10 topfilms voor de herfst

9. The Good Dinosaur

Pixar is terug! Na eerder dit jaar het succesnummer Inside Out uitgebracht te hebben, dat bijna 800 miljoen dollar opleverde, vindt er iets unieks plaats: voor het eerst sinds jaren brengt Pixar in één jaar twee films uit! Het is dit keer alleen niet geregisseerd en geschreven door de bekende gezichten van de studio. Twee nieuwelingen mogen met dit animatieavontuur hun debuut maken bij de gigant.

De film onder regie van Peter Sohn, die al wel de regie verzorgde voor de korte film Partly Cloudy, vertelt het verhaal van de apatosaurus Arlo die zijn familie kwijtraakt. Voor een dinosaurus kan dit desastreuze gevolgen hebben. Arlo komt echter Spot tegen, een neanderthalerkind, en samen gaan ze op zoek naar de familie van Arlo. Er wordt voor het verhaal even vergeten dat de dinosauriërs al uitgestorven waren toen de neanderthalers over de aarde wandelden.

Verwachting:

Pixar weet met elke film kwaliteit af te leven, dat blijkt ook uit onze eerdere Pixar-special. Het is echter wel zo dat dit al de tweede original in één jaar is. Inside Out was een daverend succes en dus zullen alle ogen op de film gericht zijn om te kijken of die hetzelfde voor elkaar weet te krijgen. Nou hebben dinosauriërs meestal wel een streepje voor bij het publiek, zowel kind als volwassene, en helemaal als 'ie er zo lief en knuffelbaar uitziet als Arlo. Het ligt dus zoals altijd helemaal aan het publiek om te bepalen of het financieel een succes wordt. Qua beeld ziet het er in ieder geval al goed uit.

Trailer:

Het eerste beeld:

Vanaf 25 november in de bioscoop.