Ivoorkust eerste finalist Africa Cup

Ambrosius
Ivoorkust heeft als eerste de finale van de Africa Cup bereikt. Ivoorkust was door een doelpunt van Drogba met 1-0 te sterk voor Nigeria.

In de eerste helft was er weinig spectaculairs aan te tekenen over de eerste halve finale in de Africa Cup tussen Ivoorkust en Nigeria. Ivoorkust begon deze keer met de oud-Feyenoordspeler Bonaventure Kalou. Hij werd in de tweede helft vervangen door de PSV-er Arouna Koné. Geen van beide ploegen kon echt voor gevaar zorgen, waardoor de eerste helft in een doelpuntloze 0-0 eindigde.

Kort na het begin van de tweede helft was het Chelsea-spits Didier Drogba die makkelijk kon scoren na een fout in de Nigeriaanse verdediging. Verder waren er in het tweede bedrijf ook nauwelijks kansen. De typische 0-0 wedstrijd eindigde toch in 1-0, door de fout van Nigeria. Ivoorkust speelt daardoor vrijdag in de finale van de Africa Cup tegen de winnaar van de andere halve finale tussen gastland Egypte en Senegal. Deze wedstrijd wordt vanavond om 18.00 gespeeld. De verliezer van die wedstrijd komt donderdag uit tegen Nigeria in de strijd om het brons.

Ivoorkust - Nigeria 1-0
47' Drogba 1-0