Veel problemen door Borat

Icoon ShowbizzNiet alleen twee Amerikaanse corpsstudenten hebben problemen als gevolg van de gedragingen van de Kazachstaanse reporter Borat, aka Sacha Baron Cohen. Ook veel andere personages uit de film ondervinden negatieve gevolgen van hun optreden in de film.

In de film Borat: cultural learnings of America for make benefit glorious nation of Kazakhstan speelt Cohen de reporter Borat die rondtrekt in de Verenigde Staten. Hierbij ontmoet hij allerlei mensen, die niet weten dat zijn rol gespeeld is. Hij misdraagt zich flink, maar speelt tegelijkertijd de onschuld zelve, wat overal tot komische situaties leidt. Zijn slachtoffers wisten echter niet van tevoren dat ze in een internationale film terecht zouden komen en hadden ook geen negatieve gevolgen van hun optreden verwacht.

Televisiemaker Dharma Arthur, degene bij wie Borat in een ochtendprogramma zat, waarin hij onder andere de weerman omhelst terwijl die het weer aan het presenteren is, zegt dat ze ontslagen is als gevolg van zijn streken. Ronald Miller, aanwezig op het diner waarbij Borat een hoer (die overigens wel gespeeld was) uitnodigt, baalt ook stevig van zijn optreden in de film.

Van Pamela Anderson, op wie Borat verliefd wordt, is niet bekend of ze speelde of in het geheim te grazen is genomen. Haar woordvoerder zegt dat ze geen interviews geeft over Borat. " De vraag of het een verrassing was of niet, laten we liever aan de verbeelding over. Pam houdt van Borat en Borat houdt van Pam."


Borat is niet bij iedereen geliefd.