Twee Vandaag behandelt MMO's

Het actualiteitenprogramma Twee Vandaag zal vanavond het onderwerp MMO's behandelen. Het lijkt erop dat de publieke omroep games heeft ontdekt. Eerder zond de VPRO al een docu over games uit. Twee Vandaag begint om zes uur vanavond.
"[...]
MMOG is de nieuwe vorm van massa entertainment via het internet. In deze spelomgeving kunnen honderden of zelfs duizenden spelers tegelijk terecht in een virtuele wereld waar je een personage bestuurt dat door middel van het uitvoeren van opdrachten, gevechten en verwerven van geld en kennis kan opklimmen in de hiërarchie van spelpersonages.

Je kan dus voor je zelf een personage verzinnen, vrienden maken, verbonden sluiten en oorlog voeren in een soort eeuwigdurend computerspel. Dit is al een miljoenenbussiness en zal nog groeien. Ook een groepje Nederlandse durfkapitalisten zijn nu bezig met het in Nederland opzetten van zo'n digitale speelwereld.
[...]"


De "Nederlandse durfkapitalisten" die het hier betreft zijn de mannen achter The Chronicles of SpellBorn. Je kan je hier al aanmelden voor de beta van TCoS. De game moet uiteindelijk in Q2 2006 uitkomen.



Met dank aan kipknots voor het melden op het forum