Cherie Blair poseerde ooit naakt

Cherie Blair In het toch altijd wat preutse Groot-Brittannië is enige opwinding ontstaan na berichten dat de vrouw van premier Tony Blair in het verleden naakt heeft geposeerd voor een schilderij. Het is overigens al meer dan 20 jaar geleden dat Cherie Blair naakt voor de schilder stond.

Het portret werd indertijd gemaakt door de Britse kunstenaar Euan Uglow. Het schilderij 'Striding Nude, Blue Dress' toont een vrouw in een blauwe jurk waarvan de voorkant open is. De schilder was een vriend van de Blairs. Hij overleed zes jaar geleden.

Uglow exposeerde het kunstwerk slechts één keer, in 1983. Toen Tony Blairs politieke carrière op stoom kwam, besloot de schilder het niet meer aan het publiek te tonen. Het doek is nu in handen van de Marlborough Fine Art Trust die het waarschijnlijk in 2007 zal tonen tijdens een overzichtstentoonstelling van het werk van Uglow. The Mail on Sunday publiceerde gisteren reeds een foto van het schilderij.

Ten tijde van het schilderen heette de vrouw van Blair nog Cherie Booth, was ze 24 jaar oud en stagiair bij een advocatenbureau.



'Striding Nude, Blue Dress'