FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 7 april 2005

Veel melk verhoogt kans op Parkinson bij mannen

Melk is gezond. Maar dat geldt niet voor mannen van middelbare leeftijd. Uit een onderzoek van de Universiteit van Korea is gebleken dat mannen van middelbare leeftijd, die ongeveer twee glazen melk per dag drinken, een verhoogde kans op de ziekte van Parkinson hebben. De BBC maakte vandaag melding van het onderzoek.

Voor het onderzoek bestudeerde het team meer dan 7500 mannen in de leeftijd van 45 tot 68 jaar oud. Het bleek, dat mannen die dagelijks meer dan 454 gram melk dronken, 2,3 keer meer kans hebben op Parkinson dan mannen die geen melk drinken. Gedurende het onderzoek, dat dertig jaar duurde, hebben 128 mannen Parkinson gekregen. Eerder onderzoek had eveneens aangetoond dat er een link is tussen Parkinson en het gebruik van zuivelproducten. Welke stof in de melk het verhoogde risico veroorzaakt, is echter nog niet duidelijk.


Melk verhoogt de kans op Parkinson

'Michael Jackson had orale seks met jongetje'

static had ons via de nieuws-submit te melden:

Een man die een aantal jaar geleden werkte als bewaker op de Neverland Ranch van Michael Jackson, heeft tijdens het proces tegen Jackson verklaard dat hij ruim tien jaar geleden heeft gezien dat de popster orale seks had met een jongen van 9 of 10 jaar.

De bewaker, Ralph Chacon, had tijdens het bewuste voorval nachtdienst en zag die nacht hoe Jackson "de penis van de kleine jongen in zijn mond stopte." Terwijl Jackson dit deed zouden de popster en het jongetje naakt bij de douche hebben gestaan.

De ouders van de bewuste jongen spanden in 1993 een civiele procedure tegen de zanger aan. Jackson bekende toen geen schuld, maar hij trof wel miljoenenschikking.

Verdere berichtgeving rondom het proces tegen Michael Jackson:

Michael Jackson: 'Ik ga door een nachtmerrie'
'Jackson-slachtoffer' vertelt zijn verhaal
'Jackson hield slachtoffer en familie gevangen'
Gavin: Michael Jackson trok mij twee keer af
Michael Jackson weer te laat in rechtszaal

Praat ook mee over deze zaak op ons forum:

MJ: schuldig of niet?

Voetbal: Uitslag Villareal - AZ

Icon Sport - UEFA CupAZ heeft de eerste wedstrijd in de kwartfinale van de UEFA Cup knap gewonnen. Uit bij Villareal werd het 2-1.

Al op voorhand werd gedacht dat AZ het lastig zou krijgen tegen Villareal. De Spaanse club, die momenteel derde staat in de Primera Division, is thuis haast onverslaanbaar. In 18 Europese wedstrijden kreeg Villareal geen doelpunt tegen. AZ wist zoals vaker dit seizoen snel te scoren. Nelisse bereikte met geluk Landzaat en die schoot vanaf de rand van de zestien meter binnen.

De Spanjaarden leken niet onder de indruk want drie minuten later wisten ze al op gelijke hoogte te komen. Barça-huurling Riquelme ging een knappe één-twee aan met Lucho en maakte 1-1. Villareal ging op zoek naar de voorsprong en creëerde enkele gevaarlijke kansen. Na een half uur spelen kreeg de Spaanse ploeg een onterecht gegeven penalty na een schouderduw van Kromkamp. Henk Timmer wist echter de penalty van Riquelme op knappe manier te stoppen. Eerder dit seizoen redde Timmer ook al na een onterechte penalty van Shaktar Donetsk.

In de tweede helft gingen beide ploegen op zoek naar de voorsprong. Villareal was met Riquelme en Lucho wat gevaarlijker en kwam er soms snel uit. Coach Pellegrini bracht een extra aanvaller in (Font) en op dat moment scoorde AZ de 2-1. Jan Kromkamp passeerde op rechts knap zijn tegenstander en gaf voor op Nelisse. Doelman Reina wist nog te redden, maar in tweede instantie schoot Nelisse alsnog in het goal. In het laatste kwartier ging Villareal op zoek naar de gelijkmaker, maar met goed verdediging werk en een fantastische Timmer wist het de lastige uitwedstrijd te winnen.

Villareal - AZ 1-2
11' Landzaat 0-1
14' Riquelme 1-1
75' Nelisse 1-2

Overige uitslagen UEFA Cup:
CSKA Moskou - Auxerre 4-0
Newcastle United - Sporting Lissabon 1-0
Austria Wien - AC Parma 1-1

Meer voetbalnieuws vind je op de FOK!Voetbalmanager

Uitslagen UEFA Cup (07/04/2005)

Vanavond werden de eerste wedstrijden van de kwartfinales van de UEFA Cup gespeeld. Hieronder de uitslagen.

Villareal – AZ 1-2 (1-1):

11’ Landzaat 0-1
14’ Riquelme 1-1
75’ Nelisse 1-2

28’ Timmer stopt penalty Riquelme.

CSKA Moskou – Auxerre 4-0 (1-0):

21’ Mathis (e.d.) 1-0
63’ Ignasjevitsj (pen) 2-0
70’ Vagner Love 3-0
77’ Goesev 4-0

Rood: Mignot (Auxerre, 84’ 2x geel).

Newcastle United – Sporting Lissabon 1-0 (1-0):

37’ Shearer 1-0

Austria Wien – AC Parma 1-1 (0-1):

34’ Pisanu 0-1
61’ Mila 1-1

Uitslag Villareal - AZ

AZ heeft de eerste wedstrijd in de kwartfinale van de UEFA Cup knap gewonnen. Uit bij Villareal werd het 2-1.

Al op voorhand werd gedacht dat AZ het lastig zou krijgen tegen Villareal. De Spaanse club, die momenteel derde staat in de Primera Division, is thuis haast onverslaanbaar. In 18 Europese wedstrijden kreeg Villareal geen doelpunt tegen. AZ wist zoals vaker dit seizoen snel te scoren. Nelisse bereikte met geluk Landzaat en die schoot vanaf de rand van de 16 meter de 1-0 binnen.

De Spanjaarden leken niet onder de indruk want drie minuten later wist het al op gelijke hoogte te komen. Barça-huurling Riquelme ging een knappe één-twee aan met Lucho en maakte 1-1. Villareal ging op zoek naar de voorsprong en creëerde enkele gevaarlijke kansen. Na een half uur spelen kreeg de Spaanse ploeg een onterecht gegeven penalty na een schouderduw van Kromkamp. Henk Timmer wist echter de penalty van Riquelme op knappe manier te stoppen. Eerder dit seizoen redde Timmer ook al na een onterechte penalty van Shaktar Donesk.

In de tweede helft gingen beide ploegen op zoek naar de voorsprong. Villareal was met Riquelme en Lucho wat gevaarlijker en kwam er soms snel uit. Coach Pellegrini bracht een extra aanvaller in (Font) en op dat moment scoorde AZ de 2-1. Jan Kromkamp passeerde op rechts knap zijn tegenstander en gaf voor op Nelisse. Doelman Reina wist nog te redden, maar in tweede instantie schoot Nelisse alsnog in het goal. In het laatste kwartier ging Villareal op zoek naar de gelijkmaker, maar met goed verdedigend werk en een fantastische Timmer wist het de lastige uitwedstrijd te winnen.

Villareal - AZ 1-2
11’ Landzaat 0-1
14’ Riquelme 1-1
75’ Nelisse 1-2

28’ Timmer stopt penalty Riquelme.

Villareal: Reina, Sá, Gonzalo, Arzo, Arruabarrena, Josico (Font/74’ ), Senna, Riquelme, Sorin, (Cazorla/60’ ), Jose Mari (Guayre/80’ ), Lucho.

AZ: Timmer, Kromkamp, Jaliens, Opdam, Landzaat, v.Galen (Ramzi/80’ ), Lindenbergh, Buskermolen (de Cler/64’ ), Sektioui, Nelisse (Huysegems/84’ ), Perez.

Paus voelde voor aftreden in 2000

PausPaus Johannes Paulus II heeft in 2000 overwogen af te treden, toen hij 80 werd. Ook voelde hij ervoor om in Polen te worden begraven, maar hij liet dat over aan de kardinalen. Dat blijkt uit het vijftien pagina's tellende testament van de paus, dat donderdag door het Vaticaan werd vrijgegeven. "Ik hoop dat Hij (God) me helpt te begrijpen tot welk moment ik deze dienst moet uitvoeren, waarvoor Hij mij benoemde op 16 oktober 1978", schreef de paus in 2000, verwijzend naar de datum van zijn benoeming.

De kerkvorst laat geen bezittingen na. Alle persoonlijke notities die bewaard zijn, moeten worden verbrand, staat in het testament. Hij bedankt alle religies ter wereld voor de steun die hij mocht ontvangen tijdens zijn pontificaat.

Het eerste deel van het testament stamt uit 1979, een jaar na de benoeming van de Pool. Het testament is in het Pools geschreven.

De dag dat het voetbal stierf

Symbolischer kon de UEFA het niet bedenken. Twintig jaar nadat ze elkaar voor het laatst troffen bij godbetert een voetbalmatch, speelden eergisteren twee clubs voor het eerst terug tegen elkaar. We gaan even terug naar 29 mei 1985. De finale van de "Europese Beker voor Landskampioenen" wordt "vandaag" gespeeld in het Brusselse Heizelstadion. Een "clash" tussen de 2 voetbalgrootheden in Europa van het moment: Liverpool FC uit Engeland en het Italiaanse Juventus uit Turijn. Bij laatsgenoemde speelt ondermeer ene Michel Platini, die wordt gezien als de beste Europese voetballer van het moment. Die dag die de geschiedenis had kunnen ingaan als een legendarische finale tussen 2 van de meest geroemde clubs van de geschiedenis waarbij één van de beste voetballers ooit met de beslissende goal zijn team de beker met de grote oren schonk ging als een legendarische finale de geschiedenis in. Maar niet eentje waar de voetbalwereld trots op kan zijn.



Man doet aangifte diefstal hennepkwekerij

RMU had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon opmerkelijk nieuws Een 30-jarige man uit Kaatsheuvel denkt voortaan wel twee keer na voordat hij aangifte doet bij de politie. De man ging woensdagmiddag namelijk direct naar de politie toen hij er achter kwam dat zijn hennepkwekerij gestolen was. Dat heeft de politie donderdag gemeld. Omdat er tijdens het onderzoek nog een hennepkwekerij gevonden werd, is de man aangehouden.

De man vertelde de politie dat er bij een inbraak in zijn pand aan de Kerkstraat in Waspik tachtig plantjes waren gestolen, compleet met apparatuur. Hij was bang dat de dieven terug zouden komen, en hoopte dat de politie dat kon voorkomen.

Toen de politie in het pand ging kijken, bleek er nog een kwekerij met 81 plantjes in een andere kamer verstopt te zijn. De plantjes en apparatuur daar zijn meteen in beslag genomen. Nader onderzoek leerde de politie bovendien dat de man zijn stroom illegaal aftapte.

Mannen geven meer uit aan games dan aan muziek

Uit een onderzoek van Nielsen Entertainment is gebleken dat de gemiddelde man meer uitgeeft aan games dan aan muziek. Bovendien worden gamers steeds ouder; een kwart van de gamers zou tegenwoordig boven de 40 zijn. Nielsen Entertainment, een departement van VNU Nederland, heeft dit getest door een enquête onder 1500 willekeurig gekozen mensen. Nielsen Entertainment is vooral bekend van hun SoundScan muziekservice. Bovendien verzorgt Nielsen Media Research, een zusterbedrijf, de TV ratings hier in Nederland.
Games zijn niet hetgene dat de man het meest koopt, dat zijn DVD's. Toch komen games op de tweede plaats, voor CD's, digitale muziekdownloads en andere manieren om aan muziek te komen.
23% van alle gamers bezit zowel een PC, een console als een handheld. 8% is in het bezit van zowel een Xbox, PS2 als GameCube.

Game "beamt" geuren, kleuren en geluiden in je hersenen

Sony heeft een patent gekregen voor een beaming-techniek die informatie direct in de hersenen projecteert. Dit kan gebruikt worden om mensen bijvoorbeeld de geuren en de smaak in een game echt te laten meemaken. Ook kan het eventueel gebruikt worden om blinde en dove mensen te helpen met het ervaren van games.

De 'beamer' zendt ultrasone pulsen naar bepaalde plekken in de hersenen waardoor het brein gefopt wordt en denkt dat het echt iets proeft of ruikt. Deze techniek lijkt afgeleid te zijn van een bestaande non-chirurgische ingreep, genaamd transcranial magnetic stimulation. Deze techniek stimuleert de zenuwen door middel van pulserende magnetische velden. Dit kon echter nog niet gefocussed worden op specifieke plekken in de hersenen.

"[...]
"The pulsed ultrasonic signal alters the neural timing in the cortex. No invasive surgery is needed to assist a person, such as a blind person, to view live and/or recorded images or hear sounds."
[...]"


Niels Birbaumer, een neuro-chirurg aan de Universiteit van Tuebingen in Duitsland, heeft verteld dat het deze techniek zeker mogelijk is. Sony heeft verteld dat er nog geen tests zijn uitgevoerd, maar dat het patent gebaseerd is op een mogelijke richting waarop we af koersen met de techniek.

[Update] Massa vervangt Villeneuve

Jacques Villeneuve zou vandaag, net als gisteren, in actie komen op het circuit van Barcelona om de Sauber te gaan testen. Sauber is echter ontevreden met de prestaties van Villeneuve die hij gisteren liet zien tijdens de eerste testdag.

Een woordvoerder van Sauber: “De rondetijden van Villeneuve waren zeer inconsistent en dat maakte het heel moeilijk om aan de aërodynamica te werken. Daarom hebben de ingenieurs Felipe Massa gevraagd of hij vandaag wilde rijden in plaats van Villeneuve".

Het was de bedoeling dat Jacques ook vandaag nog de Sauber aan een test zou onderwerpen en dat Massa dit morgen pas zou doen. Het team wil niet aangeven waarom Villeneuve geen constante ronden kon draaien. Het kan een slechte balans van de wagen zijn, maar het kan ook aan de rijstijl van Villeneuve liggen.

Gisteren zette Jacques de langzaamste tijden neer op het circuit in Spanje. Pedro de la Rosa was de snelste en zette een tijd neer van 1'14'391, Jacques was bijna vier seconden langzamer.

Update 20:13
De site's F1Total.com en Grandprix.com berichten dat Jacques Villeneuve vandaag vervangen is door Felipe Massa omdat morgen (vrijdag) slecht weer wordt verwacht. Massa heeft zodoende nu óók de auto op een droge baan kunnen testen. Villeneuve: "Het is jammer dat we morgen waarschijnlijk niet kunnen testen, we kunnen nu niet verder aan de afstelling voor Imola werken."

Jacques heeft naar eigen zeggen niet veel kunnen testen omdat het rempedaal doorschoot en hij de remmen niet meer kon bedienen. "Een zeer gevaarlijk probleem", aldus Villeneuve. Men is lange tijd bezig geweest dit defect te repareren.

Eerste beetje info Project Dimitri

Peter Molyneux is erg goed in het hypen van games en voor zijn nieuwe game genaamd Dimitri is hij hiermee alweer begonnen. Van het project Dimitri was alleen nog maar de naam bekend en een mysterieus logo was te zien op de website van Lionhead.

Peter heeft in een interview een heel klein beetje informatie gegeven over het nieuwe spel: "It's a game about ... you. It allows anyone who plays the game to relive their life, their entire individual life. That's a pretty ambitious concept."

De PR-dame was hier echter niet heel erg blij mee en zorgde ervoor dat Peter Molyneux niks meer kon zeggen over het project. De hype rond Dimitri is dus nu al gestart. Of het spel op de PC of één van de next-gen consoles uitkomt is nog niet bekend, evenals een eventuele releasedatum.

BAR: 'Aërodynamica is het probleem'

Na drie races staat het BAR Honda-team nog steeds op nul punten. Een groot verschil met vorig seizoen. BAR geeft nu aan dat de aërodynamica ‘het hoofdprobleem’ is.

Jordan Grand Prix en Minardi F1 zijn de teams waarmee BAR-Honda tot op heden de plaatsen moet delen, ook deze teams hebben namelijk nog steeds nul punten.

Toch is BAR niet pessimistisch, zij weten namelijk precies waar het probleem ligt, en dat is de aërodynamica. Chef Techniek Geoff Willes: ”We hebben te maken met de voor ons bekende problemen en we proberen deze nu zo snel mogelijk op te lossen. De auto is goed, het design is goed en de wagen is zeer licht. Maar aërodynamisch gezien hebben wij een achterstand, daar zijn we ons nu op aan het concentreren en dat gaat zeker lukken. De middelen zijn er om dit probleem op te lossen.”

In Imola zullen ze wederom met een verbeterde wagen komen. Het chassis dat daar gebruikt gaat worden is type 05. Willis: ” In Barcelona zijn we nu aan het testen met vijf verschillende chassis, waaronder ook type 5, ons nieuwste chassis. Anthony Davidson heeft tot nu toe als enige met dit type getest. Waarschijnlijk zal Takuma Sato in Imola met dit type de race gaan rijden.”

Sato zal daar zeker blij mee zijn want het tweede chassis van type 007, waar tot nu toe de races mee zijn gereden, vind hij merkwaardig. “ Ergens klopt het niet met deze auto. Het was merkwaardig, maar ik kan niet precies zeggen wat het nou is.”, aldus Takuma Sato.

Ook is BAR aan het testen met een nieuwe Honda motor. Of deze ook al in Imola wordt ingezet is echter nog niet zeker. Deze nieuwe motor is namelijk nog niet betrouwbaar genoeg en men neemt na het rampzalige weekend in Maleisië geen enkel risico meer. De motor zal alleen ingezet gaan worden als deze week en volgende week de motor in positieve zin presteert. In dat geval zien we de BAR’s met een paar paardenkrachten extra rijden.

Politiek kritisch over vrijspraak Samir A.

Alle grote Tweede Kamerfracties hebben scherpe kritiek geuit op de vrijspraak van terreurverdachte Samir A. Zowel PvdA, CDA als VVD spreken van een slechte week in de strijd tegen de terreur voor de overheid.

Namens het CDA zei fractievoorzitter Maxime Verhagen vanmorgen het ''onbegrijpelijk'' te vinden dat ''iemand die in het bezit was van wapens en plattegronden, dus duidelijk een aanslag voorbereidde, desondanks is vrijgesproken''. De CDA'er vraagt zich af of de mannen die in Amerika de TwinTowers invlogen, in Nederland wel hadden kunnen worden veroordeeld als hun plannen vroegtijdig waren onderschept. Hij dringt aan op nieuwe wetgeving

VVD-Kamerlid Laetitia Griffith noemt het vonnis ''vooralsnog als een gevoelige tik in de strijd tegen het voorkomen van terroristische aanslagen''. De VVD wil dat als ook in hoger beroep vrijspraak volgt, het openbaar ministerie in een evaluatie aangeeft of dat het gevolg is van onvoldoende bewijslast of tekortschietende wetgeving. ''Als dat laatste het geval is zal de VVD niet schromen aanvullende wetgeving voor te stellen.'' Eerder liet VVD-Kamerlid Ayaan Hirsi Ali weten doodsbang te zijn nu A. weer op vrije voeten loopt.

Drie maal mis
De PvdA vindt de vrijspraak ''een slechte week in de strijd tegen terreur''. PvdA-Kamerlid Peter Van Heemst: ''Alhoewel we terughoudend zijn met het reageren op vonnissen, kunnen we niet anders dan concluderen dat de derde keer op rij de overheid een slechte beurt heeft gemaakt.'' Hiermee refereert Van Heemst ten eerste op de gerechterlijke uitspraak vorige week dat de liefdadigheidsstichting Al Haramain in Nederland mag blijven bestaan, terwijl de organisatie door de VN op een sanctielijst is gezet vanwege betrokkenheid bij Al-Qaeda. Ten tweede doelde hij op de het feit dat het OM bekend maakte dat er geen actie wordt ondernomen tegen de haatzaai-lectuur die bij de Amsterdamse El Tawheed-moskee was aangetroffen.

Het hardst in zijn kritiek was Kamerlid Geert Wilders. Hij noemde de vrijspraak ''hemeltergend'' en ''een schandalige uitspraak.''. Het ontbrak er nog maar aan dat Samir A. van de rechtbank geen bos bloemen heeft gekregen, zo sneerde de onafhankelijke parlementariër.

Waterink vier maanden geschorst

Thijs Waterink is door de Duitse voetbalbond DFB voor vier maanden geschorst wegens zijn aandeel in het Duitse omkoopschandaal.
De 36-jarige Nederlander die uitkomt voor FC Paderborn zal tot 31 juli niet op de Duitse voetbalvelden te bewonderen zijn, de officiële reden voor zijn schorsing is onsportief gedrag en het aannemen van 10.000 euro smeergeld.

Waterink is de eerste speler die geschorst wordt wegens het omkopingsschandaal, eerder werd wel al scheidsrechter Koop geschorst.

Problemen voor Discovery

De Discovery Channel ploeg kent wat problemen voor Parijs - Roubaix. Men kan al geen beroep doen op de Nederlander Max van Heeswijk, vandaag is ook nog bekend geworden dat het niet zeker is of Roger Hammond mee rijdt.

Hammond, vorig jaar nog derde in de Hel, viel in Gent-Wevelgem en liep een barst in zijn duim op. Het is nog niet duidelijk wanneer er zekerheid komt over zijn deelname.

Max van Heeswijk start zondag ook niet omdat hij nog teveel last heeft van een kaakontsteking. Dat was ook de reden waarom hij na twintig kilometer afstapte in Gent-Wevelgem. Van Heeswijk heeft vanwege deze ontsteking al Milaan - San Remo en de Ronde van Vlaanderen moeten missen. Daar komt nu dus nog Parijs-Roubaix bij.

Ploegleider Dirk Demol: "Max gaat zich nu richten op de Scheldeprijs die volgende week woensdag wordt verreden. Hij is uit conditie en daarom is er geen sprake van dat hij zondag start. Na de Scheldeprijs gaan we kijken wat we doen met zijn deelname aan de Amstel Gold Race."

Drie jaar geleden zette van Heeswijk zijn beste prestatie in Parijs-Roubaix neer met een achtste plaats. Vorig jaar kwam hij als 66e over de streep van de wielerbaan in Roubaix.

Boonen start in Parijs-Roubaix

Tom Boonen, van de Quick Step formatie, start zondag toch in Parijs - Roubaix. De renner blesseerde zich vorige week bij een val in de Driedaagse van De Panne. Hij won afgelopen zondag de Ronde van Vlaanderen, waar hij met hechtingen in zijn hand reed.

Deze week raakte de blessure aan zijn pees echter ontstoken doordat de hand overbelast was, dit kwam vooral door het meerijden in "Vlaanderens mooiste". De renner trainde vandaag echter al weer mee met zijn teammaats Hulsmans, Pozzato en Trenti. Hij zegt zelf dat hij geen last meer heeft van de blessure.

Boonen: "Alles gaat goed, mijn hand is niet meer opgezwollen. Ik had gisteren aan de start van Gent-Wevelgem nog wel wat last, maar deze verdween naarmate de wedstrijd vorderde. Daarom heb ik de koers ook gewoon uit kunnen rijden. Parijs-Roubaix rijden zal nu waarschijnlijk geen probleem meer zijn."

Vrijdagmorgen staat er voor Boonen nog een zware training in de planning op het parcours van "de Hel van het Noorden".

Groen licht FC Den Bosch-Feyenoord op 13 april

Burgemeester Rombouts, die eerder de inhaalwedstrijd FC Den Bosch - Feyenoord voor 7 april had verboden, heeft toestemming gegeven voor de ontmoeting op 13 april.

De Burgemeester van Den Bosch had de wedstrijd op 7 april verboden omdat de club onvoldoende waarborgen kon geven geven voor een vlekkeloos verloop. De KNVB stelde 13 april voor als nieuwe datum. En als ook op die datum de wedstrijd in De Vliert geen doorgang zou vinden werd de wedstrijd verplaatst naar Rotterdam.

Maar dat dreigement hoefde niet tot uitvoer te worden gebracht. De wedstrijd zal nu definitief op 13 april worden gespeeld, de aftrap is dan om 18:00 uur.

Nieuwe World Racing 2 trailer verschenen

Vandaag heeft developer Synetic een high-res trailer gereleased van World Racing 2. De game is de opvolger van Mercedes Benz World Racing. Omdat Mercedes ondertussen een niet al te beste reputatie heeft opgebouwd, zou gekozen zijn om dit keer in zee te gaan met Volkswagen. Hierdoor zullen een hoop van de te besturen auto's een merk hebben dat onder het Volkswagen-concern valt.
Verschillen met het vorige deel zijn de betere graphics en het feit dat er dit maal verkeer op de wegen aanwezig is. Ook in dit deel zit de speler niet vast aan de weg. Als je wilt kan je er zelf een "off-road experience" van maken, door een gezellig ritje door de omgeving te maken. De trailer, die maar liefst 54 MB groot is, is hier te vinden.

Winnaars Miss en Mister FOK! 2005

De afgelopen maand heeft het forum FOK!Userfoto's in het teken gestaan van de zoektocht naar de ultieme Miss en Mister FOK! Aan die zoektocht is vandaag eindelijk een einde gekomen. Bij de users gingen Logician en Dizer met de prijzen aan de haal en bij de crew bleken Insomaniac en Dirkh het meest geliefd te zijn.

In 2002 waren K_i_m en Re nog de gelukkigen bij de users, net als MUUS en Kreator bij de crew. In 2003 werden ze opgevolgd door Jory en Jerruh. Maar vanaf nu mogen alleen Logician en Insomaniac zich MissFok! en MissCrew noemen, en zullen alleen Dizer en Dirkh als MisterFok! en MisterCrew door het leven gaan.


MissFok! 2005: Logician

MisterFok! 2005: Dizer


MissCrew 2005: Insomaniac

MisterCrew 2005: Dirkh

Alle winnaars hartelijk gefeliciteerd! Als je meer userfoto's wilt bekijken, kun je altijd terecht in US (ook voor de andere inzendingen).

Fisichella ongedeerd na zware crash

Giancarlo Fisichella is vandaag zwaar gecrasht op het circuit van Barcelona. De linkerachterband van de Renault explodeerde en Fisico crashte met een snelheid van boven de 250 km/u.

Nadat Fernando Alonso dinsdag al crashte met zijn Renault, nadat zijn achtervleugel afbrak, was het vandaag dus de beurt aan Fisichella. De auto vloog achterwaarts de bandenstapels in en de wagen stond zelfs even in brand, maar deze werd snel gedoofd. De Italiaan stapte ongedeerd uit zijn wagen

Fisichella zorgde door zijn crash ervoor dat de testdag er meteen afgelopen was voor Renault. Alonso had namelijk voor de middag de motor van de andere Renault opgeblazen.

Doornbos wil snellere tijden

Bij de volgende race op Imola kan het goed zijn dat Doornbos snellere tijden gaat rijden dan zijn teamgenoten. De Nederlander heeft nog steeds geen rondje neer kunnen zetten waarin hij "vol" kon rijden met weinig brandstof.

Doornbos: "Ik wil in Imola proberen om een echte snelle ronde neer te zetten, zoals ze bij Red Bull en McLaren doen. Het zorgt voor voldoende publiciteit voor het team en de coureur dus waarom niet."

Jordan zal volgende week, net als veel andere teams, op Paul Ricard gaan testen. Doornbos weet nog niet zeker of hij aanwezig zal zijn: "Ik hoop dat het team me belt."

Schermster Sonja Tol wint brons

Sonja Tol heeft de bronzen medaille gewonnen met de degen op de 40e militaire wereldkampioenschappen in Grosseto, Italië. De Haagse marineofficier wist zich goed te herpakken na een slechte start van het toernooi, ook doorbreekt ze hiermee haar reeks van verloren wedstrijden voor dit toernooi.

Het militair kampioenschap kenmerkt zich doordat er met een poulesysteem wordt gewerkt. Dit zorgt ervoor dat alle deelnemers elkaar één maal in een wedstrijd tegenkomen. Dit jaar deden 20 landen mee aan het degenschermen.

Tol begon het toernooi niet best met drie verloren partijen uit vier wedstrijden. Daarna kwam ze echter sterk terug en kwam uiteindelijk op dertien overwinningen uit. Hiermee eindigde ze achter de Italiaanse Bianca del Carreto met 14 overwinningen en de gouden medaille winnares Anna Branza. De Roemeense won met 15 winstpartijen.

"Het niveau lag dit jaar een stuk hoger dan vorig jaar. Vanochtend begon ik niet goed aan het toernooi maar ik stond niet slecht te schermen, ik verloor steeds maar met weinig verschil. De overwinningen daarentegen pakte ik meestal met 5-0. Mijn doelstelling toen ik begon aan dit toernooi was om net als vorig jaar een medaille te winnen en dat is dus gelukt." aldus een tevreden Tol.

Cel dreigt voor Heerenveen-doelman

Afgelopen woensdag stond SC Heerenveen-doelman Brian Vandenbussche voor de correctionele rechtbank in Brugge vanwege een vechtpartij in 2001, waarbij een Nederlander door een etalageruit werd geduwd en blijvend letsel opliep.

Naast Vandenbussche stonden ook nog twee andere betrokkenen terecht en tegen alle drie werd door het openbaar ministerie een celstraf geeist, maar het is niet bekend hoe hoog die straf zou moeten uitvallen.

De ruzie vond plaats in september 2001 in een café in Blankenberge, toen een groepje Nederlanders de vriendinnen van het drietal begon uit te dagen. Dat leidde tot een achtervolging , waarbij het Nederlandse slachtoffer door een van de achtervolgers door een etalageruit werd geduwd, waaraan hij blijvende littekens overhield. De man die de duw gaf heeft het feit bekend, maar spreekt van een 'ongelukkige gebeurtenis'. De dader wees Vandenbussche overigens wel aan als mededader.

Het is al de tweede keer in korte tijd dat Heerenveen-spelers vanwege een vechtpartij in het nieuws komen. In maart kwamen Klaas Jan Huntelaar en Victor Sikora in het nieuws vanwege een vechtpartij in een shoarmazaak in Meppel.

Nieuw wereldrecord kussenvechten gevestigd

Xebrozius had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Algemeen nieuwsOp de Grote Markt in Groningen is woensdag om 17.00 een nieuw wereldrecorld kussenvechten gevestigd. Maarliefst 2996 mensen gingen elkaar één minuut lang met kussens te lijf. Het kussengevecht was onderdeel van een feest ter ere van het 60-jarig bestaan van de Groningse studentensportorganisatie ACLO.

Het oude wereldrecord stond op naam van 2773 Amerikanen, die elkaar bevochten met kussens in Dodgeville. Bij het gevecht was maar één spelregel, namelijk dat het kussen 50 bij 60 centimer groot was. Deelnemers konden hun eigen kussen meenemen, of een kussen van de organisatie gebruiken.

Kussengevecht
Kussengevechten op de Grote Markt

Gene: 'Bridgestone beter in Europa'

Marc Gené is ervan overtuigd dat de Bridgestone banden in het koudere Europa beter zullen presteren. “De hitte heeft een niet zo’n goede invloed op de Bridgestone banden ”, aldus Gené.

Eerder heeft Rubens Barrichello flink uitgehaald naar de bandenleverancier van Scuderia Ferrari, Jordan Grand Prix en Minardi F1.

Testcoureur Marc Gené, die deze week in Barcelona uitgebreid de banden heeft getest, verwacht echter dat vanaf de Grand Prix van San Marino de banden betere prestaties zullen gaan leveren. De Spanjaard komt tot deze conclusie nu hij met de nieuwste versie van de Bridgestone band heeft getest.

Gisteren en eergisteren heeft Marc uitgebreid de banden getest met de F2004M. Dinsdag heeft hij 121 ronden afgelegd en was zijn snelste tijd een 1’15’729. Vandaag zijn Luca Badoer en Rubens Barrichello de coureurs die de Bridgestone’s aan de tand voelen. Badoer doet dit in de F2004M en Rubens gebruikt hiervoor de nieuwe Ferrari, de F2005.

D12 verzorgt muziek en stemmen in Crime Life

Vandaag heeft Konami aangekondigd dat D12, de hip-hop groep van onder andere Eminem, de muziek gaat verzorgen in hun aankomende gangster-actiegame Crime Life: Gang Wars. Bovendien zullen de jongens van D12 hun stemmen mogen laten horen als hoofdrolspelers van de game.
In de game speel je de beginnende gangster Tre. Je zult je weg moeten zien te vinden in Grand Central City om uiteindelijk uit te groeien tot de gangster met de meeste invloed in de stad. De game haalt zijn inspiratie uit films als New Jack City en Boyz 'n The Hood. In de game staat de tegenwoordig populaire urban-cultuur centraal. Om toch nog wat variëteit te creëren komen op de soundtrack ook nummers van opstormende hip-hop namen als Guvnor P, Doom Man and Jason Flemyng, Seyi, Sweetie Ire, Dek the Raw, mnemonic, All you can Beat Productions en Stylbik. De game komt in september uit voor PC, PS2 en Xbox. Op de officiële site is nog wat meer informatie te vinden. Daar zijn ook nog wat meer screenshots te bewonderen.

Alonso:'Schumacher grootste bedreiging'

Ondanks dat Fernando Alonso al 26 WK-punten heeft verzameld en Michael Schumacher tot nu toe slechts twee, ziet Alonso Michael nog steeds een als kanshebber op de titel.

Mocht Alonso dit seizoen de titel halen dan is hij de jongste Formule-1 coureur die dit wist te realiseren. Fernando geeft echter aan dat de concurrenten de wagen verder kunnen doorontwikkelen dan Renault. ” Wij hebben minder ruimte om de wagen verder te ontwikkelen in vergelijking met onze concurrenten. Scuderia Ferrari gaat grotere stappen voorwaarts zetten dan wij.”

Fernando bekent dat hij nog niet zolang geleden weinig wist van Schumacher’s rijstijl en persoonlijkheid in de Formule-1. ”In Spanje is de Formule-1 pas sinds een paar jaar op de televisie te volgen”, aldus Alonso. ”Maar ik kan me niet voorstellen dat na jaren van dominatie Ferrari ineens helemaal achteraan gaat rijden. Het zal een grote strijd om de overwinning worden in San Marino.”

Twee jaar geëist tegen verkrachtende agent

calvobbes had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuwsEen 51-jarige agent van het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) heeft woensdag twee jaar gevangenisstraf tegen zich horen eisen wegens jarenlange verkrachting van zijn vrouw. Het Openbaar Ministerie (OM) verdenkt de man, die afkomstig is uit het Friese Menaldum, er onder andere van zijn echtgenote met een wapenstok verkracht te hebben.

De verdachte M. de S. zou zijn vrouw ook hebben mishandeld door haar te piercen en stroomschokken te geven. Dit alles vond plaats tussen 1991 en 2003. De echtgenote van de man verklaarde psychisch niet de kracht te hebben gehad zich tegen de mishandelingen te verzetten.

Nadat vorig jaar de beschuldigingen van zijn echtgenote openbaar werden, was de agent al door de KLPD op non-actief gesteld. De zaak dient overigens in Assen, omdat de man een kennis is van een medewerker van de rechtbank in Leeuwarden.

Speed snelste bij nummeruitgave GP2

De Amerikaan Scott Speed heeft op het circuit van Paul Ricard de snelste tijd gereden bij de kwalificatiesessies waarbij de startnummers voor het komende GP2 seizoen uitgedeeld werden.

Omdat de GP2, de opvolger van de F3000, een nieuwe serie is was het niet mogelijk om startnummers uit te delen op basis van de resultaten van vorig jaar. Daarom is gekozen voor een kwalificatie op het Franse circuit. Speed, door velen getipt als de mogelijke derde rijder voor Red Bull op de vrijdagen, wist Nelson Piquet Jr. twee tienden van een seconde voor te blijven. Hij heeft daarmee het felbegeerde startnummer 1 voor zijn wagen verdiend.

Grote tegenvaller van de kwalificatie was het Arden team, dat in de F3000 altijd heer en meester was. Lapierre spinde voor hij een snelle tijd neer kon zetten, en de snelle Fin Kovalainen kwam niet verder dan een elfde plaats.

Speed won enige jaren terug de Red Bull American F1 Driver Search en rijdt sindsdien met sponsoring van de fabrikant in verschillende internationale raceklasses. Aangezien de GP2 wedstrijden grotendeels op dezelfde weekends en circuits worden gereden als de F1, zou een combinatie van racen en testen goed mogelijk zijn.

BMW: 'Heidfeld ook in 2006 bij Williams'

Nick Heidfeld had in de aanloop van het seizoen nog kans om naast het tweede stoeltje van BMW Williams te grijpen, daar hij te maken met concurrent Antonio Pizzonia. Heidfeld werd echter gekozen omdat hij een oplossing had voor een zwak punt van de Williams.

Het blijkt dat dit niet een toevalstreffer was van Nick, maar dat hij sterk is in het ontwikkelen van de auto. “Nick is erg belangrijk voor het team omdat hij een belangrijke bijdrage levert in het ontwikkelen van de wagen” aldus BMW-baas Mario Theissen. Mario ziet Heidfeld dan ook het liefst in 2006 voor het team racen.

Nick Heidfeld heeft een contract op zak voor het huidige seizoen. Het BMW-Williams team zou in 2006 graag Jenson Button willen binnenhalen nadat dit in 2005 mislukt is. Jenson was namelijk gebonden aan het contract met BAR Honda. Het is altijd de bedoeling geweest om Jenson Button en Mark Webber in 2006 te laten racen voor het team en Heidfeld voor één jaar aan te houden.

Mario Theissen steekt het echter niet onder stoelen of banken dat hij erg tevreden is met Nick. Dus in hoeverre Button al verzekerd is van een stoeltje bij het team van Williams is twijfelachtig te noemen. Heidfelds manager Werner Heinz schijnt al helemaal klaar te zijn om met teambaas Frank Williams om de tafel te gaan zitten.

[Update] Nieuwe Viewtiful Joe titels aangekondigd

In de nieuwste Famitsu schijnen twee nieuwe Viewtiful Joe games aangekondigd te zijn. Het betreft hier Viewtiful Joe VFX Battle (PS2 en GC) en Viewtiful Joe Scratch! (DS).


Screen van de eerste Viewtiful Joe

In hoeverre dit ook echt waar is moet blijken als de eerste scans binnenrollen.

Update 07-04-'05 11:30u

De eerste details van beide games zijn zojuist bekend gemaakt.

Viewtiful Joe VFX Battle zal een soort Smash Bros. kloon gaan worden wat wil zeggen dat het een cartoony vechtspel wordt waar humor een belangrijke rol zal spelen. Speelbare characters zijn onder andere Joe, Syliva en Cpt. Blue. VFX Battle staat gepland voor een 2005 release in Japan en komt naar de GameCube en de PSP.

Scratch! Viewtiful Joe wordt een 2D spel in dezelfde trend als Viewtiful Joe 1 en 2 op de Cube en PS2. Ditmaal moet Joe zijn zusje (Jasmin) redden uit de handen van het kwaad. De game zal een gecombineerde besturing gebruiken: d-pad én Touch!scherm. Via het Touch!scherm zullen de special moves gedaan moeten worden. Een releasedatum is nog niet bekend.

Update 07-04-'05 15:15u

We blijven bezig met updaten! De eerste beelden zijn binnen:


Viewtiful Joe VFX Battle


Scratch! Viewtiful Joe

Xbox 2 developers-lijst opgedoken

Op een Taiwanese site (babelfish vertaling) is een lijst verschenen van developers die aan games voor de Xbox 2 gaan werken. Bovendien zullen er op de E3 nog meer namen bekend worden. De lijst van 3rd party developers ziet er zo uit:

2KGames
Activision Inc.
Atari Inc.
Bandai Co. Ltd.
Bethesda Softworks LLC
Capcom Co. Ltd.
Codemasters Software Company Ltd.
Eidos Inc.
Electronic Arts Inc.
FromSoftware Inc.
KOEI Co. Ltd.
Konami
LucasArts
Majesco Entertainment
Midway Games Inc.
Namco Hometek Inc.
Phantagram Co. Ltd.
Rockstar Games
Sega of America Inc.
Tecmo Inc.
THQ Inc.
Ubisoft Entertainment
Vivendi Universal Games Inc.
Webzen Inc.

En dit is de lijst van 1st en 2nd party developers:

BioWare Corp.
Bizarre Creations Ltd.
Bungie Studios
Epic Games Inc.
FASA Studio
Game Republic Inc.
Lionhead Studios Ltd.
Mistwalker
Q Entertainment Inc.
Rare Ltd.
Real Time Worlds

De Xbox 2 (die dan waarschijnlijk een andere naam zal krijgen) moet deze herfst al verschijnen in zowel Amerika als Europa. Op de E3 komen we meer te weten...

Flitspaal Spray

Het is tegenwoordig illegaal om Sprays te gebruiken waardoor je kenteken
onzichtbaar zou worden.
Vorig jaar april begon het hele gedoe met het sprayen van kentekens maar het
bleek totaal geen effect te hebben.
Er werd gewoon haarlak gebruikt.

Nu is er een nieuwe variant uit de PHOTOBLOCKER LICENSE PLATE SPRAY
en of dit je kenteken wel onzichtbaar maakt is nog maar de vraag.

Met dank aan faculty voor de submit

Coulthard verbaasd over Mateschitz

David Coulthard heeft verbaasd gereageerd op de uitlatingen van Dietrich Mateschitz. De Red Bull-eigenaar vertelde in 2006 Christian Klien en Vitantonio Liuzzi voor het team te willen laten rijden.

In zijn pogingen om de keuze voor Vitantonio Liuzzi te verklaren en de Italiaanse media te plezieren heeft Dietrich Mateschitz misschien iets te snel het achterste van zijn tong laten zien. De eigenaar van Red Bull vertelde in de Gazzetta dello Sport dat in 2006 Klien en Liuzzi de coureurs van het team zullen zijn. Daarbij werd met geen woord gerept over David Coulthard, die in het team toch zeer veel waardering heeft geoogst.

David Coulthard heeft dan ook verbaasd gereageerd op de uitlatingen. Met tot nu in alle races punten dacht hij wel wat krediet te hebben opgebouwd. Zonder al teveel erover te zeggen, vertelde Coulthard: "Ik heb zelf nog niks besloten over mijn toekomst. Als hij dat zei, dan wil ik wel mijn situatie verfiëren."

Bijl weg bij Heerenveen

De assistent-trainer van SC Heerenveen, Pieter Bijl, vertrekt aan het eind van dit seizoen bij Heerenveen. In overleg met directie van de Frieze club is besloten om het contract, dat tot het einde van dit seizoen loopt, niet te verlengen.

Bijl is bezig aan zijn tweede seizoen bij de club uit het Abe Lenstra-stadion. Bij Heerenveen kreeg hij de A-junioren onder zijn hoede en assisteerde hij bij de beloftes en de A-selectie. Eerder was Bijl bij Heracles assistent van trainer Gertjan Verbeek.

Preview: Rally of New Zealand

Dit weekend wordt alweer de vierde ronde van het FIA World Rally Championship verreden. De teams zijn aangekomen in Nieuw Zeeland voor een gravel rally over 356 special stage kilometers.

De rally van Nieuw Zeeland is één van de klassieke gravel evenementen op de kalender. De wedstrijd is erg geliefd bij de deelnemers ondanks dat de fabrikanten er minder blij mee zijn vanwege de hoge kosten en het gebrek aan media-aandacht. De coureurs houden echter van de rally vanwege de perfecte vloeiende gravelpaden die voor zeer hoge snelheden zorgen.


Chris Atkinson tijdens de drivers parade

Er wordt gereden op het North Island, en de wegen waarover de rally zich baant worden als de beste van de wereld beschouwt. De nadruk ligt in deze rally vooral op de rijders, de wegen zelf zijn in deze rally niet zwaar voor de auto’s.

De rally werd voor het eerst in 1969 verreden en kwam in 1977 voor de eerste keer op de WRC kalender te staan. Vanaf 1982 is het een jaarlijks terugkerend evenement. In de eerste jaren werd de race meestal in juni of juli verreden, tijdens de wintermaanden op het zuidelijk halfrond. Dit resulteerde in vele natte rally’s. Sinds 2003 wordt het evenement in april gehouden, hiermee wordt het slechte weer omzeilt.


Toni Gardemeister in actie tijdens de shakedown

Favoriet voor de overwinning dit weekend is Petter Solberg. Hij wil proberen om voor zijn derde achtereenvolgende overwinning te zorgen. De nieuwe 2005 specificatie Impreza WRC is wat aangepast aangezien de Noor tijdens de rally van Mexico, ondanks zijn overwinning, niet tevreden was over de prestaties van zijn bolide.

Andere favorieten zijn zoals altijd Sebastien Loeb met de Citroën en het team van Peugeot met Marcus Grönholm en Markko Märtin. Grönholm is zijn gevecht van vorig jaar om de overwinning met Solberg nog niet vergeten. De Fin lag in de laatste stage op 6 seconden achterstand, maar legde zijn auto toen op zijn kant.


Gigi Galli tijdens de shakedown op donderdag ochtend

Verder moet er ook rekening gehouden worden met de verassing van het jaar, Mitsubishi. Het Japanse team reed drie uitstekende eerste wedstrijden nadat ze er de voorgaande seizoenen niet aan te pas kwamen. Men hoopt in Nieuw Zeeland ook weer een goed resultaat neer te zetten met oude rot Harri Rovanperä en de jonge Italiaan Gigi Galli. Rovanperä over de rally: "Dit is een van mijn favoriete rally’s, de wegen zijn erg mooi en het is een snel evenement. Het is wel een technische rally, ook is het lastig om de hellingshoek van de bochten in te schatten aangezien die elke keer veranderd. De belangrijkste twee dingen zijn een hele goede auto en een berg zelfvertrouwen, dan komt alles goed."

Roman Kresta van het Ford team zal niet aan de rally kunnen beginnen. Hij crashte zwaar tijdens de shakedown voor het begin van de rally. Op hoge snelheid ging de Focus RS WRC over de kop en de schade was te groot om nog te herstellen voor het begin van de wedstrijd.

Werkstraf en cel voor brandstichter moskee

Een 18-jarige jongen die vorig jaar probeerde de Rahman moskee aan de Archimedesstraat in Breda in brand te steken, is vandaag door de Bredase rechtbank veroordeeld tot één jaar gevangenisstraf waarvan negen maanden voorwaardelijk. Ook kreeg hij een werkstraf van 120 uur opgelegd.

De 18-jarige stak samen met een 17-jarige internetvriend, die al eerder werd veroordeeld, vijf dagen na de moord op Theo van Gogh, op 7 november vorig jaar, een stapel bouwmaterialen naast de moskee in brand. De jongens vonden dat de moord op Van Gogh 'om een reactie vroeg'. De schade aan de moskee bleef beperkt, omdat omstanders snel ingrepen.

Volgens de rechter had hij samen met zijn 17-jarige chatvriend afgesproken om "die islamieten eens een lesje te leren''. In het vonnis wees de rechter erop dat de verdachte heeft bijgedragen aan de gevoelens van onrust na de moord op Theo van Gogh. Zij vond echter dat er geen sprake was van een politiek motief, maar wel van godslastering.

-
Zie ook: Bredase moskee reikt brandstichter de hand

Perrin nieuwe coach Portsmouth

Alain Perrin is de nieuwe coach van Portsmouth. De voormalig coach van Olympique Marseille zal tot het einde van het seizoen geassisteerd worden door David Pleat.

De 48-jarige Franse trainer tekende een contract voor twee jaar bij Pompey. De club staat op dit moment net boven de degradatiezone in de Premier League. Het verschil met nummer achttien West Bromwich Albion bedraagt nog slechts vier punten met zeven wedstrijden op het programma.

"Ik was eigenlijk niet van plan om voor het einde van het seizoen ergens aan de slag te gaan, maar Portsmouth besloot alles te versnellen. Ze wilden me blijkbaar erg graag hebben", aldus Perrin. Aanvankelijk leek Pompey tot het einde van het seizoen technisch directeur Velimir Zajec als interim-coach te laten werken.

De Fransman slaagde erin om Olympique Marseille in het seizoen 2002/2003 naar deelname aan de Champions League te loodsen, maar een half jaar later werd hij ontslagen. Hij is een verrassende keuze als coach van Portsmouth. Gordon Strachan en John Gregory golden als grote favorieten, terwijl ook de namen van Ronald Koeman, Co Adriaanse en Henk ten Cate werden genoemd.

GeenStijl plaatst foto's Samir A.

Weblog GeenStijl heeft twee ongecensureerde foto's geplaatst van de vrijgesproken terreurverdachte Samir A., de jongen waarvoor vorig jaar het terreuralarm werd afgekondigd. Volgens de makers van het log kan iedereen de man zo in de gaten houden als hij ''een tunnel gaat observeren'' of ''een kaartenwinkel binnenloopt''.

De foto's zijn genomen na zijn vrijlating gisteren uit het Huis van Bewaring (HvB) in Nieuwegein. Daarbij haalde hij vol uit naar Telegraaf-fotograaf Flos. GeenStijl noemt de publicatie van de foto's gerechtvaardigd omdat de AIVD Samir A. nog steeds als een terrorist beschouwt.

De volledige naam van Samir A. was al veel langer heel simpel op internet te vinden, onder meer bij nl.wikpedia.org of De Telegraaf.


Ongecensureerd op GeenStijl

Lokale lasten opnieuw hoger

Burgers en bedrijven moeten dit jaar gemiddeld 448 euro aan gemeentelijke heffingen als onroerend zaakbelasting, hondenbelasting en rioolrechten betalen. Dit is ruim negen procent meer dan vorig jaar, toen de lokale lasten ook al met zeven procent stegen. Dit blijkt uit cijfers van het CBS.

De forse stijging wordt veroorzaakt door de hogere heffingen van de gemeenten (4,9 procent meer dan in 2004) en de afschaffing van de Zalmsnip. De Zalmsnip was een tegemoetkoming van het rijk voor de stijgende gemeentelijke lasten. Deze was eerst honderd gulden, maar in 2004 werd er nog maar 18 euro per inwoner gedekt door de Zalmsnip. Dit jaar is dat dus helemaal afgeschaft. De stijging van de lokale lasten betekent opnieuw een koopkrachtdaling voor veel burgers.

De lokale lasten per gemeente lopen echter sterk uiteen. Op de Waddeneilanden wonen is het duurst. Een inwoner op Schiermonnikoog is 2046 euro kwijt. Andere dure gemeenten zijn Blaricum (729 euro) en Bloemendaal (715 euro). Ook de grote steden zijn niet goedkoop: in Rotterdam (649 euro), Amsterdam (619 euro) en Den Haag (510 euro) liggen de lokale lasten hoger dan het landelijke gemiddelde van 448 euro.

Het goedkoopst wonen de mensen in gemeente Lingewaal in de Betuwe: zij betalen 219 euro per inwoner.

Neo-nazi opgepakt na optreden in NOVA

Een 19-jarige inwoner van Venray, die afgelopen dinsdag in het tv-programma NOVA openlijk zijn neo-nazi-sympathiën uitsprak, is gisteren gearresteerd. Dat gebeurde vanwege opruiing en discriminatie. De knaap werd in beeld gebracht tijdens een reportage over de problemen in Venray tussen 'Lonsdalers' en allochtonen.

In NOVA vertelde de jongeman over het hakenkruis op zijn mouw. ''Dat is mijn geloof. Het idealisme is er, het moet alleen nog uitgevoerd worden. Daarvoor wil ik heel ver gaan'', zo zei hij. Nadat proces-verbaal werd opgemaakt is hij weer vrijgelaten.

Elders in Nederland, in het Friese Berlikum, werd een 22-jarige man aangehouden wegens discriminatie. Hij bekende dat hij huizen waar gastarbeiders wonen, had beklad met racistische tekens. Ook hij werd huiswaarts gestuurd met een proces-verbaal op zak.

-
Uitzending van NOVA is terug te zien hier (onder de button video).

Geen onderzoek naar Mourinho

De UEFA stelt geen onderzoek in naar José Mourinho. De geschorste Chelsea-trainer uit Portugal zou tijdens het Champions League-duel met Bayern München contact hebben gehad met fitnesscoach Rui Faria.

TV-beelden lieten een schrijvende Faria zien met een muts over zijn hoofd en zijn hand tegen zijn oor."Er was helemaal geen contact met José", zei Mourinho's rechterhand en assistent Baltemar Brito, die samen met Steve Clarke de taken van de Portugees waarnam. "We hebben ons vorige week voorbereid op deze wedstrijd en de laatste keer dat ik José zag was twee of drie uur voor de aftrap."

Mourinho was niet aanwezig in het stadion en naar verluidt bekeek hij het duel op TV in een nabijgelegen fitnesscentrum. De UEFA liet weten dat er niks opmerkelijks in het wedstrijdrapport stond en dat ze de zaak laat rusten.

Crespo wil definitief naar AC Milan


Hernan Crespo hoopt binnenkort definitief de overstap te maken van Chelsea naar AC Milan. De Argentijnse international speelt dit seizoen op huurbasis bij de club uit Milaan.

Aan het begin van het seizoen werd Crespo verhuurd aan AC Milan. In Londen was de goalgetter overbodig na de komst van Kezman, Robben en Drogba.

"Het is mijn droom om tot het einde van mijn loopbaan bij Milan te blijven", liet de 29-jarige Crespo woensdag weten. "Maar Chelsea staat voorlopig nog in de weg. De besturen van Milan en Chelsea zijn druk bezig om tot een akkoord te komen. Ik geloof dat zij snel een overeenkomst zullen bereiken. Ik heb ze laten weten dat ik bereid ben om elk offer te maken om de kleuren van Milan te kunnen blijven dragen."

Crespo verhuisde twee zomers geleden van Internazionale naar Chelsea voor een bedrag van circa 25 miljoen euro. Bij de Italiaanse kampioen is Crespo opgebloeid en scoort hij als vanouds. Hij maakte tien goals in de Serie A en vier doelpunten in de Champions League. Eerder kwam Crespo uit voor Lazio Roma, Parma en River Plate.

Spurs geven Robbie Keane boete

Tottenham Hotspur heeft Robbie Keane een boete gegeven vanwege zijn gedrag tijdens de competitiewedstrijd tegen Birmingham City.

Keane reageerde woedend nadat Martin Jol had besloten om Ahmed 'Mido' Hossam met zijn derde en laatste wissel in het veld te brengen, waardoor Keane niet in actie zou komen. De 24-jarige spits uitte zijn boosheid door nog voor het eindsignaal de bank te verlaten en naar de kleedkamer te vertrekken.

Robbie Keane kreeg een boete van tienduizend pond (ongeveer vijftienduizend euro). De Ier moet onder Jol vechten voor speelminuten. Op dit moment krijgen Defoe, Kanouté en Hossam de voorkeur.

Danny Blind: Davids is welkom

Als het aan trainer Danny Blind ligt, dan keert middenvelder Edgar Davids volgend seizoen terug op het oude nest Ajax.

Davids liet aan het begin van deze week weten het zat te zijn bij Internazionale, waar hij het moet stellen met een reserverol. In Amsterdam is de geruchtenmachine daardoor al op volle gang gekomen: Davids keert terug naar Ajax.

Trainer Danny Blind lijkt de middenvelder graag te willen hebben, zo liet hij weten in De Telegraaf. "Met het oog op volgend seizoen acht ik het zeker van belang dat we een dergelijke ervaren speler erbij halen", aldus Blind, "want je ziet aan PSV wat routine met je elftal doet. En wanneer zo'n speler al een Ajax-inslag heeft, is dat een pre."

Chelsea boos op Temmink

Chelsea is boos op de Nederlandse scheidsrechter René Temmink. Volgens de Londense ploeg had Temmink in de blessuretijd van de Champions League wedstrijd tegen Bayern München de Duitse club nooit een penalty mogen geven.


Vooral aanvoerder John Terry was erg fel. Voor de camera`s van CNN zei hij dat Temmink een vreselijk slechte scheidsrechter was, die niet capabel zou zijn geweest om het duel te leiden. "Het was een wrede beslissing. Ik heb het vier of vijf keer gezien en elke keer was het geen strafschop", aldus de international over de tuimeling van Ballack nadat hij werd aangeraakt door Ricardo Carvalho.

"We hebben ons uit de naad gewerkt om een voorsprong van drie doelpunten te nemen, dus zijn we nu erg teleurgesteld door een vreselijke beslissing van de scheidsrechter. Hij wilde de hele avond al niet luisteren. Want niet alleen Ballack maar ook andere spelers lieten zich constant vallen. Dat soort dingen doen we niet in Engeland."

Ook de IJslander Eidur Gudjohnsen klaagde al over Temmink. "De scheidsrechter heeft een goede wedstrijd gefloten, behalve de laatste dertig seconden. Ballack laat zich gewoon vallen. Natuurlijk zijn we teleurgesteld, want tussen 4-1 en 4-2 zit een groot verschil."

Fazant terroriseert wandelaars

Semiphonic vertaalde en herschreef voor ons onderstaand bericht waarvoor dank:

Dorpsbewoner in de Engelse provincie Wiltshire worden geterroriseerd door een kwaadaardige fazant die wandelaars achtervolgt en aanvalt. De zeldzame fazant heeft zich genesteld in Bishopstone, een dorp vlakbij Salisbury en komt oorspronkelijk uit China waar het een bedreigd diersoort is. Aangenomen wordt dat de fazant in de omgeving van Salisbury is ontsnapt uit een fokkerij.

De fazant gaat tijdens zijn terreurcampagne geraffineerd te werk. Na zijn slachtoffers gevolgd te hebben, vliegt de fazant op hen af waarbij deze probeert de onfortuinlijke wandelaars in het gezicht te pikken en te grijpen met zijn klauwen. Inmiddels zijn er op diverse plaatsen in en rondom het dorp borden geplaatst die waarschuwen voor het gevaar van de uitheemse vogel.

Veel kunnen de bewoners van Bishopstone de vogel niet kwalijk nemen omdat deze slechts zijn territorium probeert te verdedigen. De vice-voorzitter van de gemeenteraad in Salisbury is echter van mening dat een jachtopziener het dier moet afschieten, als deze zijn terreurcampagne blijft voortzetten.

TimeSplitters: Future Perfect

Een tijdje terug zijn we met FOK!games naar EA geweest om met een aantal users het derde deel in de TimeSplitters serie te proberen. Dit was een zeer succesvol uitje en FOK!user Rodie83 heeft aan de hand van dit uitje zelfs een userreview geschreven. Timesplitters is een redelijk succesvolle gamereeks en Future Perfect hoopt dit door te zetten. Of het EA ook gelukt is kun je lezen in deze review.

Zoo Tycoon DS details en screens

We hadden jullie al laten weten dat Zoo Tycoon naar de Nintendo DS zou komen en we kunnen jullie er vandaag meer over vertellen.

Natuurlijk moet je proberen een zo groot mogelijke dierentuin te maken en daarbij moet je bezoekers zien te lokken met veel bezienswaardigheden. Ook moet je het personeel goed opleiden en kun je uiteindelijk de beschikking hebben over 40 verschillende diersoorten die allemaal hun eigen voorkeur hebben (apen houden bijvoorbeeld van veel bomen).

Zoo Tycoon DS zal in de herfst in Amerika verschijnen.

Nederlanders staan achter controles

Nederlanders staan met een overgrote meerderheid achter snelheidscontroles. Dat stelt het Bureau Verkeershandhaving Openbaar Ministerie (BVOM) in haar jaaroverzicht. Volgens het bureau staat 74 procent achter de controles, voor de alcoholcontroles is die steun nog groter: 99 procent.

Het begrip voor de controles is groeiende, volgens het BVOM. Het BVOM wil dit jaar extra aandacht besteden aan de verkeerscontroles binnen de bebouwde kom en rond scholen. "Het gaat vooral om wegen in 30-kilometerzones en rond scholen waar mensen het gevoel hebben dat het er verkeersonveilig is." Dat extra toezicht moet via specifieke projecten gebeuren.

Studie naar afslanken mbv Dance Dance Revolution

In Amerika zijn er steeds meer kinderen met overgewicht en een aantal mensen geven computergames daar ook deels de schuld aan. Er is nu een onderzoek gestart naar een oplossing om juist met behulp van videogames kinderen weer af te laten vallen.

De West Virginia Public Employees Insurance Agency heeft Dance Dance Revolution gekozen als game en tot zover zijn de resultaten positief te noemen. Eén van de deelnemers, de 11 jarige K.D. Jones (80 kilo), is al bijna 10 kilo afgevallen door het combineren van een dieet met twee weken DDR.


Dans je de hele nacht met mij?

"I feel a lot better," zegt hij. "It's a lot easier to play basketball now." Ook Jones' moeder is enthousiast: "It's a lot of fun. But I can only do it about two times for every four times he does."

Tot nu toe doen er zo'n 12 kinderen mee aan het onderzoek en ze worden over een aantal maanden geëvalueerd

Bush in Limboland

In mei komt George Bush naar Margraten in Limburg. Zeer verheugd ben ik, rasechte vlaaienvreter zijnde, deze markante persoonlijkheid in ons bronsgroen eikenhout op te nemen. Ik heb meteen al een briefje geschreven naar een hotel in Margraten alwaar ik deze nachten zal verblijven. Wáár dit precies plaats gaat vinden kan ik helaas niet melden, daar ik mijn eigen vrijheid liever niet op het spel zet, dat begrijpt u wel. Zeker in deze tijd moeten wij waken voor onze persoonlijke vrijheid. Dat vindt Bush zelf ook en ik kan me daar dan ook prima in vinden.

Veel jongeren gebruiken vals legitimatiebewijs

Uit een onderzoek van de Stichting Alcoholpreventie (STAP) is gebleken, dat een op de drie jongeren een vervalst of geleend legitimatiebewijs gebruikt om uitgaansgelegenheden binnen te komen. Veertien procent gebruikt valse legitimatie om alcohol te kunnen kopen.

Er wordt veelal gebruik gemaakt van een kopie van een identiteitsbewijs waarop de gegevens veranderd zijn. Ook worden legitimatiebewijzen van oudere kennissen geleend. Het onderzoek werd gehouden onder 820 middelbare scholieren van twaalf tot en met zeventien jaar.

Zowel meisjes als jongens maken gebruik van valse legitimaties. In veel uitgaansgelegenheden is er een leeftijdsgrens tussen de zestien en achttien jaar vastgesteld om binnen te mogen. 54 procent van de ondervraagden zegt echter dat het gemakkelijk is om als minderjarige binnen te komen. Ongeveer 75 procent zegt dat mensen onder de zestien jaar zonder problemen alcohol kunnen kopen.

Bijna alle jongeren zijn op de hoogte van de legitimatieplicht, die sinds 1 januari 2005 geldt. Slechts 45 procent heeft daadwerkelijk altijd een legitimatiebewijs op zak. 16 procent is nog onder de veertien en hoeft zich nog niet te legitimeren, de rest heeft het niet altijd bij zich.

Scheidsrechter Koop zes maanden geschorst

Scheidsrechter Torsten Koop is door de tuchtcommissie van de Duitse voetbalbond (DFB) met terugwerkende kracht voor zes maanden geschorst wegens zijn rol in het Duitse omkoopschandaal. Voorzitter Horst Hilpert van de voetbalbond heeft dit woensdag bekend gemaakt.

De voetbalbond zegt dat Koop van de wedstrijdmanipulaties afwist door zijn collega-arbiter Robert Hoyzer, die de spil is in het omkoopschandaal. Maar Koops verzuimde de Duitse voetbalbond hiervan op de hoogte te brengen, daarom werd hij al eerder op non-actief gezet.

Arbiter Dominik Marks werd woensdag, na vier weken te hebben vastgezeten, op borgtocht vrijgelaten. Evenals Hoyzer werd Marks gearresteerd wegens zijn rol in het schandaal. Marks werd opgepakt, nadat Hoyzer tegenover de Duitse justitie had verklaard dat Marks zes wedstrijden gemanipuleerd heeft.

42-jarige man doodgeschoten in Almelo

brem, nagy en Silver_Shark hadden ons via de nieuws-submit het volgende te melden:

Een 42-jarige man uit Almelo is gisteren rond 21.15 uur doodgeschoten. Volgens RTV Oost is de man slachtoffer geworden van een overval. De politie onderzoekt de zaak.

Het schietincident vond plaats aan De Fazant in de wijk Windmolenbroek. Toen de agenten arriveerden troffen zij de man zwaargewond aan. Hij werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht, waar hij even later overleed. Volgens het bericht op RTV Oost was de man met twee anderen op weg naar huis toen hij werd overvallen door twee of drie gemaskerde mannen. Vooralsnog ontbreekt van de dader(s) ieder spoor.

Gé Peters overleden

Woensdag is oud-wielrenner Gerard Peters overleden in Haarlem. De grootste overwinning van de 84 jarige renner was de titel op het wereldkampioenschap achtervolging.

Peters reed zijn wedstrijden zowel op de baan als op de weg. Op de baan wist hij tot twee maal toe het Europees Kampioenschap koppelkoers te winnen. Daarnaast won hij vele nationale titels, ook wist hij zesmaal een zesdaagse te winnen.

UCI kijkt kritisch naar Gent-Wevelgem

De UCI zal kritisch gaan kijken naar de rol van de volgwagens in Gent - Wevelgem. Een wijziging van de regels voor de volgwagens in de laatste kilometers is waarschijnlijk, maar Gent-Wevelgem zou ook uit de ProTour kunnen worden geschrapt.

In de laatste kilometer van Gent - Wevelgem kwam Mattan dichter bij koploper Flecha en trok voordeel van de twee volgauto's die achter Flecha reden. Dit terwijl de UCI-juryleden de wagens hadden opgeroepen tussen de twee uit te gaan. Koersdirecteur en wedstrijdvoorzitter Luc Gheysens bleef echter met zijn auto achter Flecha zitten. Bestuurder van tweede auto, de neutrale wagen, Paul Debaerdemaeker zou zelfs even hebben geremd om Mattan het voordeel van zijn auto te gunnen.

Giancarlo Ferretti, ploegleider van de gedupeerde Juan Antonio Flecha, toonde zich zeer boos over de gang van zaken: "Ze hebben bij de UCI de mond vol over hoe goed alles georganiseerd moet zijn. Dan kan ik niet anders vaststellen dat deze koers niet in de Protour thuishoort."

De klacht van Ferretti tegen de uitslag werd onontvankelijk verklaard, maar Paul Debaeremaeker kreeg wel een boete van 400 Zwitserse francs en de Belgische TV-motor een verwittiging. De uitslag van de wedstrijd is daarmee definitief. De UCI heeft de jury wel gevraagd een uitgebreid rapport op te stellen over het verloop van de situatie. Aan de hand daarvan wil de UCI kijken of regels moeten worden aangepast en of er maatregelen tegen de organisatie van Gent - Wevelgem moeten worden genomen.

Koersdirecteur Luc Gheysens zal de UCI eventueel bestrijden: "Zeg eens wat we moesten doen? Vóór Flecha gaan rijden? Of achter de twee freewheelen? We hebben allebei geremd en zijn uiterst links gaan rijden. Ik zal vannacht goed slapen. Ik heb de koers niét vervalst. Of dit gevolgen zal hebben voor ons ProTourstatuut? Ik heb een licentie voor vier jaar betaald. Als advocaat ga ook ik tot het uiterste gaan. En ik bekijk straks de Tour, de Giro, Parijs- Roubaix en stuur telkens een omstandig rapport op."

Sofiane al weer weg bij Roda JC

De Franse aanvaller Youssef Sofiane is weg bij Roda JC. Wegens heimwee en tegenvallende prestaties keert Sofiane terug naar Engeland.

In de winterstop kwam de Fransman op huurbasis van het Engelse West Ham United naar Kerkrade, waar hij de kans kreeg om zich te bewijzen. Aan spelen kwam hij echter amper toe, hij mocht slechts drie maal als invaller meespelen. Toen hij afgelopen maandag niet kwam opdagen voor een wedstrijd van Jong Roda was zijn afscheid bijna niet meer af te wenden.

Coach Wiljan Vloet probeerde het afscheid te verklaren. "Sofiane zat op een dood spoor. Net vader geworden, maar zijn kind bijna niet kunnen zien omdat zijn vriendin en de baby nog in Engeland zaten. Er waren allerlei problemen om ze over te laten komen. Daarnaast lukte het voetballend ook niet."

Najib Amhali

Ik heb de shows van deze cabaretier bekeken en ik vind het een van de
beste cabaretiers ooit. Ik heb zelf wat stukjes online gezet uit zijn shows.

Hoe komen Chinese kinderen aan hun naam?

Voor dit filmpje heb je Divx nodig.

Najib kan ook heel erg goed beatboxen.
In het volgende fragment beatboxt hij een nummer
van Doe Maar en remixed dit verder tot vette nummers.

En als laatste heb ik een stukje over de bajes.

Vissersboot aangekomen in haven

De vissersboot waarop gisteren een bom ontplofte is vanochtend aangekomen in de haven van IJmuiden. Bij de explosie kwamen drie vissers om het leven.

Vermoedelijk is de bom die door de Maarten Jacob uit Ouddorp werd opgevist meteen na het ophijsen ontploft. Twee bemanningsleden sloegen overboord en kwamen om. Hun lichamen werden door andere schepen uit zee gehaald. Het derde slachtoffer overleed op het schip.

Eén van de omgekomen opvarenden is de 25-jarige zoon van de schipper van de Maarten Jacob. "De schipper staat boven in de stuurhut. Waarschijnlijk zag hij het allemaal voor zijn ogen gebeuren", aldus een dorpsgenoot.

AIVD: Samir A. is een terrorist

De door de Rotterdamse rechtbank vrijgesproken terreurverdachte Samir A. is wel degelijk een terrorist, stelt de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD). De dienst blijft erbij dat Samir A. terroristische aanslagen voorbereidde, daar verandert de vrijspraak niets aan.

Een AIVD-woordvoerder tegen dagblad Trouw: ''De uitspraak van de rechter verandert onze zienswijze niet. Wij blijven A. beschouwen als een persoon die zich bezighoudt met het voorbereiden van terroristische activiteiten. Een inlichtingendienst weegt informatie anders dan een rechter. Het kan ook zijn dat wij meer gegevens hebben dan politie en justitie''.

Tweede Kamerlid Ayaan Hirsi Ali zei gisteren doodsbang te zijn na de vrijspraak van Samir A. Ook andere parlementariërs reageerden geschokt op zijn vrijlating. Tot nu toe is het justitie niet gelukt om een moslimterreurverdachte in Nederland veroordeeld te krijgen. Het Openbaar Ministerie heeft inmiddels beroep aangetekend tegen de vrijspraak.


Bij zijn vrijlating sloeg A. gisteren fotograaf Flos.

Ajax mist Charisteas en Lindgren tegen Willem II

Ajax kan donderdagavond in de competitiewedstrijd tegen Willem II niet beschikken over aanvaller Angelos Charisteas. De Griek heeft nog teveel last van een blessure aan zijn enkel die hij opliep in de uitwedstrijd tegen SC Heerenveen.

Ook kan trainer Blind niet beschikken over de Zweed Lindgren, die last heeft van een hamstringblessure, en de Fransman Escude, die een schorsing uitzit.

Rafael van der Vaart is daarentegen weer fit en Sneijder, die tegen Heerenveen geschorst was, keert ook weer terug.

Sean Connery even 'terug' als 007

"Never say never again." Een gevleugelde uitspraak van filmkarakter James Bond en tevens de titel van de 'officieuze' Bond-film waarmee Sean Connery in 1983 nog éénmaal in de huid kroop van beroemde geheim agent. En anno 2005 flikt-ie het weer, maar dan niet meer in een film. de De inmiddels 74-jarige acteur heeft tegenover The Hollywood Reporter verklaard dat hij z'n stem gaat lenen aan de hoofdrol in een videospel over de 007-film 'From Russia With Love'.

Connery beschouwt zijn medewerking aan het spel, als een geheel nieuwe artistieke uitdaging: "Videospellen zijn tegenwoordig een zeer populaire vorm van vermaak", aldus een open deur intrappend. Sean Connery vervulde tussen 1962 en 1983 in zeven films de rol van de legendarische Britse geheim agent.

De release van het 007-spel staat gepland voor het komend najaar, kort voordat de opnamen voor de nieuwste Bond-film, 'Casino Royale' van start gaan. Wie 007 gaat spelen in deze film, is tot op heden nog steeds niet bekend en dat is daarom één van de grootste bronnen in de geruchtenmachine van de showbiz.

Never Say Never Again
Sean Connery in zijn voorlaatste rol als 007, uit 1983.

Nol de Ruiter krijgt alsnog EK-medaille

Nol de Ruiter heeft alsnog een gouden medaille gekregen voor het winnen van het Europees kampioenschap voetbal in 1988.

De voormalig trainer van onder andere FC Utrecht en ADO Den Haag was destijds assistent van bondscoach Rinus Michels. De Ruiter ging in 1988 direct na het EK op vakantie en liep daardoor een medaille mis.

Bondsvoorzitter Jo van Marle gaf het eremetaal van De Ruiter aan koningin Beatrix. Een vriend van De Ruiter nam het initiatief om de medaille terug te vragen en na bemiddeling van de KNVB was de vorstin bereid de plak terug te geven.

Woensdag kreeg de Ruiter, op zijn 65e verjaardag, de medaille terug uit handen van Ronald Koeman.

[upd] Omvangrijke treinstoring in heel het land

Duvel had ons via de nieuws-submit te melden:

Het hele treinverkeer heeft gisteravond last gehad van vertragingen door een omvangrijke computerstoring bij Utrecht. Volgens een woordvoerder van de Nederlandse Spoorwegen was de situatie "chaotisch". Door de storing werd de bediening van seinen en wissels in de war geschopt en was er vanaf 19:30 uur geen treinverkeer via Utrecht meer mogelijk.

Aan het einde van de avond werden er weer een paar treinen ingezet vanaf Utrecht, maar toch had de dienstregeling er nog de hele avond last van.

Update 07:15 uur
Ook vandaag is het treinverkeer in heel het land ontregeld door een computerstoring bij Utrecht. Reizigers kunnen niet reizen van en naar dit knooppunt van het spoornet. De systemen die de seinen en wissels aansturen, liggen eruit. NS raadt reizigers aan via Utrecht niet met de trein te reizen.

Een woordvoerder van spoorbeheerder ProRail kan niet zeggen hoe lang de storing gaat duren. Op zo korte termijn lukt het niet om bussen in te zetten. "Dan zou je er honderden nodig hebben. En er is geen maatschappij die die kan leveren", concludeert de woordvoerder.

Hirsi Ali doodsbang na vrijspraak Samir A.

Tweede Kamerlid Hirsi Ali is doodsbang na de vrijspraak van terreurverdachte Samir A. "Er loopt nu iemand rond die plannen heeft de Tweede Kamer op te blazen of Schiphol", aldus Hirsi Ali in het Algemeen Dagblad. Ze hoopt dat justitie de bewijzen in hoger beroep wel rond krijgt. Hirsi Ali kreeg het nieuws te horen van haar lijfwachten. De tranen sprongen haar in de ogen. "Ik ben er niet gerust op", aldus het VVD-Kamerlid.

Kamerlid Geert Wilders heeft woedend gereageerd op de uitspraak. Hij beticht de rechtbank in Rotterdam van naïviteit. Die sprak Samir A. gisteren vrij van terrorisme bij gebrek aan bewijs. Bij de 18-jarige jongen zijn thuis plattegronden, radicaal islamitische teksten en informatie over bomaanslagen gevonden. Justitie had zeven jaar tegen hem geëist.

Samir A. slaat fotograaf tegen de grond

XoloX, RuL0R, geldropse_polleke, Monocultuur, Xentagon, shaun81 en smash789 hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Samir A.De gisteren vrijgesproken terreurverdachte Samir A. heeft kort nadat hij de gevangenis van Nieuwegein mocht verlaten een persfotograaf tegen de vlakte gemept. Rond 17:30 uur werd de 18-jarige A. opgewacht door een aantal journalisten en fotografen. A. en degenen die hem kwamen ophalen moesten echter niets hebben van de persbelangstelling.

Zijn begeleiders probeerden hem af te schermen met een vuilniszak. Samir A. zelf duwde direct een cameraman weg en sloeg even later fotograaf Flos van De Telegraaf tegen de grond. Een vriend van A. zou Flos nog hebben getrapt. Flos: ''Hij schold en riep: 'Rot op, moet je een klap voor je kop?', waarop ik zei: 'Dat moet je doen'. Voor ik het wist lag ik op de grond.'' De fotograaf gaat aangifte doen wegens mishandeling tegen A.


Samir A. haalt uit

Het Openbaar Ministerie heeft overigens vanmiddag laten weten dat het hoger beroep aantekent tegen de vrijspraak van A.

Kanker geconstateerd bij Paul Hunter

Bij snookeraar Paul Hunter is kanker aan de dikke darm aangetroffen. De nummer vier van de wereld en drievoudig Masters kampioen zal na de World Snooker Championship op 16 april verder onderzocht worden.

Hunter wil wel gewoon meedoen aan het evenement in Sheffield, daarna zal hij behandeld worden aan de ziekte. De 26-jarige speler wil de strijd met de ziekte aangaan en staat positief tegenover zijn behandeling. Wel vraagt hij of zijn privacy gerespecteerd kan worden door hem tot aan het begin van volgend seizoen met rust te laten.

Snooker legende Jimmy White leeft mee met de jonge Hunter. De zesvoudig vice wereldkampioen speelt nu weer mee in het circuit na zijn eigen strijd tegen teelbalkanker. White: "Ik wens Paul en zijn familie een voorspoedige en snel herstel." Ook zevenvoudig wereldkampioen Stephen Hendry heeft zijn medeleven uitgesproken. Hendry: "Dit is verschrikkelijk nieuws. Het zorgt er ook voor dat je alle dingen weer in het juiste perspectief gaat zien. Van dergelijke berichten denk je nooit dat het om mensen in je eigen omgeving zou kunnen gaan. Ik wil hierbij namens mijzelf en alle andere spelers en de staf van mijn management bureau zeggen dat we Paul weer snel en gezond terug hopen te zien."


Paul Hunter na één van zijn overwinningen

Nintendogs knuffels

Dat gamen vooral een mannen-aangelegenheid is moge duidelijk zijn. Nintendo wil echter ook de vrouwelijke gamer aanspreken en gooit hoge ogen met Nintendogs en de roze Nintendo DS die eind april in Japan releasen (op dezelfde dag).

Om deze launch kracht bij te zetten gooit Nintendo er ook een aantal Nintendogs knuffels en aanverwante accessoires tegenaan:


Aaawwwww, how cute!

Nintendo World Store opent binnenkort

Het voormalige Pokémon Center in New York (USA) is alweer een tijdje gesloten vanwege renovatie. Als de winkel weer opengaat zal het echter méér zijn dan alleen een Pokémon-winkel, er komt namelijk een Nintendo-winkel voor in de plaats.

De nieuwe Nintendo World Store zal twee verdiepingen groot zijn en je zal er allerhande Nintendo-zooi kunnen kopen, van games tot merchandise. Een exacte openingsdatum is nog niet bekend, maar het zal ergens deze lente zijn.


Het voormalige Pokémon Center

Het adres voor de Nintendo World Store is 10 Rockefeller Plaza, New York City, USA.

Haunting Ground

PlayStation2-gamers moesten met lede ogen aanzien hoe Resident Evil een tijdje exclusief voor de Cube verscheen. Capcom lijkt zijn oude fans niet vergeten en keert nu terug met een survival horror game in hun bekende stijl die weer verschijnt voor de PlayStation2. Op het eerste gezicht lijkt het een Resident Evil-kloon maar misschien zit er meer achter? Tijd voor FOK! om te onderzoeken of de PS2-gamers kans hebben om weer eens ouderwets (en hopelijk figuurlijk) in de broek te poepen.



Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1270
special
Random Pics van de Dag #1269
special
Random Pics van de Dag #1268
special
Random Pics van de Dag #1267
special
VrijMiBabes #208 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1266
©FOK.nl e.a.