Schermster Sonja Tol wint brons

Sonja Tol heeft de bronzen medaille gewonnen met de degen op de 40e militaire wereldkampioenschappen in Grosseto, Italië. De Haagse marineofficier wist zich goed te herpakken na een slechte start van het toernooi, ook doorbreekt ze hiermee haar reeks van verloren wedstrijden voor dit toernooi.

Het militair kampioenschap kenmerkt zich doordat er met een poulesysteem wordt gewerkt. Dit zorgt ervoor dat alle deelnemers elkaar één maal in een wedstrijd tegenkomen. Dit jaar deden 20 landen mee aan het degenschermen.

Tol begon het toernooi niet best met drie verloren partijen uit vier wedstrijden. Daarna kwam ze echter sterk terug en kwam uiteindelijk op dertien overwinningen uit. Hiermee eindigde ze achter de Italiaanse Bianca del Carreto met 14 overwinningen en de gouden medaille winnares Anna Branza. De Roemeense won met 15 winstpartijen.

"Het niveau lag dit jaar een stuk hoger dan vorig jaar. Vanochtend begon ik niet goed aan het toernooi maar ik stond niet slecht te schermen, ik verloor steeds maar met weinig verschil. De overwinningen daarentegen pakte ik meestal met 5-0. Mijn doelstelling toen ik begon aan dit toernooi was om net als vorig jaar een medaille te winnen en dat is dus gelukt." aldus een tevreden Tol.