Vijf filmtips voor de maand september

Filmtip 4: Ted

Releasedatum: 13 september 2012
Genre: Komedie
Regisseur: Seth MacFarlane
Acteurs: Mark Wahlberg, Mila Kunis en de stem van Seth MacFarlane

Plot
Na een kerstwonder is de teddybeer Ted (stem van Seth MacFarlane) van John (Mark Wahlberg) tot leven gekomen. Vervolgens zijn John en de grofgebekte Ted onafscheidelijk en groeien zij samen op. Dit gaat goed tot het moment dat John zijn vriendin Lori (Mila Kunis) ontmoet, en hij een keuze moet maken tussen Ted en Lori.

Verwachtingspatroon
Ted is een film van Seth MacFarlane, inderdaad de man die verantwoordelijk is voor de succesvolle animatieserie Family Guy. Het is dan ook te verwachten dat de film Ted volgepakt zal zijn met eenzelfde soort van gevatte humor. Daarnaast zijn er talloze verwijzingen naar andere films en zijn er naar verluidt verschillende geslaagde cameos. Afgaande op de reacties vanuit de Verenigende Staten mist deze film de scherpte van Family Guy, niettemin is hier allerminst sprake van een geflopte film.

 


Filmtip 5: Shadow Dancer

Releasedatum: 20 september 2012
Genre: Drama/Thriller
Regisseur: James Marsh
Acteurs: Clive Owen, Andrea Riseborough en Gillian Anderson

Plot
Collette McVeigh (Andrea Riseborough) werd gearresteerd toen ze een bomaanslag plande in Londen. Om haar zoon te kunnen beschermen, besluit zij om een informante te worden voor MI5. En dat terwijl haar beide broers nog actief zijn bij de IRA, en haar echtgenoot werd gedood door de Britse geheime dienst.

Verwachtingspatroon
Regisseur James Marsh heeft in het verleden vooral indruk gemaakt met een tweetal documentaires. Hierbij won het meesterlijke Man on Wire (2008) zelfs een Oscar. Nu is er dus deze thriller die zich afspeelt in het Belfast van de jaren 90. De film, die gebaseerd is op het gelijknamige boek van de politieke journalist Tom Bradby, richt zich op de noodgedwongen verdeling tussen partijen en individuen door de continue onrust in Ierland. Overigens heeft deze ambitieuze film met ervaren acteurs als Gillian Anderson en Clive Owen een prima cast.