciet of expliciet zou kunnen oproepen tot geweld, haat, discriminatie of verstoring van de openbare orde wijst het hof af.

De makers van de poster hebben het recht een waardeoordeel te geven over Rita Verdonk als minister, stelt het hof.




Vliegen en Racen op je PSP in M.A.C.H.

"M.A.C.H.", zo heet de nieuwe vlieg-race-shooter-game van Vivendi op de PSP. Het spel is een kruising tussen dog-fighting en racen. De speler neemt het op tegen de computer om in een vliegtuig als eerste een parcours af te ronden, en daarbij hebben de spelers ook een arsenaal aan wapens om de tegenstanders uit te schakelen.



Het spel kan ook met meerdere spelers worden gespeeld, via een ad-hoc netwerk, of "Game Sharing Mode". Er kan geraced worden, maar ook "gewone" dog-fights behoren tot de mogelijkheid.



De speler kan ook zijn vliegtuig aanpassen met betere wapens of andere vleugels om de tegenstanders te slim af te zijn. Daarvoor moet de speler natuurlijk eerst wat races winnen om de benodigde credits te sparen.


De release staat geplanned voor deze lente.

Samir A. langer op afgezonderde afdeling

Icoon BinnenlandsSamir A. mag langer op een afgezonderde afdeling van de gevangenis in Vught blijven. Dat heeft de veroordeelde terrorist vernomen van de directie van de inrichting, aldus zijn echtgenote Abida.

A. ging onlangs in hongerstaking uit protest tegen het regime op de terroristenafdeling in Vught, waar mannen en vrouwen samen verblijven. Aan de situatie kwam een einde toen hij naar een afgezonderde afdeling werd overgeplaatst.

De 20-jarige A. heeft minister Ernst Hirsch Ballin van Justitie een brief geschreven om aandacht te vragen voor zijn zaak. De directie heeft A. meegedeeld dat hij niet terug hoeft naar de gemengde terroristenafdeling tot hij antwoord heeft gehad van de minister, aldus Abida,. Ze is donderdag bij haar man op bezoek geweest in Vught.

Een woordvoerder van het ministerie van Justitie wilde vrijdag niet ingaan op de kwestie. Ook Victor Koppe, advocaat van Samir A., kon er niets over zeggen.

Abida vertelde zich nog steeds zorgen te maken over de gezondheid van haar man. A. lijdt aan een chronische darmaandoening en zijn toestand is verslechterd tijdens zijn hongerstaking. Wel is hij inmiddels onderzocht, door de medische dienst in Vught.

Info en screens Heroes of Mana

Square Enix heeft weer wat nieuwe info vrijgegeven over de jongste telg van de Seiken Densetsu serie: Heroes of Mana.



De game zal zich afspelen in het universum van Seiken Densetsu 3, en er zal een online optie in het spel zitten. Helaas zijn er nog geen details
bekend over de inhoud van het online gedeelte.


Het spel komt vooralsnog alleen in Japan uit, later dit jaar. Nog geen bericht over een eventuele Europese release.

[Update] Geen Force Feedback op de PS3?

Nadat eerder rumble al was verdwenen uit de PS3-controller vanwege een rechtszaak van Immersion, is nu ook bekend geworden dat Force Feedback in racegames voorlopig niet mogelijk zal zijn.

Sony Computer Entertainment America heeft dit tegen 1up.com verklaard. Er zal geen Force Feedback ondersteund worden op de PlayStation 3. All PS3 games are programmed for the SIXAXIS which doesn't have force feedback, therefore the force feedback in the wheels won't be recognized. De demo van GT:HD bevat al geen Force Feedback, en het lijkt er dus op dat dit in toekomstige racegames ook niet mogelijk zal zijn.

Update 17:00

Op verschillende fora wordt gemeld dat de Japanse versie van GT:HD wel Force Feedback ondersteund. Ook schijnt Need For Speed: Carbon ook Force Feedback te ondersteunen. Het is dus niet helemaal duidelijk wat er nu aan de hand is, aangezien de verklaring van Sony het erover heeft dat er helemaal geen Force Feedback mogelijk is. Zodra er meer duidelijkheid is zullen we het jullie laten weten.

Van Barneveld komt met dart-game?

Raymond van Barneveld heeft afgelopen weekend nog de PDC gewonnen van Phil Taylor in een spannende finale, maar nu gaat het gerucht dat er een dart-game zit aan te komen met 'Barney' in de hoofdrol.

In een interview met Veronica-magazine heeft hij zijn mond voorbij gepraat en vertelde hij dat er een grote kans is dat er een dart-game komt met hem in de hoofdrol. Het spel zou op een Nintendo-console moeten uitkomen, en de Wii lijkt daar uitermate geschikt voor. De eerste stappen voor het ontwikkelen van de game schijnen al gezet te zijn door het nemen van foto's.

"Ik loop al een tijdje rond met het idee voor een dartspel dat je kunt downloaden voor op je telefoon. Het zou leuk zijn als die er komt, maar voorlopig hoop ik eerst dat het dartspel van Nintendo op de markt komt. Daar zit ik zelf ook in. De eerste foto's zijn al gemaakt, dus grote kans dat die game doorgaat!" Aldus Raymond van Barneveld.



Met dank aan Neverstop voor het melden van dit nieuws in het Wii-topic

Guccione stunt wederom in Adelaide

Tijdens het tennistoernooi in Adelaide heeft Chris Guccione, die een wildcard kreeg van de organisatie, voor een daverende verrassing gezorgd. De Australische tennisser versloeg in de kwartfinales de als tweede geplaatste Fransman Richard Gasquet met 1-6, 6-3 en 7-6.

Guccione, de nummer 153 van de wereld, stuntte al eerder in de groepsfase tegen de als zesde geplaatste Arnaud Clément en de Duitser Benjamin Becker. Tegen Gasquet begon hij echter slecht, na achttien minuten moest hij de eerste set inleveren. "Ik werd niet zenuwachtig, maar baalde wel als een stekker. Gelukkig ging het gaandeweg de wedstrijd beter," aldus Guccione.

In de halve finales moet Guccione het opnemen tegen de winnaar van de partij tussen Juan Martín Del Potro (Arg) en Igor Kunitsyn (Rus).

Kijk en Huiver !!

Jackass, softe mietjes die bij het minste of geringste gaan huilen en schreeuwen, Dirty Sanchez gewoon een paar bezopen Engelsen die het slim aanpakte en mee konden liften op het sucses van Jackass.

Nee, neem dan deze mannen, gewoon van een paar verdiepingen hoog in het gras springen en niets de val opvangen met een mooie rol, nee gewoon pootjes als eerste de grond in. Als ware het grasveld een goed gevuld zwembad, en om de dag af te sluiten gaan ze lekker door wat ramen springen.

De volgende dag laten ze zich zelf eens lekker met wat stokken om de oren slaan en wisselen ze wat vriendelijke vuistslagen uit om daarna weer met de stok verder te gaan.

En op de laatste dag van deze gezellige bijeenkomst is er uiteraard behoefte aan een ontspannende nekmassage die door de cursusleiding op een aparte manier wordt gegeven

Met dank aan Bange-Frans voor de submit.

'Eén op de tien jongens iedere week dronken'

Icoon BinnenlandsEen op de tien jongens is minstens één keer per week dronken tegenover 4 procent van de meisjes. Bijna een derde van de jongens tussen 13 en 35 jaar drinkt twee of drie avonden per week.

Dat blijkt uit een onderzoek van omroep BNN in samenwerking met onderzoeksbureau Qrius onder ruim vijfhonderd jongeren tussen de 13 en 35 jaar. Het onderzoek is gedaan voor het programma Spuiten en Slikken.

Uit het onderzoek blijkt verder dat jongeren denken dat in een mixdrankje 15,5 procent alcohol zit, terwijl dit 35 procent is. Ook denken de ondervraagden dat er in bier 7,7 procent alcohol zit, in werkelijkheid is dat 5 procent.

Meer dan de helft heeft laten weten niet minder te gaan drinken als alcohol duurder wordt. Een recentelijk gepubliceerd onderzoek van het Centraal Plan Bureau concludeerde al dat het terugdringen van alcoholgebruik alleen kan gebeuren bij een accijnsverhoging.

Vrijwel alle jongeren zeggen niet agressief te worden van drank. 80 procent van de respondenten denkt echter dat er zonder drank minder geweld zou zijn in het uitgaansleven.

Lok geeft duidelijkheid over vertrek bij NEC

Cees Lok, voormalig trainer van NEC, heeft eindelijk duidelijkheid gegeven omtrend zijn plotselinge vertrek bij de club. De coach kon naar eigen zeggen niet samenwerken met toenmalig voorzitter Hans van Delft en technisch directeur Leen Looijen.

"Van Delft en Looijen, dat was twee handen op één buik. Met die twee ging het van incident naar incident", aldus Lok over de breuk met NEC. Dit maakte hij overigens bekend tijdens de kerstborrel van de club. Het besluit was verrassend te noemen, aangezien de Nijmeegse ploeg op dat moment op de vijfde plaats in de Eredivisie stond.

Toch weigerde Lok om uitleg te geven over het feit dat hij onverwachts opstapte. "Ik had toen wel van alles kunnen zeggen, zeker omdat Van Delft allemaal rare dingen over mij naar buiten bracht. Maar mensen moeten begrijpen dat ik niet wilde spugen in het bord, waarvan ik ruim zeventien jaar had gegeten."

Navigatiesysteem

Als je een lekker stukje met je nieuwe vriendin wilt gaat rijden, dan zorg je er natuurlijk voor dat je auto (een golfje in dit geval) helemaal tiptop in orde is.

Natuurlijk zorg je er ook voor dat je een navigatiesysteem in je auto hebt zodat je niet voor aap komt te staan als je de weg even niet weet. Eventueel zorg je ervoor dat je het allernieuwste 'state-of-the-art'-systeem hebt wat de naam van je vriendin kan uitspreken. Of je lost het op deze manier op.

Boa Morte vertrekt naar West Ham

Luis Boa Morte vertrekt naar West Ham United. Tot voor kort speelde de aanvaller nog bij Fulham, maar die ploeg trok in korte tijd twee spitsen aan, namelijk Clint Dempsey en Vincenzo Montella. In het verleden speelde de Portugees in Engeland al voor Arsenal en Southampton.

Naar verluid zou West Ham United ongeveer tien miljoen euro moeten betalen voor Boa Morte. "Ik denk dat we degradatie kunnen voorkomen, anders had ik hier niet getekend", aldus de Portugees. Aan het begin van het seizoen stelde West Ham United een aantal doelen die behaald moesten worden. Hier kwam echter niets van terecht. Bovendien staat de ploeg momenteel op een tegenvallende achttiende plaats in het Premiership.

Het is nog niet duidelijk wat het vertrek van Boa Morte voor Collins John zal betekenen. Engelse media suggereerden eerder dat de Nederlander het slachtoffer zou worden van de twee aangekochte spitsen. Watford zou geïnteresseerd zijn in de diensten van de aanvaller.

Lens langer bij AZ

Jeremain Lens blijft bij AZ. De 19-jarige aanvaller heeft zijn contract bij de Alkmaarders verlengd tot de zomer van 2009. Daarnaast heeft de club uit het DSB Stadion de mogelijkheid om dat contract tussentijds nog eens met twee jaar te verlengen.

Vorig seizoen debuteerde Lens in de hoofdmacht van AZ en kwam dit seizoen al vijf keer in actie. De jonge Amsterdammer, die een deel van zijn jeugdopleiding bij Ajax afwerkte, wist nog niet tot scoren te komen.

AO: Kiefer meldt zich af

De Australian Open heeft opnieuw een afmelding ontvangen. Nicolas Kiefer laat het toernooi in Australië aan zich voorbij gaan. Dit maakte de Duitser vrijdag zelf bekend.

"Het heeft geen zin om na een afwezigheid van een half jaar terug te komen op een grandslam", was de toelichting van Kiefer. Vorig seizoen stond de 29-jarige tennisser nog in de finale van het tennistoernooi in Melbourne.

Kiefer is niet de enige die tijdens het Australian Open verstek zal laten gaan. Eerder werd al bekend dat Mark Philippoussis niet in actie zal komen. De Australiër liep tijdens het toernooi om de Hopman Cup een blessure aan zijn knie op. Ook Justine Henin-Hardenne zal zich niet laten zien in Australië. De Waalse tennisster gaat namelijk scheiden van haar echtgenoot. Tot slot zal ook Tim Henman afwezig zijn. De Brit heeft teveel last van een blessure aan zijn knie.

Rusland zegeviert in Hopman Cup

Rusland is er in geslaagd om de Hopman Cup te winnen. In de finale, welke in Perth werd gespeeld, was het land te sterk voor Spanje. Na twee gespeelde wedstrijden is de stand 2-0 in het voordeel van de Russen, waardoor ze niet meer te achterhalen zijn.

Nadia Petrova speelde de eerste wedstrijd tegen Anabel Medina Garrigues. De Russin had weinig moeite met de Australische en won eenvoudig met 6-0, 6-4. Vervolgens was het de beurt aan Dmitry Tursunov om de wedstrijd te beslissen. Hij speelde tegen Tommy Robredo en wist het duel in winst om te zetten: 6-4, 7-5. De resterende wedstrijd, het gemengd dubbelspel, is hierdoor niet meer van belang.

Het als eerste geplaatste Rusland begon het toernooi om de Hopman Cup slecht met een verliespartij tegen Australië, maar daarna kwam de ploeg op gang en won van de Verenigde Staten en Frankrijk.

Hideo Kojima: "Blu-Ray te klein"

Het Microsoft-kamp vind DVD9 nog voldoende, bij Sony zeggen ze op de toekomst voorbereid te zijn met Dual Layered Blu-Ray Disc, maar volgens Hideo Kojima is een 54 GB Blu-Ray Disc te klein voor een game met HD-graphics en 5.1 surround sound.

Hoewel in één van de eerste tech-demos gepocht werd met het feit dat men nu eindelijjk echte tekst op het ooglapje van Snake kon plaatsen, in plaats van kinderrijmpjes, blijkt Hideo Kojima helemaal niet zo'n fan van HD-graphics.
Hij vindt dat wanneer de resolutie wat lager is, en de textures vaag, je beter een sfeer neer kunt zetten dan wanneer je in 1080p haarscherpe textures laat zien.

Toch had hij nog iets leuks: de AI van de tegenstanders is flink opgeschroefd, en is behoorlijk complex geworden.

Kojima heeft z'n oog overigens ook op het witte apparaatje van Nintendo laten vallen. Na MGS4: Guns of The Patriots wil hij een Wii-game gaan maken.


"54 GB too small?!?!?!"

15 Minuten...

Het is weer eens tijd voor een 15-minuten blogje. Want er lopen nog steeds heel veel mensen rond die behoefte hebben aan hun 15 minuten van beroemdheid. Dankzij YouTube kan iedereen alles delen met wie dan ook, op zoek naar een beetje aandacht.

En aandacht kunnen ze krijgen, dit is het resultaat van een paar minuten YouTube-en:

Hopelijk kan ze beter autorijden…
Wannabe Gang
The Schnitzel Boy
big momma dancing
Idols voorronde
Devon & Laura

Niets

Het is weer zover, tijd om een stukje te schrijven. FOK! Is zeer streng en ik heb mijn quotum nog niet gehaald deze maand.

En ik weet wat mij te wachten staat als dat niet gebeurd. Ik moet mijn melden en een verklaring afleggen, waarom ik het niet gehaald heb. Ze verwachten een goede verklaring, geen inspiratie, te druk, de kat sprong op mijn computer en heeft mijn blog gedelete, zijn geen excuses.

Ik begin te zweten, probeer inspiratie op te doen, ik kijk naar man en kinderen, hebben zij iets grappigs gedaan/gezegd, over de Kerst had ik al geschreven, en ik ben net weer begonnen met werk, dus daar is het ook nog rustig.

Diep ademhalen, rustig worden, wat over het Nieuwe Jaar, goede voornemens, ja maar ik rook al jaren niet meer, minderen met drinken, ja maar ik vind het net lekker aan het worden, niet meer zo zeiken thuis, ook niet vind ik leuk, krijg de aandacht die ik zo graag wil. Positieve of negatieve aandacht, wat maakt het uit, je bent het middelpunt.

Ik voel de tijd gaan dringen, het stukje moet vandaag geplaatst worden. Ik probeer de beelden van een schreeuwende Knut en Rick uit mijn gedachten te bannen.
Zij staren mij diep en intensief aan, ogen die een gat kunnen branden, de beschuldigende vinger.

Ik hoor ze roepen, je wist toch dat je aan je quotum moest voldoen, je hebt het contract toch gelezen en getekend, je weet wat er gaat gebeuren……..

Ik schuif heen en weer achter mijn computer, ik bekijk de kranten online, ik kijk naar teletekst, er moet toch iets zijn om over te kunnen schrijven.

Mijn vingers glijden van het keyboard af, nat van het zweet, ik vloek en schreeuw, de katten kijken mij lodderig aan, rekken zich uit, keren zich van mij af en vallen weer in slaap.

Ik begrijp het, zij weten al wat er met mij gaat gebeuren, ze voelen dat haarfijn aan en hebben zich al van mij afgewend. Zij weten dat er straks een ander baasje voor ze gaat zorgen.

Oh, jullie denken dat het onzin is, maar vergis je niet, het bloggen bij FOK! is hard, gevaarlijk en met risico van lijf en leden.

Langzaam leg ik mij bij de feiten neer, ik weet echt niets, geen inspiratie, geen excuses.
Besluit mij bij de consequenties neer te leggen.

"morituri te salutant"

Video dood Steve Irwin gegeven aan vrouw

De Australische autoriteiten hebben de opnames van krokodillenjager Steve Irwins fatale ontmoeting met een pijlstaartrog aan zijn vrouw gegeven. Alle andere kopieën zijn vernietigd opdat de lugubere video niet bij de media zou belanden.

"Het beeldmateriaal heeft langdurig de interesse gewekt van de media. Het was daarom volkomen terecht dat we alle mogelijke stappen namen om te voorkomen dat zoiets persoonlijks en tragisch in de verkeerde handen zou vallen", aldus een woordvoerder.

De beslissing was in lijn met de wensen van de familie. In een tijd waarin YouTube en allerlei videologs hoogtij vieren, is het onvermijdelijk dat de video uiteindelijk zou uitlekken.



Testcase: Spinnen en drugs...

Alles voor de wetenschap! Veel dingen die wij gebruiken moeten ooit een keertje getest zijn. Dankbaar stellen allerlei soorten dieren zich geheel vrijwillig ter beschikking voor de wetenschap. En dankzij deze geweldige diertjes kunnen wij een prettiger leven leven!

Het volgende onderzoekje gaat over de effecten van drugs. De testdieren zijn in dit geval spinnen.

Met dank aan Gajescheren en eer-ik voor de submits.

Hargreaves mag voor 30 miljoen weg

Manchester United krijgt misschien toch nog de kans om de 25-jarige middenvelder van Bayern München, Owen Hargreaves, in te lijven. Dit meldde voorzitter Franz Beckenbauer van de Duitse club in het boulevardblad "Der Bild". Er moet echter wel een riante transfersom betaald worden.

Beckenbauer verklaarde: "We moeten er nog eens goed over nadenken. Als er een bod van 30 miljoen euro komt, zijn we zeker bereid om te praten met United. Met dat bedrag kunnen we zelf ook iets op de transfermarkt".

Hargreaves stond afgelopen zomer al in de belangstelling van Manchester United, maar de club uit Duitsland was niet voor onderhandelingen te vinden. Bayern was niet geïnteresseerd in geld, maar wou een zo sterk mogelijk team samenstellen waar ook Hargreaves in voorkwam.

Echter, door een gebroken kuitbeen is Hargreaves niet veel aan spelen toegekomen bij zijn club. Hij speelde slechts twee keer in de Bundesliga en kwam één keer uit in de Champions League alsmede in het nationale bekertoernooi.

Gluscevic naar Heracles

Igor Gluscevic wordt voor de rest van het seizoen door Vitesse verhuurd aan Heracles. Aansluitend heeft hij een éénjarig contract getekend bij Heracles voor het komende seizoen.

Met het aantrekken van de 32-jarige Serviër heeft de club uit Almelo de zoektocht naar de gewenste spits afgesloten. Gluscevic zal aankomende maandag met Heracles vertrekken naar het trainingskamp in Marbella.

Gluscevic werd afgelopen jaar door Vitesse nog uitgeleend aan de Chinese voetbalclub Shandong Luening.

Kalf met twee hoofden geboren

Icoon OpmerkelijkOp een boerderij in de Verenigde Staten is op 27 december een uniek kalf geboren. Het pasgeboren dier heeft namelijk twee hoofden, en dat heeft voor een grote stroom aan nieuwsgierige mensen gezorgd.

Het dier ziet er vanaf zijn staart normaal uit, maar bij het hoofd zijn grote verschillen te zien. Zo heeft het kalf twee neuzen en twee tongen, die volgens Kirk Heldreth, de eigenaar van de boerderij, onafhankelijk van elkaar bewegen. Verder heeft het dier twee onderkaken en maar een mond.

Het kalf is een product van kunstmatige bevruchting. Tijdens het proces zou er iets misgegaan zijn waardoor het dier nu twee hoofden heeft. Volgens professor Bob James is het ongebruikelijk dat zoiets gebeurt. "In 25 jaar tijd heb ik zoiets 2 of 3 keer meegemaakt, maar het is nogal zeldzaam."

Heldreth vindt het pasgeboren kalf het vreemdste wat hij ooit heeft gezien, maar vindt wel dat het dier genetisch gezien tot een van zijn beste kalveren behoort. Met het dier is volgens Heldreth verder niks mis, en het zou zo gezond zijn als maar kan.


Hingis, Safina naar finale Gold Coast

De finale van het tennistoernooi van Gold Coast gaat tussen Martina Hingis en Dinara Safina. Hingis, als eerste geplaatst, kreeg de plek in de finale in de schoot geworpen, nadat tegenstander Tathiana Garbin bij 3-4 opgaf. De Russische Safina had drie sets nodig tegen Shahar Peer: 4-6, 7-6(1) en 6-1.

De Italiaanse Garbin begon goed tegen Hingis, wist zelfs op voorsprong te komen, maar kreeg toen last van ademhalingsproblemen. "Ik ben al een paar dagen ziek. Het begon tijdens mijn tweederondewedstrijd en werd steeds erger. Een grote teleurstelling, want ik speelde mijn beste tennis." aldus Garbin.

Guitar Hero 2 op de 360 krijgt downloadable content

RedOctane heeft vandaag de boxart vrijgegeven van de game Guitar Hero 2 op de Xbox 360. Op de boxart is te lezen dat er in de 360-versie nieuwe songs zullen zitten, maar ook downloadable content zal mogelijk zijn. De verwachting was al dat dit in de game zou zitten, maar het is nu dus bevestigd.

Ook is te zien dat de gitaar niet draadloos is, en dat je er een aantal stickers bij krijgt. Daarnaast is er op de gitaar een extra knop te vinden, zoals op elke controller, waarmee je direct naar het 360 dashboard kunt gaan. Het spel en de gitaar zal waarschijnlijk ergens in het tweede kwartaal van dit jaar in de winkels liggen.



Renault onthult nieuw logo

Renault heeft op de website van het Formule 1-team het nieuwe logo vrijgegeven. Komend seizoen zal ING hoofdsponsor zijn van het Franse team. Hierdoor zal de karakteristieke blauwe kleur van Mild Seven verdwijnen.

De livery van de nieuwe wagen is nog niet bekend, maar zal waarschijnlijk dezelfde kleuren als het logo bevatten. De nieuwe wagen zal op 24 januari in Amsterdam worden onthuld. Dan wordt ook de nieuwe livery pas bekend.

Al-Qaeda roept islamisten Somalië op tot geweld

OorlogDe tweede man van het terroristennetwerk al-Qaeda, Ayman al-Zawahiri, heeft de islamistische strijders in Somalië opgeroepen om een guerrillastrijd te beginnen tegen de Ethiopische troepen in het land. Hij deed dat in een audio-boodschap op internet.

''Net zoals het sterkste leger ter wereld in Irak en Afghanistan werd verslagen door de acties van strijders die naar de hemel gingen, zo zullen hun slaven ook verslagen worden in het moslimland Somalië''.

''Jullie moeten mijnen leggen, aanvallen en martelaaroperaties uitvoeren om hen uit te roeien'', aldus al-Zawahiri. Ethiopische troepen zijn de afgelopen weken de zwakke Somalische regering te hulp geschoten in de strijd tegen islamistische rebellen die grote delen van het land onder controle hadden.



Ayman al-Zawahiri

Voorlopig geen Battlestar Galactica Online?

Een tijdje terug was er het nieuwsbericht dat men bezig was met een MMO gebaseerd op de serie Battlestar Galactica exclusief voor de Xbox 360. Een aantal dagen geleden verscheen de game opeens op de lijsten van EB Games, waardoor het zeker leek dat de game zou gaan verschijnen.

Vandaag is de game echter weer verdwenen van de lijst. Vivendi heeft gevraagd aan EB Games om het spel te verwijderen, omdat er officieel nog niks is aangekondigd. Zoals altijd reageert Vivendi niet op geruchten. Het lijkt er dus op dat er wel een game aan zit te komen, maar het is nog maar de vraag in welk genre die zal vallen en of het exclusief zal verschijnen op de 360.



EA ontbindt The White Council?

Een anonieme bron wist aan de site 1Up te melden dat EA de productie van het spel The Lord of the Rings: The White Council heef stilgelegd. De RPG waarin de speler mee vocht in de oorlog om Middle Earth, maar dan niet als een van de main-characters uit de boeken stond eerder ook nog bekend als Project Grey Company.

Toen de game werd aangekondigd had EA nog hoge verwachtingen van de game, want executive producer Steve Grey had toen het volgende te zeggen:"Our extremely talented and dedicated team is committed to creating an incredible new experience for fans of The Lord of the Rings and role playing gamers. With its next generation gameplay and epic new storyline, we think The Lord of the Rings, The White Council will be a huge success."

Waarom de game gestopt zou zijn is onbekend en EA heeft ook nog niet gereageerd op het gerucht.

Ratchet & Clank: Size Matters laat weer van zich zien

Het is al een tijd bekend dat Ratchet & Clank ook hun opwachting zullen gaan maken op de PSP. Het spel zit weer boordevol snelle platform actie en de nodige humor. Onlangs zijn er weer wat nieuwe screenshots verschenen van dit nieuwe Ratchet & Clank deel. Het spel zal in het eerste kwartaal van het jaar 2007 in de winkels liggen, een exacte datum is nog niet bekend.





Volgende uitbreiding voor Oblivion onderweg

In een tijdschrift uit Engeland, PC Zone, wordt gesproken over een nieuwe uitbreiding voor Elder Scrolls IV: Oblivion. De uitbreiding zou de naam Shivering Isles moeten meekrijgen en nieuwe quests, monsters en items moeten bevatten. Ook een heel nieuw stuk land zal erbij zitten.

Dit nieuwe stuk land heet natuurlijk Shivering Isles en wordt geregeerd door Sheogorath, de god van waanzin en dementie. De wereld zou moeten veranderen aan de hand van jouw beslissingen, en het is uiteindelijk de bedoeling dat je de plaats van Sheogorath overneemt.

De uitbreiding zal ongeveer 30 uur aan nieuwe gameplay bevatten en dus in ieder geval uitkomen op de PC. Gezien het verleden zal ook deze uitbreiding waarschijnlijk via de Xbox Live Marketplace te downloaden zijn. De uitbreiding zal in het tweede kwartaal van dit jaar moeten verschijnen.

OM had te weinig bewijs tegen PVV'er Graus

Het Openbaar Ministerie (OM) in Maastricht zag in 2003 geen aanleiding Dion Graus, huidig Tweede Kamerlid van de Partij voor de Vrijheid (PVV), te vervolgen wegens de vermeende mishandeling van zijn acht maanden zwangere vrouw. Dat liet een Maastrichtse persofficier vrijdag weten.

Het onderzoek naar de aangifte die de vrouw in 2003 tegen Graus deed, leverde onvoldoende aanknopingspunten op. Het OM reageert met de verklaring op berichten in de Limburgse kranten. Die schreven dat Graus zijn zwangere vrouw had mishandeld en de keel had dichtgedrukt, waarop zij aangifte had gedaan.

Het OM onderzocht de afgelopen week de afwikkeling van die aangifte. Justitie gaat verder niet op de zaak in. ''Wij willen de berichtgeving over Graus niet van een nieuwe impuls voorzien'', aldus de persofficier.

Britney Spears wil eer terugwinnen

Britney Spears vindt het verschrikkelijk dat haar fans als bosjes uiteenvallen en heeft besloten weer op het juiste pad te raken in 2007. Kortgeleden haalde ze het nieuws toen ze ondergoedloos gefotografeerd werd door de paparazzi en over een vermeend nieuwjaarsincident dat ze het bewustzijn verloor in een nachtclub.

Haar manager Larry Rudolph zegt: "Ze weet waar ze in verzeild is geraakt, ze noemt dit haar 'rocky moment'. Ze ziet het als een uitdaging, dat sommige fans hun twijfels over haar hebben gekregen. Ze is respectvol. Ze ziet dit als haar uitdaging om ze terug te winnen. Zeer binnenkort zal ze weer aan de top van de entertainmentindustrie verschijnen."


Het komt weer helemaal goed met Britney

COMA

Wat is echt en wat is nep? Deze vraag intrigeert me nog steeds. Neppe werelden zorgen nu al voor doden, terwijl deze nog verre fotorealistisch zijn. Dit verhaal gaat erover. Hoe weten wij nu precies wat echt is en wat nep is? Maar vooral; is het neppe soms beter dan het echte? COMA is een verhaal dat ik al een tijdje in mijn hoofd heb zitten. Een internet connectie die er voor een weekje uitlag zorgde ervoor dat ik het eindelijk ging opschrijven. COMA speelt zich 102 jaar in de toekomst af en ik heb de toekomst visie zo natuurgetrouw geprobeerd weer te geven, door diverse bronnen te gebruiken met als onderwerpen het klimaat, godsdienst, de wereldpolitiek, economie en de wetenschap. Het klimaat is veranderd, mede daardoor de wereldpolitiek. Derde Wereld landen zijn nu Eerste Wereld landen en omgekeerd. Godsdienst is groter geworden dan de wetenschap. Het is de wereld op zijn kop.
Of is het allemaal slechts in onze kop?

Hopelijk is het een vermakelijk verhaal; het schrijven doe ik met plezier, hopelijk komt dit ook goed over

Dus vanaf nu, elke Vrijdag op dit tijdstip, het korte vervolg verhaal:

Monique uit Big Brother toch naar Tijn

Big Brother-deelneemster Monique (zie foto) uit de zesde editie van het reality-programma, die getrouwd is met ene Rob de Roo, gaat scheiden van haar man en samenwonen met voormalig medebewoner Tijn Rovers. Indertijd vermoedde Rob al dat er wat speelde, want op 12 september 2006 stond hij boos voor de poort van het huis en eiste dat zijn vrouw onmiddellijk vertrok.

Rob was boos omdat op tv minutenlang knuffelscènes werden uitgezonden tussen de 35-jarige Haagse fitness-instructrice en de 24-jarige vrijgezelle Tijn. Daar werd dan ook nog een romantische muziekje onder gezet. Volgens Rob behoorlijk schadelijk voor zijn twee kinderen van 12 en 15 jaar die op hun moeders gedrag aangesproken werden. Nadat Big Brother beloofde dat de beelden niet meer zouden worden 'gekleurd' - er zou alleen sprake zijn geweest van 'kameraadschap' tussen Monique en Tijn - kwam hij een dag later tot bedaren.

Achteraf blijkt dus dat Rob het toen wel degelijk bij het rechte eind had. Monique zegt nu overigens dat ze niet bij Rob weggaat om bij haar nieuwe vriend Tijn te zijn, maar omdat het nou eenmaal over is met de liefde voor haar man.

Haar deelname aan Big Brother heeft haar een spiegel voorgehouden, vindt Monique. Ze had vaak ruzie met Rob, met wie ze 20 jaar samen was, en kiest nu voor 'rust met de kids'.

Met dank aan BB-fan voor de submit.

DVD: Formula One 2006: Once again

Formule 1 is waarschijnlijk een van de meest spectaculaire sporten ter wereld. Wanneer de echte liefhebber de hoogtepunten van het jaar in hoge snelheid voorbij ziet komen, is het verlangen naar het nieuwe seizoen vaak direct aanwezig. In een jaar dat topcoureur Michael Schumacher afscheid nam, diezelfde Ferrari-coureur in een hevige strijd met regerend wereldkampioen Alonso verwikkeld was om zijn achtste wereldtitel te veroveren, een jaar waarin twee Nederlandse coureurs actief waren en waarin Montoya door McLaren op straat werd gezet kan de dvd box Formula One 2006: Once again eigenlijk niet anders dan spektakel bieden.

Coach laat Hewitt in de steek

Een week voor aanvang van de Australian Open heeft Lleyton Hewitt geen trainer meer. Roger Rasheed heeft hem lange tijd begeleid, maar ziet geen mogelijkheden meer om de gestelde doelen ook daadwerkelijk te realiseren.

Rasheed gaf wel toe dat het erg moeilijk was om de beslissing te nemen. Sinds 2003 waren de trainer en Hewitt aan elkaar verbonden. "De timing is misschien niet ideaal, maar ik denk dat het nog slechter was geweest voor ons als ik de beslissing had uitgesteld", aldus de coach.

"Waterreus tekent in New York"

De kans is groot dat de droom van Ronald Waterreus snel uit zal komen. De doelman wil graag in Amerika gaan spelen. Kees Ploegsma, zaakwaarnemer van de goalie, heeft namelijk laten weten dat de speler een contract bij de New York Red Bulls zal tekenen.

Deze overeenkomst geldt voor de duur van een jaar met een optie voor nog één seizoen. "We wachten eigenlijk alleen nog maar op de definitieve bevestiging van de Amerikanen", aldus Ploegsma. In het verleden stond Waterreus in het doel van Roda JC, PSV, Manchester City en Glasgow Rangers. Bovendien kwam de keeper ook nog enkele wedstrijden uit voor AZ, aangezien deze ploeg een keepersprobleem had.

"Ronald is een Amerika-freak", zegt Ploegsma in AD Sportwereld. "Dan is een transfer naar een club uit een metropool als New York fantastisch. We hebben uitvoerig met de club gesproken, maar voor de goedkeuring van het contract zijn we afhankelijk van de organisatie van de Major League Soccer."

De kans is nu erg groot dat Waterreus aan het einde van deze maand zal starten met de voorbereidingen op het nieuwe seizoen in Amerika. Als geen enkele club uit de hoogste divisie belangstelling zou hebben voor de doelman, dan zou de thuiswedstrijd van AZ tegen Roda JC het laatste officiële duel uit de carrière van de sluitpost zijn geweest.

Lelijke internetdate leidt tot zelfmoord

Een Chinese tiener heeft zichzelf van het leven beroofd na het zien van zijn blind date van internet. De twee hadden wekenlang met elkaar gechat en spraken af elkaar ook in levenden lijve te ontmoeten, meldde het Chinese staatspersbureau Xinhua vrijdag.

De 19-jarige schone, bekend onder het pseudoniem 'Opwaaiende Jurk', bleek in werkelijkheid tien jaar ouder dan haar date en aanzienlijk minder aantrekkelijk dan de 17-jarige jongen zich had voorgesteld. Hij keerde onmiddellijk huiswaarts, verloor zijn eetlust, en verhing zich vier dagen later aan een boom, aldus Xinhua.

'Real Madrid doet megabod op Alex'

Real Madrid heeft verregaande interesse in Alex. De Spanjaarden zouden volgens Leão, trainer van Corinthians, een bod van 28 miljoen euro hebben neergelegd bij Chelsea, de huidige werkgever van de Braziliaan. De laatste jaren speelt de verdediger op huurbasis voor PSV.

In de zomerstop heeft Corinthians geprobeerd om Alex terug naar zijn thuisland te halen. De ploeg slaagde hier echter niet in, maar inmiddels is wel duidelijk waarom het niet lukte. Real Madrid had een zeer hoog bod gedaan, waardoor de Braziliaanse club niet meer op de verdediger kon rekenen. Leão beweert dat De Koninklijke er alles aan zal doen om de Braziliaan naar Spanje te halen.

Alex is bezig aan zijn derde seizoen bij de ploeg van trainer Ronald Koeman. Bovendien mag de Braziliaan zich één van de beste spelers van de Eredivisie van dit moment noemen. Als klap op de vuurpijl maakte de verdediger afgelopen jaar zijn debuut in de nationale ploeg van Brazilië.

CDA, PvdA en CU verwachten succes

Icoon PolitiekDe leiders van CDA, PvdA en ChristenUnie zijn ervan overtuigd dat ze met succes hun besprekingen over een nieuw kabinet, op de 'geheime' locatie in Beetsterzwaag, kunnen afsluiten. Dat meldt NOS Teletekst. Vanochtend zijn Jan Peter Balkenende, Wouter Bos en André Rouvoet aan de derde dag van gesprekken begonnen.

PvdA-Kamerlid Jacques Tichelaar, die betrokken is bij de besprekingen, zei te verwachten dat rond 15.00 uur bekend wordt gemaakt dat de partijen samen verder willen. De drie partijleiders willen een stuk schrijven met hun ambities voor de komende jaren. Dat moet als basis dienen voor verdere formatieonderhandelingen.

Mochten de onderhandelingen inderdaad worden voortgezet, dan zal dat gewoon weer gebeuren op het Binnenhof. De partijen zullen dan zo snel mogelijk de onderwerpen op de agenda zetten waarover de meeste onderlinge verdeeldheid is, zoals: de hypotheekrenteaftrek, de gezondheidszorg, het internationale beleid en ethische kwesties.

'Scholen verplichten probleemleerlingen aan te nemen'

Icoon Onderwijs Het ministerie van Onderwijs heeft met onderwijsorganisatie VOS/ABB gesproken over een verplichting voor scholen om probleemleerlingen aan te nemen. Het doel hiervan is het terugdringen van het aantal leerplichtige jongeren dat thuiszit. De nieuwe regels zouden komend schooljaar al van kracht worden.

Op dit moment is het nog zo dat scholen in principe probleemleerlingen mogen weigeren. Dit gebeurt dan ook regelmatig, aangezien een probleemleerling de school veel werk oplevert en dus geld kost en bovendien andere leerlingen vaak tot last is.

De afgelopen jaren is er in het speciaal onderwijs dusdanig veel bezuinigd dat er inmiddels forse wachtlijsten zijn ontstaan. Daarnaast zijn de criteria voor toelating behoorlijk streng, waardoor het in veel gevallen vrij lastig blijkt om een leerling op een dergelijke school geplaatst te krijgen. In dat soort gevallen zouden reguliere scholen de probleemleerling dus moeten gaan opvangen. Het zou in totaal om zo'n 2500 tot 5000 leerlingen gaan.

Vrouw ziet kikker aan voor inbreker

Een grote groene kikker heeft een vrouw uit Amersfoort donderdagnacht de stuipen op het lijf gejaagd. Dat heeft de politie vrijdag bekendgemaakt.

Even na twee uur schrok de vrouw wakker van gerommel in haar huis. In de veronderstelling dat er een inbreker door haar huiskamer struinde, belde ze de politie.

De opgetrommelde agenten vonden geen sporen van inbraak, laat staan een inbreker in de Amersfoortse woning. Wel troffen de dienders op de trap een grote kikker aan, vermoedelijk verantwoordelijk voor alle ophef. De agenten hebben het dier naar buiten gebracht.

Miljarden Nederlands zwart geld in België gestald

FinancieelNederlanders hebben in totaal voor ongeveer 8,5 miljard euro aan zwart geld op Belgische spaar- en effectenrekeningen staan. België is daarmee na Luxemburg het populairste land voor Nederlanders om de belasting te ontduiken. Dat schrijft de Belgische krant De Morgen vrijdag.

Evenals in Zwitserland en Luxemburg hoeven Belgische banken geen gegevens door te geven aan buitenlandse belastingdiensten. Het meeste geld uit Nederland staat op rekeningen in steden en gemeenten net over de grens met België.

Ajax moet eerst verkopen om te kopen

De gewenste routinier die trainer Henk ten Cate graag aan de Ajax-selectie wil toevoegen zal er pas komen als er eerst spelers worden verkocht. Mocht dit niet het geval zijn, dan blijft het bij de transfer van Leonardo, die eerder dit seizoen overkwam van NAC Breda.

Ten Cate verklaarde zijn motivatie om een routinier aan het elftal toe te voegen als volgt: "Er sluipt angst in de ploeg als we op voorsprong staan. We gaan dan achteruit lopen waardoor we de problemen over onszelf afroepen. Dat is in mijn ogen een gebrek aan routine en leiderschap in het veld".

Technisch directeur Martin van Geel heeft de coach laten weten dat het pas mogelijk is om deze gewenste speler aan te trekken als er eerst spelers verkocht worden. De club heeft simpelweg het geld niet om zonder verkoop een speler aan te trekken. Markus Rosenberg en Olaf Lindenbergh komen in aanmerking voor een transfer. Het tweetal kwam dit seizoen maar weinig aan spelen toe.

Ljubicic naar halve finales Doha

Ivan Ljubicic heeft zich weten te plaatsen voor de halve finales van het ATP-toernooi in Doha. De als tweede geplaatste Kroaat versloeg met 2-6, 7-6 en 7-6 Michail Joezjni.

De als vijfde geplaatste Rus begon goed aan de wedstrijd en wist uiteindelijk ook meer punten en games te behalen dan zijn tegenstander. Na de verloren eerste set ging het echter langzaam beter lopen bij de Kroaat. Ljubicic kreeg nog wel enkele breakpoints tegen, maar die sloeg hij met een machtige ace weg. In de twee tiebreaks was hij oppermachtig.

In de halve finale moet de Kroaat het nu opnemen tegen Robin Söderling, die met 6-3 en 6-2 won van Marcos Baghdatis.

Bruce Lee wannabee!

Kijk, het zit zo, je hebt het gemaakt in de wereld die karate heet. Je hebt de tiende zwarte band gehaald en bent echt helemaal het mannetje. Zo goed zelfs dat je les mag geven. Les aan karate-noobs die nog helemaal geen snars snappen van de edele karatesport waarin concentratie en focus een belangrijke rol spelen. En om deze karate-nitwits alvast voor te bereiden op wat er komen gaat maak je als karate bigshot natuurlijk een instructievideo met een van de ultieme verworvenheden van deze gevechtskunst : het breken van twee plankjes met je hoofd of vuist. Dat zal ze leren. Karate is niet voor mietjes. TJAKKAAA!!

Bijzonder oefenduel voor Scolari

Brazilië en Portugal spelen hun eerste interland van het nieuwe jaar tegen elkaar. De Braziliaanse bond CBF heeft gisteren bekend gemaakt dat beide landen elkaar op 6 februari ontmoeten, maar dat de plek waar de wedstrijd wordt gespeeld nog niet vaststaat. Hoogstwaarschijnlijk wordt het oefenduel in Londen afgewerkt.

Voor Luiz Felipe Scolari wordt het een bijzondere wedstrijd. De bondscoach van Portugal was ook een jaar bondscoach van Brazilië en veroverde in 2002 zelfs de wereldtitel met de Goddelijke Kanaries. De laatste ontmoeting tussen Portugal en Brazilië was in 2003. De Portugezen waren toen in Brazilië met 1-2 te sterk.

Voorbijgangers vangen vallend kind op

Icoon Bizar Twee voorbijgangers hebben in een straat in New York een driejarig kind gered dat uit een raam op de derde verdieping viel. Het kindje is overgebracht naar een ziekenhuis maar mankeert, op wat schrammen na, niets.

De mannen, twee broers, zagen donderdag van een afstandje hoe het kind zich vasthield aan de brandtrap van de woning en naar beneden dreigde te vallen. Zij zetten het op een lopen en konden de peuter nog net opvangen. Op de televisie vertelden zij later dat het jongetje zo hard neerkwam dat hij van de borst van een van de redders afstuitte in de armen van de andere held.

Een woordvoerder van de politie in New York verklaarde even later dat dit "de week van de helden van New York" was. Afgelopen dinsdag redde bouwvakker Wesley Autrey een buitenlander die op de metrorails terechtgekomen was van een wisse dood. Autrey sprong de man achterna en drukte hem plat tegen de grond, net voordat de metro over hen heen denderde.

Tweede slachtoffer aanslag Madrid geborgen

Icoon Terrorisme Spaanse reddingswerkers hebben in de verwrongen resten van een auto in de parkeergarage van de Madrileense luchthaven het lichaam van Diego Armando Estacio gevonden. Dat maakten de autoriteiten donderdagnacht bekend.

De Ecuadoriaan geldt als het tweede slachtoffer van de ETA-bomaanslag van 30 december. Woensdag vonden bergingswerkers al het lichaam van Estacio's landgenoot Carlos Alonso Palate.

De Zuid-Amerikanen zijn de eerste slachtoffers van de Baskische afscheidingsbeweging ETA sinds mei 2003. De Spaanse regering heeft het vredesoverleg dat gaande was met de separatistische ETA meteen na de aanslag afgebroken en dood verklaard.

Film: The Illusionist

Edward Norton neemt de hoofdrol op zich als Eisenheim in Neill Burgers The Illusionist. Eisenheim is een illusionist die het Wenen begin 20e eeuw verbaast met zijn nooit eerder vertoonde illusies. Als Eisenheim op het podium zijn vroegere jeugdliefde tegenkomt, begint hij een affaire met haar en zet alles in het werk om haar van geliefde en tevens machtige kroonprins Leopold af te helpen.

Jankovic eenvoudig in finale Auckland

De als eerste geplaatste Servische tennisster Jelena Jankovic heeft vrij eenvoudig de finale weten te bereiken van het tennistoernooi in Auckland. In de halve finale hoefde ze maar drie games te spelen, waarna haar Franse tegenstandster Camille Pin geblesseerd moest opgeven.

In de finale moet Jankovic het opnemen tegen de Russische Vera Zvonareva. Zvonareva versloeg in de andere halve finale de Amerikaanse Jill Craybas met 6-3 en 7-5.

Van Steensel naar CZ Jena

FC Utrecht-verdediger Leen van Steensel zal de rest van dit seizoen op huurbasis uitkomen voor FC Carl Zeiss Jena. De club uit de Duitse tweede Bundesliga bedong tevens een optie tot koop op de Rotterdammer, die dit seizoen pas twee wedstrijden voor het eerste elftal van de ploeg uit de Domstad speelde.

Vorige maand werd al bekend dat de 22-jarige Van Steensel een stage zou afwerken bij de Duitse club.

Stroeve start Sharapova

Maria Sharapova speelde haar eerste partij van dit jaar niet erg overtuigend. De Russische tennister klopte de Chinese Yan Zi op het Champions Challenge-toernooi in Hong Kong uiteindelijk wel met 7-5 en 6-3.

De nummer twee van de wereld staat in de halve finale op vrijdag tegenover haar landgenote Elena Dementieva, die het Tsjechische talent Nicole Vaidisova met 3-6, 6-3 en 6-2 versloeg.

"Het was mijn eerste wedstrijd dit jaar en het voelde vreemd om na zo'n lange tijd alleen maar te trainen en dan eindelijk weer eens een partij te spelen. In je eerste duel van het seizoen speel je nooit je beste tennis", aldus Sharapova.

In de andere halve finale moet Kim Clijsters het opnemen tegen de Zwitserse Patty Schnyder.

DVD: Frank Capra Collection

De in Sicilië geboren Frank Capra (1897-1991) wordt algemeen beschouwd als één van de grootste Amerikaanse regisseurs. Met maar liefst zes Oscar nominaties voor beste regie (hij won er drie) en 53 films op zijn naam waarvan velen tot de grootste successen uit de jaren '30 en '40 behoren, is dat niet zo verwonderlijk. In zijn eentje hield hij Columbia, de kleinste studio van dat moment, in leven. Het publiek smulde van zijn mix van sentiment en humor. De grappen zijn echter gedateerd, cinematografisch niet al te interessant als je het vergelijkt met de films vanaf Citizen Kane en de verhaaltjes klinken wel heel erg cliché. Toch zijn de zes films in deze mooi vormgegeven box nog steeds een groot plezier om naar te kijken. Is het de magie van klassiek Hollywood?


Geen straf voor Pardew

De FA heeft Alan Pardew geen straf gegegeven voor zijn opruiende gedrag na de 1-0 van zijn toenmalige werkgever West Ham United in de competitiewedstrijd tegen Arsenal.

De tuchtcommissie van de Engelse voetbalbond achtte het niet bewezen dat de huidige coach van Charlton Athletic zich misdroeg en daarmee de trainer van Arsenal, Arsène Wenger, uit de tent lokte.

Pardew vierde de winnende treffer opzichtig en provocerend voor de neus van Wenger, waarop die geïrriteerd en agressief reageerde. Wenger kreeg daarvoor een boete van veertien duizend euro plus een zwaardere straf als hij zich in de toekomst weer misdraagt.

De Internet Regenboog

Ik dacht dat het internet iets doods was, een wereld van bits en bytes, van eentjes en nulletjes. Maar zoals vaker zit ik er volkomen naast want er is wel degelijk een levend iets op het internet, namelijk de internet regenboog, elke bezoeker voegt een kleurtje toe aan de regenboog.

Dankzij mijn bezoek heeft de internetregenboog een donkergroen streepje erbij gekregen, ik heb mijn goede daad voor vandaag weer verricht

Met dank aan Veerle voor de submit en het kusje.

Vreugdedansje

Ik ken mannen die het heel leuk zouden vinden als ze vader zouden worden en uit pure blijheid een vrolijk dansje zouden doen als ze zouden horen dat hun vrouw of vriendin zwanger is.

Maar zoals gebruikelijk zijn er op deze aarde altijd mensen die anders dan de anderen zijn, deze man bijvoorbeeld hij is geen vader geworden en daar is hij zo te zien ook heel erg blij mee.

Met dank aan Vassili_Z voor de submit.

Grote brand in partycentrum en parenclub Rotterdam

Icoon BrandEen partycentrum en een parenclub in Rotterdam zijn door brand verwoest. Rond 02:00 uur afgelopen nacht brak de brand uit. Rond 06:30 uur vanochtend was de brandweer nog steeds bezig met blussen.

In de panden was niemand aanwezig, dus gewonden zijn er niet. Zo'n 55 omwonenden zijn wel geëvacueerd vanwege flinke rookontwikkeling. Maar de huizen lopen geen gevaar.

Ook zijn er koikarpers en schildpadden uit de parenclub in veiligheid gebracht. De brand is begonnen in het partycentrum, maar waardoor is nog niet bekend.

In the picture!

Verzin een onderschrift bij deze foto!
"Aambei ter grootte van een egel gevonden."

En de top 5:

5: luukskywalker: "Vrouw vind egel in slushpuppy."
4: Coelho : "Slushhog: De eerste slushpuppy met prik! "
3: JaapB : "TEgelbloedwijn op ijs goed voor stevige borsten."
2: Jenga: "Veel klachten over gebrekkige egelgeving Nederlandse overheid."

Update: Leukste onderschrift verzonnen en nr 1: TheJewishGuy

previous picture

Met dank aan Koekjesbeest voor de submit.

Motor vs. Politie

Ergens in een land waar ze politie als polis schreven was eens een motorrijder. En deze motorrijder kon heel hard motor rijden. Zo hard zelfs dat hij het leuk vond om met de politie te spelen. Even het gas los zo dat oom agent weer wat dichterbij kan komen om vervolgens weer vol gas er van door te gaan.

Met wie zou het slecht aflopen? Met oom agent of met de motorrijder?

Met dank aan anoniempje voor de submit.

Real Madrid biedt op C. Ronaldo

Real Madrid heeft een bod uitgebracht op Cristiano Ronaldo. De Portugees staat nu onder contract bij Manchester United, maar heeft er nooit een geheim van gemaakt ooit in Spanje te willen voetballen.

De Spanjaarden hebben 40 miljoen euro geboden op de 21-jarige aanvaller. De Koninklijke wil echter wel dat Cristiano Ronaldo meteen vertrekt naar de Spaanse hoofdstad. De Engelse club is niet bereid om de Portugees zomaar te laten gaan. De aanvaller zou 70 miljoen moeten opbrengen.

Voor het WK werd Ronaldo nog aangeboden bij aartsrivaal FC Barcelona, omdat de Catalanen Thierry Henry wilden inlijven werd er echter geen bod uitgebracht.

Photoshop Tutorials

Photoshop. Iedereen heeft natuurlijk al wel eens gezien wat je er allemaal wel mee kan doen. De creaties van Worth1000 en van SomethingAwful zijn legendarisch geworden op het internet. Maar als je nog maagd bent in het hele Photoshoppen gebeuren, is het handiger om eerst wat tutorials door te nemen. Ik, zelf een hobby-photoshopper, zal je helpen.

Dus, hierbij de ontgroening!
Hoop tutorials, doe eerst de basisprincipes!
TheDesignWorld Photoshop tutorials
Hoe maak je zandstorm/ruis effect?
Hoe maak je een draaikolkachtig iets?
Nog meer tutorials
Nog een handige voor beginners
en tot slot de Worth1000 Tutorials.

En als extraatje: Photoshop art tutorial

Original Soundtracks van games

Games worden steeds meer kunst. Niet alleen de graphics; ook de muziek. MTV deelt sinds 2004 ook al awards uit voor het spel met de beste soundtrack. Nu is er een site waar je de OST kan downloaden van een spel. Zo kun je meemarcheren op Red Alert's Hell March (bekend van de intro), of kun je genieten van de OST van Grand Theft Auto: San Andreas.

Je kan de muziek un-registered downloaden, maar dan moet je ze wel per liedje downloaden. Je kan ook een account aanmaken, je krijgt telkens punten erbij wanneer een persoon op een link klinkt die persoonlijk aan jou is toegekend.
En bijna vergeten, de site heet:Galbadia Hotel.

Aanrader: Hitman Blood Money OST

Ow, en je kan ook Manga's downloaden.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.