EA reageert op kritiek beleid Marketplace

Mark (Strolie75)
Uitgever Electronic Arts heeft de laatste tijd veel kritiek te verduren gehad over hun beleid omtrent het aanbieden van downloadable content via Xbox Live Marketplace. Vooral het voor geld aanbieden van allerlei zaken die ook gewoon via het spel kunnen worden unlocked of cheatcodes wordt ze niet in dank afgenomen. Termen als "nickle and diming to dead", "rape simulator" en "EA, if it�s in the game you can download it" worden vaak gehoord.

Een woordvoerder van EA is deze week hierover geinterviewd op de podcast van Major Nelson, de officiële radioshow van de Xbox360. Zijn verweer was o.a. dat ze mensen de keus willen geven op alles van een game te ervaren, ook wanneer ze niet de tijd hebben om deze helemaal uit te spelen. Over het aanbieden van cheatcodes kwam hij met het verweer dat er nu ook al veel geld wordt verdiend met het aanbieden van cheatcodes en strategie gidsen.


"There are places where cheat codes are free but those are on websites and those websites are making money by selling advertising.There'll still be a healthy business around hint guides, magazines, website... I just look at the Marketplace as yet another extension of ways in which consumers are going to be able to access the content they want."