Yo-ho-ho and a bottle of rum (Website Schateiland online)

Astrid (lizardtattoo)
Wie heeft er nu nooit gehoord van het beroemde boek 'Schateiland' van R.L. Stevenson, over herbergierszoontje Jim die een schatkaart vindt en met de piraat Long John Silver in aanraking komt? Er zijn immers vele verfilmingen gemaakt en zelfs een (Japanse) tekenfilm (oorspronkelijke titel: Takarajima).

Game-ontwikkelaar Kheops Studios, eerder bekend van onder andere Echo: Secrets of the Lost Cavern, Return to Mysterious Island, Safecracker en Voyage, heeft besloten om op basis van het boek een game te maken. Gezien de historie van het bedrijf is het niet moeilijk te raden dat ook dit spel een adventure zal worden. In het Engels gaat het spel Destination: Treasure Island heten, en in het Frans L'Ile Au Tresor.

Er is inmiddels een Engelstalige website online gezet met achtergrondinfo, screenshots, een trailer en nog veel meer. Je vindt de website *hier*. Mocht je in enige mate Frans beheersen, dan kun je een demo van het spel proberen (downloaden vanaf de Franstalige website of Worthplaying of 3D Gamers).