Man filmt muis die 's nachts zijn troep opruimt

De 75-jarige natuurfotograaf Rodney Holbrook merkte iets vreemds op in zijn schuur: voorwerpen die hij ergens had neergezet, waren de volgende dag mysterieus teruggeplaatst op hun oorspronkelijke plek. Geïntrigeerd door dit fenomeen, besloot Holbrook een nachtcamera in zijn schuur te plaatsen om te ontrafelen wat er aan de hand was.

Tot zijn verbazing onthulden de beelden een onverwachte 'schoonmaker': een kleine muis was druk bezig met het verzamelen en netjes opbergen van diverse voorwerpen zoals wasknijpers, kurken, moeren en bouten in een bakje op zijn werkbank. Holbrook was stomverbaasd: "Ik kon het niet geloven toen ik zag dat de muis aan het opruimen was. Hij stopte van alles in de doos, stukjes plastic, moeren en bouten. Ik doe nu niet meer de moeite om op te ruimen, omdat ik weet dat hij ervoor zal zorgen."

Gefascineerd door dit gedrag begon Holbrook te experimenteren door verschillende kleine objecten op de werkbank te plaatsen. De muis liet zich niet afschrikken en bleef alles netjes opruimen.