Nederlandse sprinters raken in WK-vorm

Sjors (Sj0rSz)
Het NK allround, wat in Heerenveen plaats gaat vinden, nadert met rasse schreden. De sprinters zullen zich dan ook langzaam maar zeker gaan voorbereiden op het NK sprint. Dit evenement staat voor het eerste weekend van januari op het programma.

De afgelopen twee weken werden er wereldbekerwedstrijden sprint verreden in Azië, namelijk Harbin (China) en Nagano (Japan). In de laatstgenoemde stad was duidelijk te zien dat een aantal schaatsters in vorm begint te raken, of al zijn. Een goed voorbeeld hiervan is Erben Wennemars. Al sinds de start van het seizoen presteert hij erg goed. En ook Jan Bos lijkt de weg naar boven gevonden te hebben. Bij de World Cup van de 1000 meter, in Japan, eiste hij de eerste plaats op.

Bij de vrouwen doet Marianne Timmer het nog altijd erg goed. Ook Annette Gerritssen en Margot Boer presteren regelmatig op het hoogste niveau. Bij dit lijstje ontbreekt overigens de naam van Ireen Wüst. De Brabantse schaatsster treft namelijk de voorbereidingen voor de allroundtoernooien, maar zou ook een goede prestatie kunnen leveren op het WK sprint. Om hiervoor uit te komen zal ze zich wel moeten plaatsen tijdens de nationale variant. Dit geldt ook voor alle andere sprinters.