Cel dreigt voor Heerenveen-doelman

Afgelopen woensdag stond SC Heerenveen-doelman Brian Vandenbussche voor de correctionele rechtbank in Brugge vanwege een vechtpartij in 2001, waarbij een Nederlander door een etalageruit werd geduwd en blijvend letsel opliep.

Naast Vandenbussche stonden ook nog twee andere betrokkenen terecht en tegen alle drie werd door het openbaar ministerie een celstraf geeist, maar het is niet bekend hoe hoog die straf zou moeten uitvallen.

De ruzie vond plaats in september 2001 in een café in Blankenberge, toen een groepje Nederlanders de vriendinnen van het drietal begon uit te dagen. Dat leidde tot een achtervolging , waarbij het Nederlandse slachtoffer door een van de achtervolgers door een etalageruit werd geduwd, waaraan hij blijvende littekens overhield. De man die de duw gaf heeft het feit bekend, maar spreekt van een 'ongelukkige gebeurtenis'. De dader wees Vandenbussche overigens wel aan als mededader.

Het is al de tweede keer in korte tijd dat Heerenveen-spelers vanwege een vechtpartij in het nieuws komen. In maart kwamen Klaas Jan Huntelaar en Victor Sikora in het nieuws vanwege een vechtpartij in een shoarmazaak in Meppel.