NS-dienstregeling vrijwel vlekkeloos ingevoerd

Icoon VervoerDe invoering van de nieuwe dienstregeling bij de Nederlandse Spoorwegen heeft nergens tot grote problemen geleid. Er waren een paar korte vertragingen, maar verder reed alles op tijd. Ook de verwachte chaos op station Utrecht Centraal bleef geheel uit. Het was er wel wat drukker dan normaal, doordat veel mensen eerder van huis weggegaan waren.

Gisteren voerde de NS een nieuwe dienstregeling in, die vrijwel alle treintijden veranderde. Ook stoppen treinen soms op andere stations dan voorheen. Door de ingrijpende wijzigingen waren er veel problemen verwacht, maar die bleven gisteren achterwege. Omdat zondag een relatief rustige dag is op het spoor en de maandagochtendspits juist heel druk is, waren er voor vanochtend nog wel problemen voorzien, maar ook die bleken er niet te zijn.

Om de reizigers zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, had de NS vanochtend extra veel personeel opgetrommeld. Ook vergadert de directie van de NS de komende week iedere avond, om eventuele structurele problemen die alsnog de kop opsteken snel aan te kunnen pakken. Met name in de samenstelling en de lengte van treinstellen kunnen nog wijzigingen komen. Er waren vandaag wel enkele treinen die te vol zaten om alle mensen mee te kunnen nemen.