FOK! 'In Memoriam' Alle 281 Dood (deel 2)

2. Juli 2015

Juli 2015

01
Sergio Sollima (94)
Italiaans filmregisseur. Sollima was vooral bekend bij liefhebbers van de betere spaghettiwesterns. Zo maakte de cineast politiek getinte spaghettiwesterns als The Big Gundown (1967), Run Man Run (1968) en Face to Face (1967). De bekendste film van Sollima was Citta Violenta (Violent City) met Charles Bronson en Telly Savalas.

03
Diana Douglas (92)
Amerikaans actrice. Diana Douglas was van 1943 tot 1951 getrouwd met acteur Kirk Douglas en was de moeder van acteur Michael Douglas en producer Joel Douglas. Als actrice was ze te zien in films zoals The Sign of the Ram (1948), Monsoon (1952), Planes, Trains & Automobiles (1987) en It runs in the family (2003).

Amanda Peterson (43)
Amerikaans actrice. Peterson was het meest bekend van de tienerfilm Can't Buy Me Love. De actrice werd op 5 juli 2015 dood aangetroffen in haar huis in Greeley, Colorado. Ze zou twee dagen eerder in haar slaap overleden zijn.

Jacques Sernas (89)
Litouws-Frans acteur. Sernas acteerde vooral in Italiaanse films. Zo was de acteur te zien in de klassieker Helen of Troy (1956).

04
Sietze Dolstra (69)
Nederlands cabaretier en zanger. Dolstra trad regelmatig op met onder meer Robert Paul en bracht in de jaren zeventig een tweetal albums uit getiteld Vandaag is alweer gisteren en Twee Levens. Ook schreef hij teksten voor radio- en televisieprogramma's en was te zien in de reeks Prettig Geregeld.

06
Bea Meulman (66)
Nederlands actrice. Meulman was vooral bekend van haar rol als Teun in de gevangenisserie Vrouwenvleugel. Ook was ze te zien in de komedie SamSam en de jeugdserie Otje, naar het gelijknamige boek van Annie M.G. Schmidt.

Jerry Weintraub (77)
Amerikaans filmproducent. Weintraub begon zijn carrière als concertpromotor voor Elvis Presley en werd daarna manager van John Denver. Als filmproducent was Weintraub de grote man achter uiterst succesvolle producties zoals de Karate Kid-films en de Ocean's Eleven-trilogie. Ook is hij een van de weinige filmproducenten met een Ster op de Hollywood Walk of Fame.

08
Irwin Keyes (63)
Amerikaans acteur. Keyes die net als Bond-schurkacteur Richard Kiel aan de zeldzame ziekte acromegalie leed, een ziekte die wordt veroorzaakt door een te hoge productie van groeihormoon, speelde voornamelijk in cult- en horrorfilms. Zo was de acteur op het witte doek te zien in onder meer The Warriors (1979), Chained Heat (1983), The Flintstones in Viva Rock Vegas (2000), House of 1000 Corpses (2003) en Dahmer vs. Gacy (2010).

10
Roger Rees (71)
Brits-Amerikaans acteur. Rees was te zien in de films The Pink Panther (2006) en Robin Hood: Men in Tights. Ook had hij rollen in series zoals Grey's Anatomy, Cheers en The West Wing.

Omar Sharif (83)
Egyptisch acteur. Sharif was bekend van films als Doctor Zhivago en Lawrence of Arabia. De acteur overleed aan de gevolgen van een hartaanval.

Eric Wrixon (68)
Brits toetsenist. Wrixon begon zijn muzikale loopbaan in de band the Gamblers, een band die later wereldberoemd zou worden onder de naam Them. Ook was Wrixon één van de oprichters van de hardrock band Thin Lizzy.

11
Hussein Fatal (38)
Amerikaanse rapper. Fatal, die in het dagelijkse leven Bruce Washington heette, was lid van de rapgroep Outlawz. De rapper kwam om het leven bij een auto-ongeluk.

13
Joan Sebastian (64)
Mexicaans zanger. Sebastian was een Grammy-winnende zanger die grote hits scoorde met liedjes zoals 'Tatuajes' en 'Secreto de Amor'. Sebastian leed al enige tijd aan kanker.

14
Olaf Pooley (101)
Brits acteur. Pooley was vooral bekend van zijn rollen in de succesvolle series Star Trek en Doctor Who.

15
Aubrey Morris (89)
Brits acteur. Morris was het meest bekend van de rol van reclasseringsambtenaar Mr. Deltoid in A Clockwork Orange. Ook was de Brit te zien in films als The Wicker Man, Lisztomania en Lifeforce.

17
Nova Pilbeam (95)
Engels actrice. Pilbeam was bekend van haar rol van Betty Lawrence in Hitchcock's The Man Who Knew Too Much uit 1934. Drie jaar later was de actrice wederom in een Hitchcock-film te zien, namelijk Young and Innocent.

18
Buddy Buie (74)
Amerikaans songwriter en muziekproducer. Buie werkte met artiesten als Roy Orbison, Classic IV en was eveneens de grote man achter de band Atlanta Rhythm Section. De componist schreef meer dan 300 hits. Buie overleed in het Southeast Medical Center in Dothan (Alabama) aan een hartaanval.

George Coe (86)
Amerikaans acteur, filmproducent en filmregisseur. Coe was bekend door zijn rollen in televisieseries en films zoals The Stepford Wives (1975), Kramer vs. Kramer (1979), Scarecrow and Mrs. King (1986), L.A. Law (1986-1991) en The Omega Code (1999). Ook was hij zes jaar lang de stem voor tv-commercials van automerk Toyota.

Alex Rocco (79)
Amerikaans acteur. Alexander Federico Petricone Jr. maakte in 1965 zijn film- en acteerdebuut als Cory Maddox in de actie-thriller Motorpsycho! Hij was ook regelmatig te zien in televisieseries zoals Love Boat, Baretta, The A-Team, Hunter, Mad About You, Magic City, T.J. Hooker en The Golden Girls.

19
Van Alexander (100)
Amerikaans componist, arrangeur en bigbandleider. De in mei 1915 in New York als Alexander Van Vliet Feldman geboren muziekmaker schreef de muziek voor tientallen films en tv-shows. Alexander werkte nauw samen met bekende artiesten onder wie Peggy Lee, Doris Day, Lena Horne en Bob Hope.

20
Wayne Carson (72)
Amerikaans songwriter. Carson was voornamelijk bekend van hits als 'Always On My Mind' en 'The Letter'. Hij werkte samen met onder anderen Eddy Arnold, Conway Twitty, Clarence Carter, Gary U.S. Bonds, Gin Blossoms en The Box Tops. 'Always On My Mind' verscheen in meer dan 300 versies en werd vertolkt door wereldsterren als Willie Nelson, Elvis Presley, Pet Shop Boys en Brenda Lee.

Dieter Moebius (71)
Zwitsers gitarist en toetsenist. Moebius speelde in krautrock bands als Cluster en Harmonium. Ook werkte de muzikant met artiesten als Conny Plank, Brian Eno en Mani Neumeier.

21
Theodore Bikel (91)
Oostenrijks-Amerikaans acteur en zanger. De tot Amerikaan genaturaliseerde Bikel speelde in tientallen films, series en deed ook theaterwerk op Broadway. De acteur was te zien in films als The Defiant Ones, The African Queen en My Fair Lady. Theodore stierf een natuurlijke dood in een medisch centrum in Los Angeles.

22
Eddie Hardin (66)
Brits pianist. Hardin werkte met artiesten als Axis Point, Hardin And York, Deep Purple en The Spencer Davis Group.

Natasha Parry (84)
Brits actrice. Parry brak door in de film Dance Hall in 1950 en speelde daarna onder andere in de film King Lear, The Fighting Cock, Midnight Lace, The Rough and the Smooth, The Taste of Blueberries, Oh! What a Lovely War, Monsieur Ripois en Romeo and Juliet. Parry overleed tijdens een vakantie in La Baule-Escoublac.

26
Guido Horckmans (73)
Belgisch acteur. Horckmans was bij onze Zuiderburen vooral bekend als Pastoor Walter in de VTM-serie Familie. Ook was de Vlaamse acteur te zien in onder meer F.C. De Kampioenen en De Collega's.

29
Sean Malone (54)
Amerikaans acteur. Malone speelde kleine rollen in films als Gone Baby Gone, The Fighter en The Forger. De acteur overleed nadat hij een week eerder bijna verdronk bij een riskante zwemtocht.

Buddy Emmons (78)
Amerikaans steelgitarist. Emmons was te horen op platen van The Choctaw Cowboys, Casey Clark, Little Jimmy Dickens And The Country Boys, Faron Young, Ernest Tubb's Texas Troubadours, Ray Price And The Cherokee Cowboys, Judy Collins, George Jones, Melba Montgomery, Linda Ronstadt, Ernest Tubb, Roger Miller, John Hartford, The Carpenters, Nancy Sinatra, Gram Parsons, John Sebastian, Ray Charles, The Everly Brothers, Mel Tillis, Donna Fargo, Duane Eddy, George Strait, Gene Watson, Ricky Skaggs, Charlie Walker, The Redneck Jazz Explosion, Ray Price, Johnny Bush, Willie Nelson, The Swing Shift Band en Lenny Breau.

30
Lynn Anderson (67)
Amerikaans countryzangeres. Anderson was vooral bekend van de hit '(I never promised you a) Rose Garden' uit 1970. De zangeres scoorde in haar thuisland elf nummer 1 hits, stond achttien keer in de top 10 en meer dan vijftig keer in de top 40. Anderson overleed in het ziekenhuis in Nashville (Tennessee) aan de gevolgen van een longontsteking.