Perrin nieuwe coach Portsmouth

Alain Perrin is de nieuwe coach van Portsmouth. De voormalig coach van Olympique Marseille zal tot het einde van het seizoen geassisteerd worden door David Pleat.

De 48-jarige Franse trainer tekende een contract voor twee jaar bij Pompey. De club staat op dit moment net boven de degradatiezone in de Premier League. Het verschil met nummer achttien West Bromwich Albion bedraagt nog slechts vier punten met zeven wedstrijden op het programma.

"Ik was eigenlijk niet van plan om voor het einde van het seizoen ergens aan de slag te gaan, maar Portsmouth besloot alles te versnellen. Ze wilden me blijkbaar erg graag hebben", aldus Perrin. Aanvankelijk leek Pompey tot het einde van het seizoen technisch directeur Velimir Zajec als interim-coach te laten werken.

De Fransman slaagde erin om Olympique Marseille in het seizoen 2002/2003 naar deelname aan de Champions League te loodsen, maar een half jaar later werd hij ontslagen. Hij is een verrassende keuze als coach van Portsmouth. Gordon Strachan en John Gregory golden als grote favorieten, terwijl ook de namen van Ronald Koeman, Co Adriaanse en Henk ten Cate werden genoemd.