"Waterreus tekent in New York"

Sjors (Sj0rSz)
De kans is groot dat de droom van Ronald Waterreus snel uit zal komen. De doelman wil graag in Amerika gaan spelen. Kees Ploegsma, zaakwaarnemer van de goalie, heeft namelijk laten weten dat de speler een contract bij de New York Red Bulls zal tekenen.

Deze overeenkomst geldt voor de duur van een jaar met een optie voor nog één seizoen. "We wachten eigenlijk alleen nog maar op de definitieve bevestiging van de Amerikanen", aldus Ploegsma. In het verleden stond Waterreus in het doel van Roda JC, PSV, Manchester City en Glasgow Rangers. Bovendien kwam de keeper ook nog enkele wedstrijden uit voor AZ, aangezien deze ploeg een keepersprobleem had.

"Ronald is een Amerika-freak", zegt Ploegsma in AD Sportwereld. "Dan is een transfer naar een club uit een metropool als New York fantastisch. We hebben uitvoerig met de club gesproken, maar voor de goedkeuring van het contract zijn we afhankelijk van de organisatie van de Major League Soccer."

De kans is nu erg groot dat Waterreus aan het einde van deze maand zal starten met de voorbereidingen op het nieuwe seizoen in Amerika. Als geen enkele club uit de hoogste divisie belangstelling zou hebben voor de doelman, dan zou de thuiswedstrijd van AZ tegen Roda JC het laatste officiële duel uit de carrière van de sluitpost zijn geweest.