Zware straf voor Turkije

Michel (Baraja)
De FIFA heeft zware straffen uitgedeeld naar aanleiding van de ongeregeldheden na afloop van de WK-kwalificatiewedstrijd tussen Turkije en Zwitserland.

Turkije zal zijn eerstkomende zes officiële wedstrijden zonder eigen publiek en op 500 kilometer van de landsgrenzen moeten afwerken. Voor de kwalificatie van het EK 2008 is Turkije onder meer ingedeeld in een groep met Griekenland en Noorwegen. Voorts moet Turkije een boete van 150.000 euro betalen.

Er waren ook straffen voor enkele betrokkenen. Zo zijn de Turkse sterkhouders Alpay en Emre zes officiële interlands geschorst. Serkan moet twee duels missen. De Zwitser Benjamin Huggel kreeg zes wedstrijden aan zijn broek en mist daardoor zeer waarschijnlijk het WK.

De vechtpartij ontstond na afloop van het WK-kwalificatieduel. Turkije won de playoffwedstrijd met 4-2, maar de Zwitsers mochten op basis van de 2-0 in de heenwedstrijd naar het WK. Meteen na het laatste fluitsignaal vluchtten de Zwitserse spelers naar de kleedkamers en braken de schermutselingen los.