Wii Play

Roy
Wii Play is een game die vooral bedoeld is om gebruikers bekend te maken met de mogelijkheden van de Wii afstandsbediening (Wiimote). In totaal zijn er negen minigames in de game verwerkt en ze zijn allemaal gericht op een bepaalde Wiimote functie.

Als je Wii Play voor het eerst begint kun je maar één spel spelen, Shooting Range (uitleg per spel verderop in deze review). Nadat je deze gespeeld hebt komt de volgende minigame vrij en zo ga je door tot je ze alle negen vrijgespeeld hebt. Vanaf dat moment kun je te allen tijde één van de minigames spelen. Net als in Wii Sports speel je in Wii Play ook met je eigen Mii karakter en verschijnen de Mii�s van je vrienden ook af en toe in de game.


Shooting Range

De negen minigames die in Wii Play zitten zijn de volgende:

Shooting Range: Shooting Range leert je richten met de Wii. Op het scherm komen allerlei doelwitten langs (eenden, blikjes en schietschijven) welke je moet neerschieten. De game is te vergelijken met Duck Hunt van de oude NES.

Find Mii: Find Mii is een game waarbij je binnen de aangegeven tijd telkens bepaalde Mii personages moet vinden tussen allerlei andere Mii personages. Ook Find Mii is een game die vooral leert te richten met de Wiimote.

Table Tennis: De tafeltennisgame in Wii Play is vrij oppervlakkig, het enige dat je doet is het batje heen en weer bewegen; slaan gaat automatisch. Het heen en weer bewegen van het batje gaat via het aanwijsprincipe, je richt met de Wiimote op de TV en op die locatie bevindt zich dan de hand met batje.

Pose Mii: De spelletjes worden complexer, want naast de aanwijsfuncties worden nu ook de bewegingssensoren van de Wiimote gebruikt. In Pose Mii moet je jouw Mii één van de drie beschikbare poses laten aannemen en deze dan zo draaien dat ze in de vormpjes passen.


Laser Hockey

Laser Hockey: Het welbekende airhockey uit de arcadehallen, maar dan op de Wii. Met de aanwijsfunctie bepaal je de positie van je sla-ding en met het kantelmechanisme bepaal je de hoek waarin je de puck slaat.

Billiards: Een lekker rustig potje pool is altijd leuk. Op de Wii werkt dit als volgt: je richt met de pointer op de witte bal en daarmee bepaal je waar je die bal raakt. Nu haal je de Wiimote naar achter waarna je naar voren stoot, net als in het echt.

Fishing: Vissen is voor de mensen die geduld hebben, veel geduld. Je hangt een beetje onderuit gezakt op de bank met je hengel in het water totdat je beet hebt. Op dat moment geef je de Wiimote een zwieper en je hebt een vis gevangen. Grotere vissen leveren meer punten op.

Charge!: Charge! leert je hoe je in de toekomst race-games gaat spelen op de Wii. Je houdt de controller dwars (net zoals je vroeger gewone controllers vasthield) en je draait de Wiimote met of tegen de klok in om te sturen. Ondertussen moet je op het parcours punten verzamelen door vogelverschrikkers om te botsen.

Tanks: Tanks is het tactische spel in Wii Play, je bestuurt je tankje met de D-pad op de Wiimote (of met de Nunchuck uitbreiding) en de bedoeling is om de vijand neer te schieten. Richten gebeurt met de pointer en schieten doe je met de A-knop.