Guardiola stopt met voetballen

Sjors (Sj0rSz)
Josep Guaridola, voormalig speler van FC Barcelona, hangt zijn voetbalschoenen aan de wilgen. Het hoogtepunt in de carriére van de Spanjaard bij de Catalaanse ploeg was het winnen van de Europa Cup I in 1992. Ronald Koeman wist in die wedstrijd nog te scoren.

Behalve het winnen van deze prijs won Guardiola met FC Barcelona ook nog zes keer het landskampioenschap. Bovendien won de club in 1997 de Europa Cup voor bekerwinnaars. Ook kwam hij 47 keer uit voor de Spaanse nationale ploeg. "In mijn hoofd wil ik nog steeds voetballen, maar het lichaam geeft aan dat het genoeg is", waren de woorden van de verdediger op de Spaanse radio.

In 2001 verliet Guardiola de ploeg waar hij zoveel successen boekte. De speler beproefde zijn geluk bij onder andere Brescia en AS Roma. Aan zijn tijd in Italië zit overigens nog een zwart randje. De Spanjaard werd geruime tijd geschorst, vanwege het gebruiken van het verboden middel nandrolon. Na het Italiaanse avontuur speelde de 35-jarige Guardiola nog voor een aantal clubs in Qatar en Mexico. Toch zal hij het voetbal niet helemaal de rug toe keren, aangezien hij aan de slag wil als trainer.