[gerucht] Derde versie PS3 op komst?

Volgens geruchten zal er een derde variant van de PS3 op de markt komen. Deze zal de volgende verschillen met z'n kleinere broertjes kennen:

* Anti-tril-mechanisme voor de BD-ROM-drive
* 512MB XDR geheugen
* Verbeterde PSU
* Twee HDMI-connectors om audio en video te kunnen scheiden

Behalve bovenstaande features zal er nog een groot verschil zijn met de andere consoles: deze versie zal niet als gaming-console op de markt geplaatst worden, maar als audio-/video-centre. Om het verschil duidelijker te maken zal de casing van het apparaat significant anders zijn dan de game-versies. Ook zal hij niet door SCEI uitgebracht worden, maar direct onder de Sony-vlag. Wees echter gerust: hij kan nog steeds PS3-games spelen.

Deze media-georiënteerde versie van de PS3 doet natuurlijk denken aan de media-versie van de PS2, die als naam PSX kreeg. Deze laatste is alleen in Japan uitgebracht.


De PSX, krijgen wij straks PSX2?

Volgens het gerucht is de prijs ook niet langer op gamers gericht, de prijs ligt namelijk hoog genoeg om de prijs van een 60GB-pack op een koopje te laten lijken. Voor de media-centric PS3-console zou je namelijk $2.500,00 neer mogen leggen.
Over de inhoud van de bundel is nog niets bekend. Of dit inclusief of exclusief Talladega Nights: The Ballad of Ricky Bobby is, is dus onbekend.