Jongetje overleden door ongeluk met Game Boy-oplader

Het zevenjarige jongetje Connor Dean O'Keefe is tijdens een vakantie in Thailand op lugubere wijze om het leven gekomen. De jongen had voor de kerstdagen een Game Boy gekregen, die de vakantie in Thailand een tikkeltje aangenamer zou moeten maken. Helaas zorgde een in Thailand gekochte oplader voor een ander scenario.

O'Keefe schakelde de Game Boy aan de oplader, om vervolgens te gaan zwemmen. Nadat hij terugkeerde naar het appartement waar de familie in verbleef kwam hij niet meer terug naar het zwembad. Zijn inmiddels lichtelijk bezorgde moeder besloot binnen even te kijken waar hij toch bleef, alwaar ze tezamen met de Game Boy het levenloze lichaam van haar zoon aantrof.

De oorzaak van het ongeluk bleek een grote stroomschok uit de oplader te zijn. Mogelijk was de jongen nog nat van het zwemmen, waardoor elektriciteit zich in combinatie met kwalitatief slechte kabels en apparatuur makkelijk kan verspreiden. Zijn moeder sluit mogelijkheden vanwege eigen stommiteiten uit: "He was aware of the dangers of electricity and was not stupid - he would not mess around with plugs."

In elk geval is het ongeluk niet veroorzaakt door de Game Boy zelf; de handheld van Nintendo blijft dus een veilig apparaat voor onder de kerstboom.