BMW: 'Heidfeld ook in 2006 bij Williams'

Mischa (HPoi)
Nick Heidfeld had in de aanloop van het seizoen nog kans om naast het tweede stoeltje van BMW Williams te grijpen, daar hij te maken met concurrent Antonio Pizzonia. Heidfeld werd echter gekozen omdat hij een oplossing had voor een zwak punt van de Williams.

Het blijkt dat dit niet een toevalstreffer was van Nick, maar dat hij sterk is in het ontwikkelen van de auto. “Nick is erg belangrijk voor het team omdat hij een belangrijke bijdrage levert in het ontwikkelen van de wagen” aldus BMW-baas Mario Theissen. Mario ziet Heidfeld dan ook het liefst in 2006 voor het team racen.

Nick Heidfeld heeft een contract op zak voor het huidige seizoen. Het BMW-Williams team zou in 2006 graag Jenson Button willen binnenhalen nadat dit in 2005 mislukt is. Jenson was namelijk gebonden aan het contract met BAR Honda. Het is altijd de bedoeling geweest om Jenson Button en Mark Webber in 2006 te laten racen voor het team en Heidfeld voor één jaar aan te houden.

Mario Theissen steekt het echter niet onder stoelen of banken dat hij erg tevreden is met Nick. Dus in hoeverre Button al verzekerd is van een stoeltje bij het team van Williams is twijfelachtig te noemen. Heidfelds manager Werner Heinz schijnt al helemaal klaar te zijn om met teambaas Frank Williams om de tafel te gaan zitten.