[Update] Massa vervangt Villeneuve

Jacques Villeneuve zou vandaag, net als gisteren, in actie komen op het circuit van Barcelona om de Sauber te gaan testen. Sauber is echter ontevreden met de prestaties van Villeneuve die hij gisteren liet zien tijdens de eerste testdag.

Een woordvoerder van Sauber: “De rondetijden van Villeneuve waren zeer inconsistent en dat maakte het heel moeilijk om aan de aërodynamica te werken. Daarom hebben de ingenieurs Felipe Massa gevraagd of hij vandaag wilde rijden in plaats van Villeneuve".

Het was de bedoeling dat Jacques ook vandaag nog de Sauber aan een test zou onderwerpen en dat Massa dit morgen pas zou doen. Het team wil niet aangeven waarom Villeneuve geen constante ronden kon draaien. Het kan een slechte balans van de wagen zijn, maar het kan ook aan de rijstijl van Villeneuve liggen.

Gisteren zette Jacques de langzaamste tijden neer op het circuit in Spanje. Pedro de la Rosa was de snelste en zette een tijd neer van 1'14'391, Jacques was bijna vier seconden langzamer.

Update 20:13
De site's F1Total.com en Grandprix.com berichten dat Jacques Villeneuve vandaag vervangen is door Felipe Massa omdat morgen (vrijdag) slecht weer wordt verwacht. Massa heeft zodoende nu óók de auto op een droge baan kunnen testen. Villeneuve: "Het is jammer dat we morgen waarschijnlijk niet kunnen testen, we kunnen nu niet verder aan de afstelling voor Imola werken."

Jacques heeft naar eigen zeggen niet veel kunnen testen omdat het rempedaal doorschoot en hij de remmen niet meer kon bedienen. "Een zeer gevaarlijk probleem", aldus Villeneuve. Men is lange tijd bezig geweest dit defect te repareren.