Problemen voor Discovery

De Discovery Channel ploeg kent wat problemen voor Parijs - Roubaix. Men kan al geen beroep doen op de Nederlander Max van Heeswijk, vandaag is ook nog bekend geworden dat het niet zeker is of Roger Hammond mee rijdt.

Hammond, vorig jaar nog derde in de Hel, viel in Gent-Wevelgem en liep een barst in zijn duim op. Het is nog niet duidelijk wanneer er zekerheid komt over zijn deelname.

Max van Heeswijk start zondag ook niet omdat hij nog teveel last heeft van een kaakontsteking. Dat was ook de reden waarom hij na twintig kilometer afstapte in Gent-Wevelgem. Van Heeswijk heeft vanwege deze ontsteking al Milaan - San Remo en de Ronde van Vlaanderen moeten missen. Daar komt nu dus nog Parijs-Roubaix bij.

Ploegleider Dirk Demol: "Max gaat zich nu richten op de Scheldeprijs die volgende week woensdag wordt verreden. Hij is uit conditie en daarom is er geen sprake van dat hij zondag start. Na de Scheldeprijs gaan we kijken wat we doen met zijn deelname aan de Amstel Gold Race."

Drie jaar geleden zette van Heeswijk zijn beste prestatie in Parijs-Roubaix neer met een achtste plaats. Vorig jaar kwam hij als 66e over de streep van de wielerbaan in Roubaix.